søndag 4. mai 2008

Göteborg-Brasil


Jag har sytt massor men inte tagit mig tid att blogga om det... Vi är nu i härliga Göteborg en vecka och sen bär det av till Brasilien! Bilden ovan är det min låtsasbror där nere som har tagit, tack Paulo!

Hinner jag under veckan eller om jag har tid där nere så har jag ett gäng halvfärdiga blogginlägg om coola retro frottéshorts, några mössor, blöjförvaring, tygblöjor, ett otal t-shirts, sovpåse, solhatt, napphållare, näsduksfoddral, haklappar, klänningar och säkert nåt mer som jag inte minns nu. Så kika gärna in någon gång, annars återkommer jag för fullt i början av juni.

Sen är frågan hur stark syabstinens jag kommer få! Idag har jag hittat ett härligt molntyg och ett landskapstyg hos en svärfamiljsmedlem och jag vill sy nuuuuu! Kommer jag kunna förtränga min sylängtan i Brasil? ;-)

Randiga bilar


Det är konstigt med vissa tyger, jag kan verkligen längta efter att få sätta saxen i det men samtidigt kan det dröja månader innan jag faktiskt gör det. Så har det varit med detta härliga randiga tyg som nu har fått bli en fräsch och somrig t-shirt med tryckta bilar. Inspirationen till just bilarna kom från en t-shirt som Katarina gjort, så snygg med kombinationen moppar och ränder! Nu råkade jag ha precis samma schabloner hemma så jag lät mig inspireras. Fast jag kunde ju inte ta mopparna så det fick bli bilar!

Arbetsgång:
1. Klippte till alla tygstycken.
2. Tryckte trycket på framstycket, lät det torka och fixerade sen med strykjärn från avigsidan i trååååååkiga 5 minuter.
3. Sydde båda axelsömmarna.
4. Sydde på mudd i halslinningen.
5. Stickade ner sömsmånen till halslinningen med kedjesöm.
5. Sydde på ärmarna.
6. Fållade ärmarna med täcksömsmaskinens tvillingsöm.
7. Sydde ena sidans ärm- och sidosöm.
8. Fållade nederkanten.
9. Sydde andra sidans ärm- och sidosöm.

Mönster: En anpassad version av Meedoms grundmönster, str 86.
Material: Härlig Sanettajersey inköpt från Michas Stoffecke. Textilfärg och skumgummikliché för trycket från Panduro. Lila mudd från Stoff och Stil.
Maskinval: Overlock att sy ihop delarna och sy på mudd, coverpro att fålla och sticka ner sömsmån.
Inställningar på coverpro: Fållar: Trådspänning: 4-4-6, differentialmatning: 1.25, steglängd: 4.0. Stickning av sömsmånar: 4-6, differentialmatning: 1.25, steglängd 4.0. Pressarfottryck 7 mm till allt. Jag sydde t-shirten innan jag fick syguiden och fållguiden så de är inte använda till detta projekt.
Roligt: Den känns fräsch och Gullklumpen var väldigt nöjd med bildetaljerna!
Tråkigt: Att trycket kunde ha blivit snäppet bättre... Nu blev det lite ojämnt i färgen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no