fredag 31. august 2007

Vad är på gång i Gekkoland?

Jag väntar och väntar på min CoverPro, och i väntan på den har jag lite projekt på gång. Jag håller på att sy en vinterfodrad overall i storlek liten till kommande plutten i magen. Just nu ser den ut att blir riktigt söt! Sen håller jag på med ett hemligt projekt till en liten stjärna som rätt så nyligen föddes i Göteborg. Det projektet behöver CoverPro slutföra. Sen har jag ett par beställningar på hoodies som jag ska ta tag i. Och nu i helgen kommer moster och morbror och hälsar på från Norge. Så jag har rätt så många bollar i luften, men inget färdigt alster att visa fram, håll tillgodo!

onsdag 29. august 2007

Bästa hoodien så långt!



När jag sydde gröna hoodien fick jag precis tyg över till att göra en till hoodie fast i storlek 68. Nu är det så att jag har en beställning liggande på en hoodie i den storleken, men vi har inte kommit överens om färg än. Sen föddes det en flicka i maj här i trakten som inte fått någon välkommen-till-världenpresent än. Så när jag hade lite tid över att starta ett projekt så bidde det denna gröna hoodie med guldglittrande band. Om färgerna inte känns rätt för beställaren så får det bli en present till flickan.

Mönstret är lite modifierat och jag tycker att det bara blir bättre och bättre. Det känns som att jag kommit rätt med huvan nu och jag är väldigt nöjd med overlocksömmarna. Fållarna är upplagda med fuskoverlocken och jag har gjort stickningar i mittsömmen i huvan, ärmsömmarna samt axelsömmarna. Namnlappen fick sitta i sömmen mellan huvan och framstycket.

Det enda tråkiga nu är att min gröna fleece tagit slut. Den är så underbart mjuk och följsam och känns perfekt att använda på babykläder. Jag får försöka få tag på mer!

Mönster: Samma som på höst in da hood, fast rätt så modifierat. Nu känns det som att jag hamnat rätt! Storlek 68.
Material: Limegrön fleece från Stoff och Stil, guldskimrande elastiska band, finns på t.ex MG Tyger och Calletex i Örebro.
Glädjesmoment: Att jag fått arbeta fram mönstret så att det bara känns bättre och bättre för varje gång.

Söta barn!

Tänkte bara uppdatera med lite bilder på barn som fått Gekkopresenter. Överst finns sötaste J med sin velourklänning. Ser fram emot att få träffa henne med familj i september! Nedanför en bild på A som bara var två veckor gammal på bilden med de röda velourbyxorna.

mandag 27. august 2007

30-årspresent i förskott!

Jag fyller trettio år i december, ett par veckor innan bebisen är beräknat att komma. Gullklumpen bestämde sig ju för att komma ett par veckor innan utsatt tid så vem vet hur det blir den här gången? Vi kanske får dela födelsedag? Det kan ju i vilket fall som helst kännas lite stressigt för min fina sambo att behöva ta hand om höggravid kvinna, barn, jul och allt vad det är om han inte också ska behöva stressa med att köpa en present också då. Detta löser vi finfint genom att köpa min present redan nu! Gissa vad? En Janome CoverPro. Den är beställd från Bergaliden idag och nu kan jag inte vänta, vill ha den nu nu nu!
För den som inte är insatt i det är en CoverPro en symaskin som syr bl.a täcksöm och kedjesöm. Den är alltså inte en overlockmaskin utan en coverlockmaskin som fungerar som ett komplement till en vanlig symaskin och en overlockmaskin.

Tack min älskling för att du ger mig det jag allra mest önskar mig!

Lite besviken...

Jag tipsade ju om en overlockbok häromdagen. Den kom i posten idag, har gått och väntat och väntat... Helt ärligt känner jag mig lite besviken. Den ger inte så mycket tycker jag. Visst ger den lite praktiska tips men inte så mycket mer än det som står i overlockmaskinens manual. Men det är klart, jag köpte den för den nätta summan av 35 kr så det är inte så att jag lagt en förmögenhet på den.

Thea tipsade mig om "Sewing with Sergers" som också ska finnas på AdLibris. Jag återkommer med en recension om det blir så att jag köper den.

søndag 26. august 2007

Kollektion 56


Vi har haft en produktiv helg, har rivit upp balkonggolvet och lagt nytt så nu har vi en fräsch och fin balkong som invigdes med kaffe och tårta på förmiddagen idag! Lite har jag dock hunnit sy under helgen också. Kollektion 56 har påbörjats! Lite tidigt kan man tycka att börja sy till kommande plutten redan nu, men förra graviditeten var jag inte så fräsch de sista tre månaderna så här chansas inte! Sen är det kanske inte så mycket som måste sys, Gullklumpens kläder är rätt så könsneutrala. Men det är roligt!

Bodyn är i storlek 56, med mönster ur Ottobre Design nr 5/06 (tidningen har jag snott från mamma, måste komma ihåg att lämna tillbaka den någon gång). Jag har i stort sett följt mönstret slaviskt för en gångs skull. Jag tyckte att mönstret såg så stort ut så jag klippte utan sömsmån. Sen overlockades alla delar ihop. Kantbandet i halslinning och ärmslut är fastsydda med tvillingnål. Den knack tyvärr då jag skulle påbörja kantbandet på den nedre kanten så där fick jag använda elastisk rätsöm vilket inte blir riktigt lika snyggt.

Nästa gång jag syr en body ska jag:
-Tänka till innan jag klämmer fast tryckknappar, en av tryckknapparna kom åt fel håll, störigt att behöva lägga tid på att bända upp den.
-Inte följa mönstret utan först sy ihop ärmerna och därefter sy på kantbandet. Det är inte så snyggt när sömsmånen syns.
-Ändra mönstret i grenen så att bodyn får samma form som Katvig brukar använda. Mycket snyggare och mer praktiskt.
-Helst ha en CoverPro så att jag kan sy riktigt snygga sömmar!

Mönster: Modell nr 1 från Ottobre Design 5/05 i storlek 56 utan sömsmånar
Material: Stretchjersey i färgerna turkos och lime från Stoff och Stil, katalog för vår och sommar 2007. 3 tryckknappar från Prym.
Glädjesmoment: Återigen att det är så kul att sy så smått! Och att jag syr till en bebis som sparkar i magen under tiden jag håller på. Sen är det roligt att jag blev så nöjd med resultatet!
Störigt: Att sätta en tryckknapp åt fel håll är ju bara onödigt. Det kostar så lite att tänka till! Sen är det störigt att åka på ett fel för att man följer arbetsbeskrivningen. Jag skulle ju aldrig sätta fast kantbandet innan jag sydde ihop ärmen om jag tänkte till själv...

lørdag 25. august 2007

JULAFTON!


Hoodie nr 2 var mitt bidrag i en byteshandel med Jenny som har JnyDesign. Igår fick jag mitt paket från Jenny.
~Julafton!~
Hon hade skickat inte bara ett plagg, utan många! Mössor, klänningar, en kjol, en katalogt från Swelogent och en tidning! Samt ett långt brev. Då blir man glad! Titta närmare på namnbanden, de syns bra på mössorna. Visst är de coola? Och märkeslapparna eller prislapparna eller vad man ska kalla de. De är ju verkligen som på köpakläder (och det är ju vad de är). Jennys kläder kan bl.a köpas på Oii Design och på butiken Liten i Åre. Nu blev jag sugen på att åka dit för att se vad mer som finns!

Tack Jenny, du gav min dag en extra guldkant!


torsdag 23. august 2007

Första beställningen


Jag har fått frågan om att sälja kläder tidigare men varit rätt så tveksam till det. Jag tycker det är så otroligt kul att sy och har varit rädd för att det ska förlora sin tjusning och att jag skulle känna mig pressad. Nu har ändå tanken fått mogna ett tag och denna gången tyckte jag att det kändes ok att säga ja. Det är klart, det hänger nog ihop med att jag fått overlocken och att det har varit så skoj att sy hoodies. Jag får nog en liten kick utav det! I framtiden kommer jag nog säga jag till flera beställningar!

Denna hoodie är sytt i grön fleece med ljusblå elastiska kantband. Huvan har fått ett litet annat utseende, jag har inte riktigt bestämt mig för vilken modell jag gillar bäst. Båda sorterna var snygga när jag testade på Gullklumpen. Namnnbandet hamnade under kantbandet denna gång. Det som är lite tråkigt är att kantbandet kändes lite vågigt denna gången (efter att det var påsytt alltså). Jag förstår inte riktigt varför det blev så, det har aldrig hänt mig förut. Det positiva är att det inte syns så mycket när jackan är på. Hoppas att ägarinnan, snart ett år, blir nöjd! Det kanske dyker upp en bild av henne här så småningom?

Mönster: Samma som på höst in da hood, dvs eget med inspiration från Gynthers "Sy till barnen 0-4 år", Ottobre Design 4/07, samt förra höstens KikKidtröja. Storlek 74/80
Material: Grön fleece från Stoff och Stil, ljusblå elastiska band, finns på t.ex MG Tyger och Calletex i Örebro.
Glädjesmoment: Att någon jag inte känner alls tar kontakt för att få köpa någonting som jag har skapat, jag blir helt enkelt stolt!

onsdag 22. august 2007

Overlockbok

Ojojoj, hur kunde jag glömma att tipsa om detta?
Jag satt på Sysidan här förra veckan, faktiskt före overlocken kom in i mitt liv. Såg där ett tips om en overlockbok som skulle vara bra, och sagolikt billigt! Jag beställde den genast men det har strulat med att få den från förlaget vad det verkar. Idag äntligen fick jag leveransavisering på mailen. Så nu ska den vara på väg. Jag längtar! (Måste medge att jag är en teoretisk person, jag gillar att läsa mig till grejer...)


Boken heter "Sy med overlock" och är skriven av Tove Fevang. På AdLibris kostar den svenske översättningen 35 kr. Med B-post är porto gratis. Det tycker jag låter bra. För att komma direkt till boken kan du trycka här. Jag kan känna att det är värt att chansa på att boken är bra när man fått den rekommenderat och den är så galet billig.
Bilden är lånad från adlibris.se

tirsdag 21. august 2007

Öljettpremiär!




För länge länge sedan lånade jag en bröstpump av en kompis från föräldragruppen. Det skulle bara vara ett tillfälligt lån men jag råkade behålla den hur länge som helst. Det kändes väldigt pinsamt så som tack för lånet lovade jag i maj att jag skulle sy ett par rosa camobyxor till kompisens dotter J. Hon ville gärna ha öljetter i mudden, för J är en smal liten en. Okej, det kanske är länge sedan maj men vi har faktiskt inte träffats! (Ursäkter, jag vet!)

Det är bra med såna frågor får då vågar jag testa något nytt. Jag köpte öljetter som passar min Prymtång, den har även en mojäng att göra hål med så det var ju väldans lätt.
Jag klippte till mudden, innan jag sydde någonting i den så strök jag på vlieseline som förstärkning och fäste öljetterna. Därefter fästa jag på mitt namnband. Sen sydde jag ihop mudden där bak och sydde på den som vanligt. Fast jag lade forstås in knytbandet först för att spara lite jobb. (Jag måste medge att jag var bra nöjd med mig själv som tänkte på denna självklarhet.)

Resten av byxorna är sydde på vanligt sätt, ihopsydda ben, därefter gren. Till sist kommer muddar uppe och nere på. Alla sömmar är overlockade frånsett namnbandet och benslutsmuddarna. Jag funderade på det. Det är klart man kan sy fast muddarna innan byxbenen är ihopsydda men då kan man väl inte sy ihop muddarna innan heller? Och det blir väl inget snyggt? Jag tar mycket tacksamt emot råd!

Jag fick tips från Humleblomstern i Sytråden igår om att man kan fuska med trådfärg genom att ha rätt färg på den ena tråd som syns från utsidan. Det är den vänstra nålen. Det passade perfekt på detta tyget då det är vitt på insidan. Hade alltså vita trådar i overlocken frånsett den vänstra nåltråden som var rätt färg för yttertyget. Tack för tipset!

Mönster: Mitt vanliga byxmönster i storlek 80.
Material: Rosa camouflagetyg från Stoff och Stil, öljetter från Prym, vitt satinband.
Glädjesmoment: Det går snabbt att sy ihop ett par byxor på overlocken!!! Kul med öljetter, och att jag tänkte på att sy fast namnbandet innan jag sydde ihop midjemudden
Läskigt: Hur mycket har J växt? Kommer de passa?

mandag 20. august 2007

Ny hoodie - nu overlockad


Jenny som jag träffade i ett bröllop i somras undrade om jag vill göra en byteshandel med henne. "Läskigt!" var första tanken som slog mig. Jag har sett hennes alster och hon är grym! Men varför inte egentligen? Nu har jag iallafall sytt en hoodie i brun fleece till hennes sötnos av en dotter.

Det som skiljer denna hoodien från den förra är att alla ihopsyande sömmar är overlockade med nya maskinen. (Det är så roligt!) Och sen har jag flyttat namnlappen, denna gång är den fäst under kantbandet på framflärpen. Kantbandethar jag fäst med enbart en stickning, fast jag använde tvillingnål. Får fundera lite på vilket som är bäst av det och elastisk rätsöm. Tror nästan det får bli sistnämnda. Jag sträckte lite mer på kantbandet när jag sydde fast det. Fållarna är som förra gången sydda med fuskoverlocken på vanliga symaskinen.

Mönster: Samma som på höst in da hood, dvs eget med inspiration från Gynthers "Sy till barnen 0-4 år", Ottobre Design 4/07, samt förra höstens KikKidtröja. Storlek 86.
Material: Brun fleece från Stoff och Stil, bruna elastiska band, finns på t.ex MG Tyger och Calletex i Örebro.
Glädjesmoment: Att få sy till någon annan som verkar uppskatta det jag gör trots att hon själv är så himla duktig!
Läskigt: Jag tror ju att den kommer synas i sömmerna, och det är ett par ställen som det syns att jag är nybörjare med overlocken. Det har nog ingen betydning för funktionen men jag vill ju att det ska vara perfekt!

Lyckliga mig!


Jag har fått låna en overlock! Det var meningen att grannens mamma skulle komma med en Janome 744 som jag skulle provköra och sen ev köpa (hon säljer symaskiner). Nu blev det så att grannen istället låter mig låna sin Huskylock 910 ett tag. Vi har inte sagt någon tid utan hon säger till om hon behöver den. Är jag lycklig eller är jag lycklig? Tack Anna!!

Så nu har jag suttit och försökt lära mig lite. Den känns enkel att trä bara man följer schemat och inget har strulat än så länge. Det har inte blivit så mycket sytt än, har overlockat ihop delarna av en omlott-hoodie som är min del i en byteshandel jag har på gång. Det är kul och går snabbt som bara denl! Maskinen har inte täcksöm men egentligen är jag nog värd det. Så kanske jag skulle köpa CoverPro direkt nu som jag har sparat pengarna (tillfälligt, jag vet...) på grundoverlocken???

Bilden är lånad härifrån.

søndag 19. august 2007

Kjol med motveck



L fyller som sagt två år. Hon får köksattiraljer precis som hon önskar sig. Nu är det så att L lånar ut alla sina urväxta kläder (och det är många) till Gullklumpen. Så då vill man ju ge något extra. Sen är L's kusiner och hälsar på, den yngste fyller två. Han får de ljusblå plyschbyxorna. Men hans storasyster är också där. Och alla L's kläder kommer egentligen från storkusinen. Så då måste ju hon få något också. Komplicerat?

L och storkusinen får i alla fall varsin kjol. De är gjorda i smalspårig manchester. Fram- och baksidan är lika frånsett namnlappen. Båda är sydd med motveck. Man ska ju egentligen markera med markeringspapper och hjul men jag är lite lat och markerar med en knappnål, sen stryker jag ned vecken. Jag sydde största kjolen först, i brun smalspårig manchester med rödrosa påbroderade blommor. Här följde jag mönstret rätt så slaviskt. Nummer två är sydd i smalspårig lila manchester med små prickar. Denna blev nog snäppet bättre, jag sydde bara stickningar genom framsidan av motvecken vilket förenklar mycket, och jag tycker nog att denna blev lite finare!

Mönster: Ottobre Design nr 4/07
Material: Brun smalspårig manchester med påbroderade rödrosa blommor från Calletex i Örebro, lila smalspårig manchester med mörklila prickar från Stoff och Stil, inköpt höst 2006. Resårband i midjan.
Glädjesmoment: Det gick så snabbt och lätt med andra kjolen. Roligt att sy två i rad!
Läskigt: Resåren i midjan kan vara precis hur fel som helst och det är alltid så tråkigt att ändra.

lørdag 18. august 2007

Två förkläden


L har tvåårskalas och hennes föräldrar tror bestämt att hon önskar sig köksattiraljer. Så det får hon. Som ett tillägg till de prylar hon får får hon förklädet till vänster. Hoppas det passar! Gullklumpens kusin som är dryga två och ett halvt är här nu så jag testade förklädet på henne. Hon verkade ville ha ett själv så jag sydde ett till (det högra). Tanken var att det skulle vara lite större, på bilden ser det gigantmycket större ut. Men jag tror att man luras lite av bredden.

Mönster: Helt eget.
Material: Tyg köpt på Ikea för jag vet inte hur många år sedan. Turkos snedslå köpt för 2 kr/m i Norge. Dubbelvikt Gekkomärke.
Glädjesmoment: Jag testade för första gång att sy på snedslå utan att nåla och genom att sy bara en söm genom alla lagren. Det gick galant!
Till nästa gång: Sänka farten när jag syr snedslån, stryka den dubbelvikt innan jag syr. Det kan spara lite extraarbete tror jag.

fredag 17. august 2007

Viss likhet!


Maria hittade bilden ovan och tyckte att det liknar guldklumpen i sin hoodie. Jag får nog säga att jag håller med! Tack för tipset! Så gulligt av dig!

Bilden är tagen från Hemflit.

Byxor och en häst


Kolla in den söta gunghästen jag köpt! Den gungar inte dock, utan rullar. Jag satt på ett loppis med en kompis och fikade då jag fick syn på söta hästen mitt bland alla prylar. Den kom till mig kan man säga och inte var den dyr heller!

Jag har sytt ett par velourbyxor, fast i en helt ny modell (för mig). De liknar plyschbyxorna från Me&I på så sätt att de är lite tsmala i midjan, sen är det raka långa ben med resår i bensluten. Tanken är att benen skall vara pösiga. I midjan är det resår. Inte en enda mudd alltså!

Jag har inte kunnat testa byxorna på någon än då de är en present. Hoppas de passar! De ska vara storlek 86/92 tänker jag. Det känns svårt när jag inte har egna kläder att jämföra med! Är det någon som har tips på hur man gör storlekar vid mönsterritning?


Mönster: Eget, med inspiration från Me&I.
Material: Ljusblå/turkos velour från Calletex i Örebro.
Läskigt: Kommer byxorna passa?

torsdag 16. august 2007

Höst in da hood




I söndags satt jag och funderade på vad jag skulle påbörja för projekt. Det riktigt spöregnade ute, det blåste och var mörkt. Jag fick en riktig höstkänsla. Så då kom jag på att Gullklumpen behöver en varm och skön hoodie i fleece. Vi hade en sånn förra vintern från KikKid och använde den flitigt. I mina gömmor låg givetvis en bit brun fleece så då var det ju bara att sätta igång. Mönstret ritade jag själv med lite inspiration från andra mönster.

De flesta sömmarna är dekorstickade från utsidan med min fuskoverlocksöm vilket blev snyggt i fleecen. Även fållarna är sydda med denna söm. Min nya namnlapp sitter i huvsömmen fram. Som knytband har jag använt elastiska band med en skåra i mitten. Det är av typen glänsigt på ena sidan och matt på andra. Denna gången valde jag att använda den matta sidan men det är samma band som jag använde på orangea velourtunikan. Bandet är påsytt med elastisk rätsöm, först med en hjälpstickning genom jackan och bandets baksida och sen med riktiga stickningen genom alla tre lagren. Jag sträckte bandet lite då jag sydde på huvdelen. Jackan knyts på båda sidorna, på precis samma sätt som velourtunikan nämnt ovan och turkosa omlottröjan.

Mönster: Eget med inspiration från Gynthers "Sy till barnen 0-4 år", Ottobre Design 4/07, samt förra höstens KikKidtröja. Storlek 80 men känns stor i storleken.
Material: Brun fleece från Stoff och Stil, bruna elastiska band, finns på t.ex MG Tyger och Calletex i Örebro.
Glädjesmoment: För en brokdel av priset har jag återskapat förra hösten och vinterns stora favorithoodie, fast min är billigare och helt enkelt min!

onsdag 15. august 2007

Hastverk er lastverk


Jag vet inte om det uttrycket finns på svenska. Men det går kanske att förstå? Om man gör något lite väl snabbt så kan det bli så att man får merarbete av det. Typ.

Denna haklappen är ett strålande exempel på det. Jag hade hittat en form jag ville testa på en haklapp och klippte till i en bit vaxduk. Sen tyckte jag att det såg snyggt och bra ut och satte dit en tryckknapp. Grymt snabbt! Det var bara det att när sambon kom hem så kunde han påminda mig om att all mat och gröt bara skulle rinna rakt av om det inte finns något som suger vätska, alternativ att det finns en ficka längst ner eller ett kantband runt.

Jag tänkte att jaja, det är ju bara att sätta dit ett kantband och en ficka. Lätt som en plätt! Eller inte... Knapparna var ju redan fästade och jag kunde inte sy dit kantbandet snyggt överst, det blev för trångt. Jag skulle kunna sy dit det för hand. Men det har jag inte gjort än, och känner jag mig själv rätt så gör jag nog inte det. Den får duga som den är!

Mönster: Eget
Material: Stuvbit av vaxat tyg från Åhléns, grön snedslå, Prym tryckknappar
Glädjesmoment: Formen blev ju bra om inte annat
Tråkigt: Att jag inte tänkte till innan och i min brådska förstörde något som kunde ha blivit bra...

Söt tjej i ny kimono




Här kommer ett par bilder av söta ägarinnan till kimonon. Den ser lite stor ut, men det är ju bättre åt det hållet. Söt är hon så det räcker i alla fall! Grattis med dagen i efterskott F!

Sen ska jag passa på att önska Stella välkommen till världen och grattis på namnsdagen, vi längtar efter att få träffa dig!

mandag 13. august 2007

Kimono igen



Kompisernas dotter F fyller ett år och har samtidigt namnfest, det tål att firas! Jag kunde tyvärr inte gå men familjen delade på sig så sambon tog med sig Gullklumpen till Göteborg och firade den stora dagen. Som present fick F denna nysydda kimono i samma stil som den jag sydde för ett par veckor sedan. Jag har försökt att minska ner storleken lite, hoppas att ettåringen inte drunknar i den.

Mönster: Omarbetad mönster på omlottblus från Gynthers "Sy till barnen 0-4 år", storlek 84 och förminskat.
Material: Ljust rosa (åt det lila hållet) bomullstyg med vita blommor som är lite fördjupade i tyget. Köpt på Ohlssons Tyger på sommarrea, 29:-/m. Knytbanden är vita satinband som fanns i gömmorna.
Glädjesmoment: Att få sy en present (fast det är alltid lite läskigt, man undrar ju alltid om den kommer uppskattas)
Till nästa gång: Jag sydde ihop ärmerna innan jag fållade. Jag tycker att det hör till stilen att det skall vara ett brett slag på ärmerna och det blev krångligt att få snyggt när armen redan var ihopsydd.
Svårt: Att stryka raka kanter på tyget då blommorna har ett annat djup än övriga tyget.

søndag 12. august 2007

Snabbaste tröjan - ett långliggarufo


Jag började sy den här tröjan i april tror jag. Sen började jag må illa och la undan projektet. När jag började må bra igen kände jag inte riktigt för den. Den var ändå alldeles för stor för Gullklumpen. Idag tog jag fram den igen, det tog mig en dryg halvtimma att få den klar...

Tröjan är gjord med hjälp av Knåpmoderns recept på Snabbaste tröjan. Med utgångspunkt i Gynthers grundmönster på tröja från "Sy till barnen 0-4 år" klipper man fram- och bakstycke i ett och behöver bara sy en söm på vardera sida. Hon har en jättebra beskrivning med bilder i sin blogg. Tack! (Har ni förresten sett att det är mer aktivitet hos Knåpmodern nu? Det var hon som inspirerade mig att våga starta en egen blogg .)

Gullklumpen är inte hemma nu (hon busar i Göteborg med sin pappa) så jag kunde inte kolla om halslinningen funkar fortfarande. Gjorde därför ett snedsprund fram med tryckknapp på det sätt som Molo brukar ha det. Det var inte så svårt, bara att nåla tätt. Nedre fållen samt armsluten fållades med tvillingnål.

Mönster: Grundmönster på tröja från Gynthers "Sy till barnen 0-4 år" i kombination med Knåpmoderns tillklippningsvariant. Minns inte vilken storlek det var men som alltid med Gynther stor i storleken.
Material: Röd- och gulrandig trikå från E-slöjd, röd trikå till kantband i halslinningen. Kan vara E-slöjd också, jag minns inte riktigt.
Glädjesmoment: Att äntligen bli klar med ett långliggarufo som legat där och gäckat mig;-) Sen blev jag väldigt glad över att lyckas bra med sprundet på första försöket. Hoppas bara att den passar nu!
Till nästa gång: Varför lägga undan det man kan slutföra på nolltid????

torsdag 9. august 2007

Nytt namnband


Jag hade inte kvar så många namnband. Sen lyckades jag tappa bort de få som fanns kvar.

När jag skulle beställa nya tyckte sambon att jag måste behålla stilen och inte byta. Jag håller ju med honom om att Gekko är Gekko men kunde inte låta bli att göra något nytt ändå. Så jag beställde samma gamla bruna med rosa skrift och en krona. För att variera mig lite beställde jag också ett par turkosa med brun skrift. På dessa står det Gekko två gånger men det är ingen krona på de. Tanken är att jag skall vika bandet dubbelt och fästa i sidosömmen så att man kan läsa Gekko från båda sidorna. Visar här en bild där jag sytt fast det nya bandet i sidosömmen på kimonon. Tycker det turkosa bandet passar mycket bättre till just detta tyget än det bruna med rosa i.

Samma dag som namnbanden kom med posten hittade min bättre hälft de banden jag slarvat bort. (Undrar vad du tänker om mig vissa dagar älsklingen...)

Banden är som vanligt beställda från Mina namnband.

onsdag 8. august 2007

Hemlisen avslöjas


Äntligen tar jag mod till mig och avslöjar vår söta hemlighet: Gullklumpen ska bli storasyster på nyårsafton!
Jag gjorde applikationen på bilden ovan på en klänning från Lindex för att berätta för släkten. Det kändes så tråkigt att köpa en färdig storasystertröja... Bilden skickades på mail till närmaste familjen i maj men det kändes för tidigt att utbasunera det på www. Om ni tittar tillbaka i min blogg så syns det kanske på det snabbt sjunkande antalet alster en period att jag inte var så pigg. Nu däremot orkar jag mer och syr så mycket jag kan. Efterhand lär jag väl börja sy pyttesmå kläder till eget bruk också men jag är inte riktigt där än.

tirsdag 7. august 2007

Världens bästa bibliotek!

Det finns en liten biblioteksfilial nära mitt jobb. Mitt lån på Gynthers "Nya barnkläder" har gått ut på stora biblioteket och någon annan har reserverat den. Då får man ju inte låna om så jag står här utan den boken jag använder mest.
Därför stack jag förbi lilla biblioteket för att reservera den själv. Då visar det sig att de har ett eget ex. Jag frågade om de ville sälja den men det gick inte utan jag fick den istället!! Ett av mönsterarken saknas så jag får väl låna om den andra boken och rita av lite mönster så småningom.

Tack världens snällaste bibliotekarie! Detta kan jag leva på länge!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no