fredag 25. mai 2007

Superhemligt projekt


Nytt hemligt projekt. Inte så stort, men ojojoj vad kul!
Detta är bara en liten förhandsvisning, det kommer troligtvis dröja ett tag innan jag avslöjar vad det rör sig om.
Håll till godo!

tirsdag 15. mai 2007

Att se en gecko


Ok, det är kanske inte en gecko riktigt (vad jag vet), och inte har jag sett den själv heller. Det var mamma som var i Italien med tante Å, kusin I og min favoritsyster förra veckan. Där fick de tydligen syn på denna skönhet och tog denna häftiga bild.

Tyckte den passar in i bloggen. I väntan på ett alster får den duga!

tirsdag 8. mai 2007

En kille kan visst ha byxor med lite rosa i!



Dotterns killkompis A var avis på hennes rosa camobyxor så han fick också ett par. Denna gång med Gekkomärket mitt bak under mudden och en dekorstickning under muddkanten där jag sydde ner sömsmånen. Det känns lite mer välsytt på det sättet. Samma tyg som de första camobyxarna, köpt på Stoff och Stil hösten 2006. Mönstret är mitt ständigt omarbetade byxgrundmönster som jag alltid använder, det var ursprungligen ett mönster på tights från Ottobre 1-07.

På den översta bilden står dottern till vänster med sina välanvända byxor och A till höger med sina nya, nystrukna. Konstigt att de stod stilla på samma ställe tillräckligt länge till att vi fick tagit en bild!

mandag 7. mai 2007

Inte så hemligt...




Det hemliga projektet behöver inte vara hemligt mera. A och R, två söta fyramånaders har fått varsin förklädesklänning. Samma mönster som denna men i storlek 6 månader (konstigt nog fanns mönstret bara i storlek 6 och 9 månader). Botilda fattade ju direkt vad det var, inte illa!

Denna gång sydde jag utan kantband. Istället vändsydde jag i två olika tyger. Inspiration till detta från Naturvit i Sytråden. Det blir en lite mer ombonad känsla över klänningen men aningen mindre retro. I och med att klänningen är till såna småttisar känns det bra att ha knäppning i axlarna. Då blir det ju tyvärr inte lika lätt att vända den för att använda båda sidor men det går nog.

Tygerna till båda klänningarna kommer från påslakan. Det gröna är secondhand, det blå kommer från Hemtex. Den största utgiften blev knapparna från Knapp-Karlsson till den blå:-)

tirsdag 1. mai 2007

Ett hemligt projekt


Hemma hos oss firas 1. maj med att sambon jobbar, jag syr på ett hemligt litet projekt (eller två) och dottern hjälper till med mina sybestyr. Gå i tåg och lyssna på tal får vi väl göra ett annat år! Jag bifogar en förhandsvisning på det första av mina hemlisar. Den är i stort sett klar nu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no