søndag 28. november 2010

Pilutta dig!

Vilken marknadsdag igår! Galet många tröndere trotsade kylan för att besöka Trondhjæmsdesignernes eget julemarked! Jag hade en härlig dag med massor av trevliga besökande! Tack alla ni som kom och förgyllde min dag!


Kjolen jag visar här var one of a kind, producerad på impuls när jag hade rosa tråd i maskinen. Frågan är om det kanske får bli några fler framöver! Kjolen är rätt iögonfallande och nästan alla kunder stod och klappade på den fram till den såldes.


:mönster:
Mönstret är eget. Den har mudd med resår i, våderna är lite lätt formade i sidan. Nederst avslutades den med kantband. 


:tyg:
Kommer från en tygängel, jag tror jag haft tyget liggande i ett år drygt. Jag har hela tiden trott att det skulle bli en väska till mig själv. Nu får vi se, det finns kvar rätt mycket av det fortfarande men samtidigt var tyget helt klockrent till kjol.

onsdag 24. november 2010

Bröderna E fyller år

Två goa bröder som vi lärt känna fyllde nyligen 3 och 5 år samma vecka, något som firades med stort kalas. Jag imponerades stort av att de vuxna (och de barn som ville) fick smarrig bacalhau som kalasmat! Det är lite annan klass än korv med bröd, namnam!
Bröderna skulle ju förstås ha presenter. Hela familjen är flitiga friluftsmänniskor så tillsammans valde jag och sambon fleecefodrade mössor. Han fick välja tyger och färger, jag sydde och sen slogs de in av barnen. Bra teamwork!

Mössorna är i min vanliga baggymodell, fast med fleecefoder. Enligt norsk standard skulle de kanske ha varit i ull? Nu finns ju inte molntyget i ull just så då fick det bli min variant istället.

:mönster:
Eget

:material:
Grön och röd interlock med vita moln från JNYdesign, marinblå fleece från Stoff och Stil

:dagens sytips:
När jag syr mössor tycker jag det är absolut bäst att använda jersey med lycra. Interlocken tappar lättare formen. När jag fodrar med fleece däremot håller fleece ihop formen och då går det fint med interlock.
Min Millekille har använt en fleecefodrad mössa i molninterlock jättemycket och den sitter fortfarande perfekt.

:bloggtips dagen i ära:
Jag råkade på en annan sybloggare i detta kalaset, kolla in bloggen grønn med härliga och inspirerande bilder och snygg sömnad!

tirsdag 23. november 2010

Uten et bilde...

Det er jammen ikke ofte at jeg har et bildeløst innlegg i bloggen, og at det attpåtil er på norsk da gitt!
Ville bare skrive litt om helgen som kommer... Gekko kommer til å finnes på to julemarkeder samtidig og da må jeg vel gjøre litt reklame for det?

I Oppdal skal Oppdal Kunstlag ha sin årlige juleutstilling i Kulturhuset, og der skal Gekko være med. Her finner du mer informasjon om åpningstider.
Samtidig, i Trondheim går Trondhjæmsdesignernes eget julemarked av stabelen på lørdag fra 10-18 på Byscenen. Sjekk ut Facebookgruppen her. Der står jeg selv hele lørdagen, gleder meg!!

onsdag 17. november 2010

Djungelmatchad storebror och lillbebis

Redan i början av juli fick jag ett mail från en tjej med en tvåårig pojke som väntade pojke nummer 2 i oktober någon gång. Hon undrade om jag kunde sy ett litet matchande kit till brorsorna. Klart jag ville!
Problemet var bara att jag precis skulle packa ner symaskinerna och hela syrummet inför vår flytt. Tur då att hon var ute i god tid för sen hann jag flytta, packa upp och komma i någon sorts ordning i syrummet samt sy klart kläderna innan bebisankomst. Skönt! (Som ni förstår är inte plaggen helt pinfärska utan levererades i september...)

Kitet har tema djungel. En skön omlottbody till lillebror med en matchande babyhjälm, sen fick storebror en skön djungeltröja med turkosa muddar.
Har jag tur så dyker det kanske upp en bild på Facebook? Hoppas det, det vore kul att se plaggen i användning när bebisen växt in i bodyn.

Just nu minns ju inte jag vilken av de tre babyhjälmarna jag sydde som mamman valde? Jag sydde tre olika,två i velour med röda och turkosa kantband och sen en i trikå med röda kantband. Velour med turkosa band kanske? Jag visar alla tre på bild här för säkerhets skull.

:mönster:
Eget på allt. Det finns mönster på babyhjälm i flera olika Ottobretidningar samt i Gynther.
Ottobre har ett mönster på omlottbody i nr 6/07

:material:
Velour och trikå med skönt djungelmotiv från JNYdesign

:mysigt:
Med syskonmatchningskit!

søndag 14. november 2010

Skärpings hörru!

Förra hösten och vintern sydde jag rätt många overaller och typiska vinterkläder som aldrig hamnade i bloggen. Och även om jag försöker intala mig själv att jag kan blogga om vad jag vill när jag vill så har jag lite svårt att blogga om tjocka fodrade vinterkläder mitt i sommaren... Skärpings Gekko, blogga i rätt säsong!

Nåväl, här har vi riktig vinter nu men här dyker det upp ett höstplagg. Det är väl ok? Nere i Skåne kan man ju använda såna hela vintern om jag inte minns fel.

Vad pratar jag om då? Ett par härligt limegröna och fodrade hängselbyxor att ha i sandlådan. Till en liten ivrig unge som inte går men som älskar att hänga i sandlådan. Den syddes i början av oktober samtidigt som jag sydde en mössa med matchande dregglis samt en multimössa/böff till mamman.


För mig var det premiär på att sy i baevernylon. Mest för att jag aldrig tänkt tanken. Jag ritade mönstret själv med grund i Meedoms grundmönster. Byxorna är fodrade med baevernylon längst upp och singeljersey i gula och naturfärgade ränder nedanför. De är vändsydda överst och har sköna muddavslut i bensluten. Byxorna har fått lägg i knäna för ökad rörelse. På bröstet fick den en liten applikation i form av ett hjärta i samma tyg. För att fä lite struktur i hjärtat klippte jag den på tvären av trådriktningen.

:material:
Limegrön baevernylon från Stoff och Stil, klämmor till hänglsen från gömmorna, brun Hilcomudd, orange husvagnar från JNYdesign, randig jersey till böffen från jag-minns-inte-var.

fredag 12. november 2010

Matcha?


Jag kan få lite idéer för mig, som att jag måste testa nya färgkombinationer. Bara för att se om de funkar. För ett tag sen var jag på Stoff och Stil i sällskap med Stratus. Där köpte hon en bit mudd av en färg jag inte hade i gömmorna och jag blev förstås tvungen att härma. Mudden är mörkröd och härlig och jag skulle aldrig tänkt tanken att använda den till barnkläder om inte Stratus råkat köpa den. Jag hade inga planer för den, bara en sån där ifall-om-att-tanke...

Sen, ett par veckor senare stod jag och klurade på vilken färg jag skulle välja på mudden till ett par småttisbrallor i gula moln. "Vit? Gul? Orange? Turkos? Röd? Eller just det! Den här nya, skulle det bli tokigt?"  Ni ser mig kanske för er? En sytok som står och river i alla muddarna i hyllan och har värsta våndan... Jag drog fram den mörkröda, la till en liten bit bredvid byxorna och då visste jag ju! Visst blev det snyggt? Och annorlunda? För mig blev det ett par väldigt mjuka byxor!

En del av er har nog sett byxorna redan, på Syfestivalen. De fanns med på inspirationsställningen där. Nu finns de till försäljning. När jag hinner ska jag lägga ut de på Epla och i Gekkobutiken. 

:mönster:
Eget till muddbyxor, här finns lite tips om att sy byxor.

:material:
Gula moln i interlock från JNYdesign, mörkröd mudd från Stoff och Stil.


søndag 7. november 2010

Vilken helg!

Vilken helg hörni!
Höstens syfestival i Stockholm är över, och vilken helg det varit! Fredagen var det galet mycket folk med en riktig pangstart, sen gick hela helgen som en blixt. Tack alla ni som kommit och pratat och kikat, köpt av JNYdesigns tyger och medverkat på workshop. Jag har haft kul hela helgen, tack vare alla sköna besökare!

Filten är en av många alster som följde med till Syfestivalen för inspiration i helgen. Den blev inte såld där bland alla sytokiga så jag lägger nog ut den på Epla och i Gekkobutiken.
Den är sydd i skönt röd interlock med vita moln, på andra sidan har den gosig vaniljfärgad velour och sen har den fått kantband i orange interlock.

:material:
Röd molninterlock från JNYdesign, vaniljfärgad velour och interlock i orange till kantband från gömmorna.

:metod:
Till kantbanden använder jag Coverpro med kantbandsapparat. Till bandkantaren passar det bäst med mjuk och följsam interlock.

torsdag 4. november 2010

Gula och röda moln!


Body 50/56 i gula moln med turkosa kantband och aqua mudd
I ren glädje inför Syfestivalen sydde jag i röda och gula moln igår, allt detta och lite mer ska med!
Hoppas nu på en strålande helg och glada människor!



onsdag 3. november 2010

Syfestival, JNYdesign och dreggelscarves!

Äntligen börjar det dra ihop sig till höstens Syfestival i Stockholm! Fredag till söndag i en rus av tyglycka och massor av sköna människor!
Även i år kommer jag medverka i JNYdesigns monter, både med tygförsäljning och sen har vi förstås en repris på förra mässans höjdare (för mig iallafall!) - workshops där man får sy sin egen dreggelscarf!

Nytt för i år är att man i tillägg kan köpa sin egen kopia av dregglismönstret. Det var mycket efterfrågat i våras och kommer nu finnas till försäljning

JNYdesign kommer sälja sina härliga tyger i monter A41:28, och där kommer jag alltså hålla workshops. Varje mässdag kl 11:00 och 15:00
I år kommer vi även ha möjlighet att sälja Prymtång med tryckknappar i regi av Bibbis Textil som också tillhandahåller knappar och tång till workshopen. Symaskiner lånar vi av Janome.

Ps! Berätta gärna vem du är om du kommer förbi montern! Det är så kul att få ett ansikte på andra bloggare och ni som lämnar kommentarer hos mig!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no