søndag 29. mars 2009

Snabbaste kocken!



Jag har länge haft en riktig hjälpreda i köket. Gullklumpen hjälper ivrigt till med diverse matlagning och fick i höstas ett hemmasytt förkläde i sobert ljust grönt med vita kantband (jag kan inte hitta att jag bloggat om det, får se om jag kan få det att fastna på bild). Hon tar på sig sitt förkläde och hjälper sen mig eller pappan att skala morötter eller allra helst knäcka ägg och röra smet.

Mille däremot stjälper rätt mycket, han klättrar överallt och vill gärna vara med men han är kanske lite för liten än till att knäcka ägg tycker jag. Nu har han ändå fått sitt första förkläde, det måste väl vara en bra start på kockkarriären!? På bilden ser man hur snabbt han kan springa med förklädet på...

Förklädet har min egen form och en detalj som jag själv gillar väldigt mycket. I stället för att ha knytband, kardborre eller tryckknapp i nackbanden har den resår runt nacken. Smart eller hur? Då kan den bara dras över huvudet av ett otåligt barn!

Så här syr jag förkläden:
1. Klipp till önskad form. Jag gör mina rätt breda så den möts nästan mitt bak på lille Mille, längden går nästan till golvet. Jag tror den kan användas under mååååånga år!
2. Sy på kantband på övre horisontella delen.
3. Sy fast resåren i de två övre hörnen med bred sicksack.
4. Sy på kantband på den nedre bågen, från den ena sidan till den andra.
5. Sy ihop kantbandet till ett knytband, när du har fått den längden du vill ha börjar du sy på den vänstra övre böjen på förklädet så att det blir en enda söm från knytband och upp till resåren. Där kantbandet når toppen viker jag in det snyggt och avsluter sömmen. Kantbandet ska täcka sicksacken som fäst resåren.
6. Sy fast kantband och knytband på den högra sidan, här börjar jag överst och syr ner i böjen, sömmen avslutas i knytbandet.

Siffrorna på bilden nedan korresponderar till siffrorna i beskrivningen.


Mönster:
Eget.

Material:
Landskapstyg från Jofotex i bomullsväv med vaxad yta, perfekt till förkläde och haklappar! Rött kantband och röd resår från gömmorna.

Mysigt:
Att se min Mille stolt stoltsera runt med sitt nya förkläde, precis som storasyster har!

tirsdag 24. mars 2009

Speciellt för Mille!



Mina stackars barn får visst oftast kläder för att jag ändå syr en beställning i just det tyget eller så är det för att maskinerna är trädd i rätt trådfärg. Alltid är det någon ursäkt som gör att de får det ena eller andra plagget. Och det är nog helt ok för småtrollen. Men nu blev det ett plagg bara till Mille, inga ursäkter eller särskilda skäl mer än att jag ville sy just dessa byxor till just min Mille! De blev klar för ett par veckor sen men har inte fotograferats förrän nu.

Det är alltså ett par byxor med mudd uppe och nere. De är i en smal modell utan pös och rätt bred mudd i bensluten. De är riktigt långa och kan förhoppningsvis användas länge!

Här har jag använt lime flodhästtyg från Jofotex i kombination med vit muddväv från Stoff och Stil. Till dekorsömmar har jag använt avigan av coverproens trippelsöm i brunt. Denna återfinns i grenen, samt stickningar i midjans och benslutens muddsömsmånar.

Så här gjorde jag:
1. Sy grensömmens framsöm och baksöm var för sig. (För bild och närmare förklaring, se Tilde Textils tut här)
2. Pressa sömsmånerna och sticka ner. För att använda coverproens avigsida syr man från byxans avigsida, jag använde min center guide för att säkerställa att jag syr rakt!
3. Sy ihop innerbenssömmen från det ena benslutet till det andra. Se länken i 1. för närmare bilder.
4. Sy ihop muddarna till rundlar och sy på i midjan och bensluten (bilder finns i min tut om att sy muddbyxor).
5. Pressa och sticka ner sömsmånerna mellan muddar och byxa, också denna gång från avigsidan. I bensluten är det lite pilligt men det går!
6. Stickningarna i 5. måste fästas för hand.

Mönster:
Eget, str 80. Långsmalt mönster utan sidosöm, rätt breda muddar i bensluten.

Material:
Limegrönt flodhästtyg från Jofotex, vit muddväv från Stoff och Stil.

Mysigt:
Att jag tog mig tid att sy lite pilligare byxor till min Mille, särskilt som jag blev så nöjd med resultatet!


mandag 23. mars 2009

The missing link

I inlägget om att rita mönster till snurrkjol själv fattades ju en bild! Jag har lagt in den i inlägget också nu och hoppas att den kan underlätta lite till att förstå min förklaring...

søndag 22. mars 2009

Att sy en snurrkjol - rita mönstret från grunden!



Jag blev så sugen på att testa att rita mönster på en snurrkjol själv, det finns en beskrivning i Rigmor Haugsand, "Mönsterkonstruksjon og modellering" som jag har bloggat om här.

Det är lätt, testa själv!
Jag bestämde mig för en kjol i storlek 134. Den är tänkt till min brorsdotter som snart fyller 8 år. Det bäste vore att ta mått direkt på henne men det fick jag inte gjort. Enligt måttabell skall livvidden i denna storlek vara 58 medan stussvidden ska vara 70 cm. Om man gör en kjol med linning och dragkedja utgår man från livvidden (midjemåttet) men här har jag ingen öppning och syr kjolen i vävt tyg så därför tog jag stussvidden som ju är det bredaste måttet.

Modellen jag sytt här är halvvolangskjol eller halvcirkelkjol. Det innebär att det är ett framstycke och ett bakstycke. Det är alltså en sidosöm på vardera sidan men ingen söm mitt fram eller mitt bak.
Jag använde mudd i midjan, med en bred resår i. Man kan förstås även använda resår i kanal, eller rita till och sy på en linning som är med formsydd men då måste man ha dragkedja i sidan, det sista är nog kanske det bästa alternativet om man syr till sig själv.

Mönsterkonstruktionsdelen:
Jag började med att ta rita cirkeln (eller 1/4 cirkel) i midjan. Då gjorde jag så att jag på ett stort papper ritade upp två linjer som står 90 grader på varandra. För att hitta cirkelbågen i midjan ska man ta livvidden men jag tog alltså stussvidden istället.

Mitt mått här blev 70 cm (stussvidd), som man delar på 3, jag lade till lite så det 72:3=24 cm. Då går man ut 24 cm från där de två linjerna möts och mäter ut det flera ställen, sen drar man en snygg rundad linje. Se bilden nedan.
(Om linjerna ser sneda ut beror det på att jag vikt pappret och sen inte snyggade till det så bra innan jag fotograferade, slarvigt!)


Den övra linjen är alltså cirkellinjen i midjan på fram- respektive bakstycket. Sen följer man de två raka linjerna så långt som man vill ha kjolen. I mitt fall står det 25 cm men jag lade till lite när jag klippte ut.
De två raka linjerna blir sidosömmerna och den ena av de är trådrak, den andra sidosömmen står normalt på trådraken.

För att få en jämn och snygg underlinje på kjolen lägger man linjalen normalt på tangenten till den övre linjen och mäter ut 25 cm. (Äntligen får jag användning för grundskolans matematiklektioner!) Jag mätte ut rätt tät med såna punkter och sen drog jag en snygg rundad linje.

Mönstret är klart nu. Det är bara att klippa ut de två rundade kanterna och sidosömmarna. Den översta tårtbiten är bara ett hjälpmedel och tillhör inte mönstret.
Linjen jag dragit på diagonalen är bara en hjälplinje för att hitta mitt bak och mitt fram. Linjen hittar jag genom att göra de två ursprungslinjerna till ett kvadrat och sen dra en diagonell linje mellan hörnen.

Tillklippning:
Nu kan du klippa ett bakstycke och ett framstycke. Jag gjorde två lika stycken men man kan också lägga livlinjen fram 1 cm längre ner än bak. Ett färdigt framstycke finns på bilden nedan. Tyvärr är färgåtergivningen dålig, den är mer syrénlik, som bilden på den färdiga kjolen överst.


Sömnad:
Sy ihop fram- och bakstycke i de två sidosömmarna, räta mot räta.
Vänd kjolen så att du har rätan ut, pressa sidosömmarna och markera mitt fram och mitt bak.

Mudd:
Nu syr du mudden. För en beskrivning med bilder av hur du gör det kan du se här. Man tar dubbelt så högt och dubbelt så brett som man vill ha den färdiga mudden, vänder räta mot räta på bredden och syr ihop till en rundel, sen viker du den dubbel aviga mot aviga på höjden. Jag tog en mudd med färdig omkrets på 58 cm och en höjd anpassad till en bred mjuk resår som är 5 cm hög.

Mudden sys fast utanpå kjolen räta mot räta. Jag brukar göra så att jag vänder mudden över den rätvända kjolen, mittbakmarkeringen passar jag mot muddrundelns mittbaksöm. Andra har den kanske i sidan om ni inte har mittbaksöm på kjolen? Jag gillar att det finns ett definierat fram och bak på kläder men det är väl bara vad man tycker.
Jag markerar alltid mitt fram och sidorna med ett jack i mudden och nålar ingenting alls.

Jag börjar sy på mudden så att jag passar sidosömmen mot sidomarkeringen på mudden, sen syr jag runt i en cirkel och passar mitt bak, mitt fram samt de två sidorna. I och med att jag börjar i sidan får jag inte overlockssömsskarven så synligt när man klär av och på. Jag tycker inte att det är så så snyggt där man kör över startsömmen även om man fäster trådarna prydligt.

Fålla:
Nu är det bara kvar att pressa och fålla nederkanten. Jag kastade över nederkanten med en tretrådig overlock (det blir smalare då), vek och pressade in smalt och sen fållade jag med raksöm med Gullklumpen i knät. Om jag syr långsamt kan hon hjälpa till att mata in tyget. Hela tiden som vi fållade pratade hon om glass, hon tänkte nog på om hon skulle få gå i födelsesdagskalas!
Det kan nog också vara snyggt att avsluta nederkanten med kantband eller rullfåll.

Tips:
Samma princip kan användas om man vill ha en snurrkjol med ännu mer vidd. Då tar man fyra vådar i stället för två och använder samma princip. För att hitta livvidden kan man då ta 72:6 istället för 72:3 som i mitt exempel. Då får man en söm mitt bak och mitt fram.

lørdag 21. mars 2009

Läsvärt!

En liten teaser: jag har köpt en lärobok i mönsterkonstruktion och modellering på norska för gymnasiet. Den är bra! Massor av härlig teori för en synörd. Jag sitter och läser och njuter av att öka min förståelse. Precis en sån bok som jag letat efter! Om jag jämför med Inger Öbergs bok så har den norska mycket mer teori. Sen tar den även upp både herr och barnkläder och har utförliga måttabeller. Sen tar den upp både mönsterkonstruktion och modellering. Den beskriver dock inte helt ut hur man gör en grundform till överdelar till exempel och grundmönster som följer med finns enbart i storlek C38 i skala 1:4.

Jag har redan gjort en enkel konstruktion av ett kjolmönster, jag tänkte visa hur man gör, ska bara skriva ihop inlägget först.

Jag vet inte riktigt hur svårt det är för svensker att läsa och använda boken, klarar du Meedom på danska så borde du kunna klara denna boken också.

Rekommenderas om du som mig vill läsa dig till mer kunskap! Gillar du att kasta dig över saker utan att behöva läsa på för mycket är den kanske inte lika bra.

fredag 20. mars 2009

Sing a singoalla!


Jag tror nog att av alla nytryckta Fixtyger så är flodhästarna min favorit, mjuka sköna och mönstret gör mig glad! Här har jag sytt en singoalltunika / klänning med korta puffärmar. Bilden togs tyvärr i all hast och ser helt sned ut, känns lite dumt! Nu finns klänningen hos Cacau, men bara i ett unikt exemplar.

Jag vågade inte riktigt visa klänningen för Gullklumpen, jag var rädd att jag inte skulle få ta med den till försäljning sen! Hon har redan alldeles för många klänningar så jag försöker hålla tillbaka lite. Hon ska ju helst hinna använda alla! Eller? Hon verkar ha kommit i princessåldern, älskar att klä ut sig och kallar sig själv Princessan Klara. Så det är kanska dags att sy en riktig princessklänning till lek. Den hon hade till jul och mosterbröllop är en storfavorit men vi brukar inte låta henne ha den till vardags...

Mönster:
Ulla Welinder, med några enkla modifieringar i sidosöm och längd.

Material:
Rödorange flodhästtyg från Jofotex. Resår i halslinning och ärmslut.

torsdag 19. mars 2009

En snusnäsduk till min Gullklump


Visst får man blogga även om små saker?
Jag håller på med ett rätt stort projekt, eller stor beställning borde jag kanske säga. Jag ska vara med i en kampanj och snusnäsdukar är en del av den. Mer om det sen!

Här har jag i vilket fall sytt en snusnäsduk till Gullklumpen. Hon har en sen tidigare som vi köpt åt henne. Hon använder den sällan som halsduk men gillar att den finns i närheten inomhus. Hittar hon tunna mjuka tygbitar i bomull så gosar hon gärna med de också. Så när jag nu ändå höll på att sy sjukt många passade jag på att sy en gosesnusnäsduk till henne. Hoppas hon gillar den bara. Jag passade på att fotografera och lägga in i bilden i Blogger men hann aldrig ge snusnäsduken till henne innan jag gick hemifrån, hon får få den imorgon!

Tyget är förresten en ny storfavorit från Swelogent! Snusnäsduken är fyrkantig och kantarna har avslutats med rund rullfåll på overlocken.

onsdag 18. mars 2009

Hjälp...


I oktober köpte jag tyg och mönster, i november klippte jag till fodret, i februari klippte jag till resten och blev nästan klar under en härligt intensiv helg med bara sömnad på programmet, ett par veckor senare tog jag tag i det igen och gjorde massor av smådetaljer.

Nu återstår bara finishen av min vinterkappa för säsongen 08/09 men var är vintern? Och var är suget? Kappan hänger på Gomo (provdockan) och väntar bara på att få knappar och att fodret ska sys fast. Hjälp! (Det finns ju hopp om kalla påskdagar i Norge)

mandag 16. mars 2009

Dreggelscarves överallt!


Jag måste bara berätta hur stolt jag blir när jag går på stan och ser små söta bebisar med någon av mina dreggelscarves! Lilla W har sålt rätt många av mina alster nu och det händer allt oftare att jag ser en parvel med ett Gekkoplagg.

Nu har jag precis lämnat in en ny laddning dregglisar till Lilla W. Fyra olika modeller, alla med trikå på framsidan och fleece på baksidan, som vanligt är de ställbara i storleken. De har inte kommit i webshoppen ännu men kommer nog dit så småningom.

Jag har även passat på att lämna in en laddning röda muddbyxor till butiken. De är i min vanliga modell i storlekar från 0-3 år. Jag passade förstås på att sy röda byxor till Mille men de är inte riktigt klara än, de ligger just nu i den stora högen av halvfärdiga alster till mina egna barn.

Mönster:
Eget till dreggellapparna och byxorna.

Material:
Cerise kanintyg från JNYdesign, flodhästar i senapsgult och lime från Jofotex, även landskapstrikån är från Jofotex.
Fleece från Stoff och Stil.
Till byxorna har jag röd Hilcovelour (Nea Nobelle eller Tygpyssling, minns inte riktigt) och röd mudd från Stoff och Stil.

Kan det vara sant?
...tänker jag varenda gång jag ser ett barn som har på sig något jag skapat. En otroligt häftig känsla att barn jag inte känner går runt i "mina" kläder!
För övrigt såg jag i senaste Vi Föräldrar en bild på en pojk och hans barnrum, honom har jag sytt en solhatt till! Fast den syntes förstås inte på bild. Så vet ni det! ;-)

torsdag 12. mars 2009

Vår? Sommar? Och Cacau...



Okej, jag vet. Det är inte riktigt vår än. Massor av snö, snoriga barn och kallt är det också! (Om man tar bort ordet snorig i den meningen så låter det ju rätt härligt eller hur?) Trots vintern har jag sytt byxor i bomullstyg med 3/4-längd och en del vidd, perfekt för vårens varma dagar. De skyddar ju bra mot solen utan att bli alldeles för varma tänker jag mig!

Det nya nu är att dessa byxor finns på Cacau i Örebro. Jepp, jag har fått en ny återförsäljare, det känns otroligt kul! Just nu finns bara enstaka plagg i butiken men det kommer fyllas på efterhand. Butiken har flyttat till nya lokaler på Krämaren för den som är lokalkänd. Jag kommer försöka ha lite olika utbud på Cacau och Lilla W, de ligger ju inte så långt från varandra geografiskt så då känns det kul att kunna erbjuda olika kläder i de två butikerna!

Byxorna har resårkanal överst, en liten ficka med lägg, nederst är det massor av rynk och sen har benen avslutats med dubbelvikt tyg i samma avvikande mönster som fickan.

Mönster:
Eget, str 92.

Material:
Marinblått bomullstyg med små vita blommor, köpt i Norge. Jag snodde åt mig sista biten på samma ställe som jag köpte det bruna tyget med vita prickar som förekommer lite varstans här i bloggen. Ett lanthandelstyg med andra ord!
Kontrasttyget, även det i tunn bomull, kommer från en byteshandel. Och nu har jag glömt vem jag fick det av! Snälla tipsa mig gärna om du råkar se det! Börjande senilitet?
Tillägg: nu vet jag! Kika här för att se vem jag bytte till mig ifrån!

Kul:
Med en till återförsäljare. Frågan är bara hur jag ska hinna!

mandag 9. mars 2009

Orange resår


Min lille Mille saknar alltid byxor, och egentligen även tröjor och bodies. Iallafall såna byxor med mera som jag vill använda. Jag gillar bäst hemsydda kläder för tiden och helst ska det vara exakta färgmatchningar, perfekt passform och helt rena. Det där med rena kläder på Mille är väl egentligen bara att glömma för han har blivit ett riktigt matmonster som äter dubbelt så mycket som storasyster och helst ska han äta allt själv... Det innebär mycket spill, haklappen hjälper liksom inte! Resultatet är att vi tvättar jämt jämt jämt (som varje småbarnsfamilj) men det gör också att vi aldrig har tillräckligt med kläder i rätt färg.

Mille har ju redan muddbyxor i orange, så nu fick det bli velourbyxor med resår i midja och benslut, för variationens skull. Samtidigt passade jag på att fylla på hos Lilla W med muddbyxor i orange. Eller var det kanske omvänt? Det var nog så att jag skulle sy till Lilla W och passade på att fylla upp Milles byxförråd...

Mönster:
Muddbyxor till Lilla W, eget muddbyxmönster.
Byxorna till Mille: eget baserat på mönster till leggings från Ottobre 4/04, storlek 80.

Material:
Orange velour från Sundbyberg Textilcentrum. Mudd från Stoff och Stil.

Mysigt:
Mille ser så härlig ut där han springer runt i sina byxor, med tygblöjorna på blir rumpan riktigt bylsig i dessa tighta byxor och hans ben är rätt smala!

torsdag 5. mars 2009

BB-kit igen




I högstadiet valde jag syslöjd som valbart ämne. Egentligen var det nog lite uteslutning som gjorde att jag tog just det. Vi nördar som valde språk hade nämligen inte möjlighet att välja de hippa(?!) ämnerna som skrivmaskinskrivning, foto eller moppekörkort. Så jag hade syslöjd. Jag och C sydde samma saker hela året tror jag, varsin kudde i avancerad lappteknik (tyckte jag då iallafall, att det var avancerat alltså), varsin tröja i storlek XXL som modet ville, i burgunder trikå (jag tror aldrig jag använde den utan mamma ärvde den direkt och hon använde den faktiskt!). Vår kompis R däremot sydde avancerade grejer. Bäst minns jag att hon sydde en kavaj till sig själv, svart kavaj med rött foder. Också den i storlek stor. Men snygg var den, C och jag var jätteimponerade!

Nu verkar inte R sy så mycket för tiden. Däremot väntar hon barn och hon har frågat om det går för sig att beställa ett BB-kit, jag känner mig faktiskt lite stolt! Det visade sig också att hon redan köpt ett par Gekkobyxor med turkosa kaniner i butik, inte illa bara det!

Önskan fanns att BB-kitet skulle vara i naturvit interlock med de bruna kaninerna på. Tack snällaste Jes för att jag fick köpa av dig lite tyg så jag fick ihop till kitet. Den bit jag har kvar räcker nog till ett BB-kit till tror jag men sen är det slut! Byxorna och baksidan av filten är i skön Hilcovelour.

Bodyn är av omlottmodell och blev riktigt bra! Det kan lätt bli så att kantbandet drar ihop sig i svängarna med kantbandsapparaten men det blev faktiskt perfekt! På bilden hade jag inte satt i tryckknapparna än, men de kom förstås på plats innan bodyn lämnade mig.

Jag kunde förstås inte hålla mig utan sydde även en liten present till kommande bebisen, ett par byxor i storlek 56 i grönt elefanttyg med vita muddar uppe och nere. Hoppas de faller i smak!

Mönster:
Omlottbody från Ottobre 6/07. Den minsta storleken är 56 men jag har själv minskat ner den till storlek 50.
De bruna velourbyxorna i storlek 50 och de gröna elefantbyxorna i storlek 56 är i eget mönster. Tips på mönster och hur man syr muddbyxor har jag här.
Filten har jag inget mönster på.

Material:
Naturvit interlock med bruna kaniner från JNYdesign. Just denna färgställningen är slut men om ni läser i Jennys blogg verkar det komma andra färger snart!
Brun velour och brun interlock till kantband från Hilco, Nea Nobelle.
Vit och brun muddväv från Stoff och Stil.
Gröna elefanter från Jofotex.

Mysigt:
Just BB-kitet är en utmaning men en väldigt mysig sådan! Jag blir så glad för att få sy såna pyttekläder! Hoppas bara att R med familj gillar kläderna, de har nog inte kommit fram än utan skall levereras via omvägar.

tirsdag 3. mars 2009

Brandgult i bootcut


Jag hade en intensiv syhelg för ett par veckor sedan då jag höll på med ett stort, vintrigt projekt till mig själv (som jag förhoppningsvis snart ror i hamn, måste bara hitta tiden). För att variera jobbet lite så hade jag även lite småprojekt som jag varvade med det stora jobbet. Dessa byxor är ett av småprojekten. Mönstret är ett hopkok av två Ottobremönster. Det ena mönstret går upp till storlek 98 men är en bebismodell med plats för blöja. Det andra mönstret börjar på 98 men har mudd i midjan vilket gör det mer till ett par softarbyxor i denna modellen känner jag. Det jag ville var att ha den schysta bootcutsvängen men utan blöjutrymmet. Så jag använde de båda mönstren och ändrade lite efter egen önskan. Jag smalnade av de lite överst och förändrade fasongen lite nertill.

De känns rätt stora, så det är möjligt att jag får lägga upp byxbenen lite. Min lilla guldtjej har inte riktigt velat testa de än så risken är ändå att de blir liggande tills de är för små. Hur blev det så här? Hänger det ihop med hennes allt tydligare vilja i klädväg kanske?

Mönster:
Hopkok av två olika Ottobremönster, nr 1/08 och 4/08.

Material:
Brandgul velour från Swelogent, en otroligt härlig och varm färg!

Hoppas:
Att Gullklumpen kan tänkas ändra sig och testa byxorna snart! Och att jag kan tänkas få tid att slutföra mitt vinterprojekt medan det fortfarande är lite kallt!

mandag 2. mars 2009

Bara till mig!


Titta här vad jag gjort, sytt åt mig, mig och bara mig! Det är inte varje dag!
Denna klänning/tunika syddes för några veckor sedan, inspirerad av en tunika jag köpt i Norge, jag var nöjd med den men såg utrymme för förbättringar. Det är ju rätt kul att kunda ta ett plagg jag gillar, förbättra det och göra det mer i min stil.

Jag hade inget mönster utan ritade av grunderna från ett köpt plagg. Ärmarna var lite kluriga då de var rynkade och jag inte helt har beredskap för att veta hur mycket man tar in på just vuxenärmar och inte heller tålamod att leta fram någon Burdatidning eller Ottobre Woman med rätt sorts mönster. Kanske dumt. Nästa gång vill jag nog göra lite mer rynk i ärmarna.

Kragen är rätt rolig, den är som en polokrage fast mycket vidare, i ena sidan har den en stor brun knapp som knäpps med en träns sydd i samma tyg. Just såna roliga detaljer gillar jag på vuxenkläder, extra jobb under sömnaden men ingen funktion i verkligheten! Kragen är så vid att den absolut inte behöver någon knapp egentligen.

Framstycket är indelat i ett ok och en underdel som rynkats på oket, bak är det ett helt bakstycke, ingen dragkedja behlövs. För att få fasong bak sydde jag dit ett smalt resårband i midjehöjd på baksidan.

Nederkanten är fållad smalt. Klänningen går ungefär till mitten av låren och kan användas till leggings eller jeans.


Ser ni förresten vår nye familjemedlem? Gullklumpen kallar henne Gomo, ni som känner oss kan nog gissa vem hon syftar på. Fast vi inte riktigt ser likheten! Det är alltså min nya provdocka jag stolt pratar om, hon har sin fasta plats bredvid tvn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no