fredag 22. juli 2011

Lisens?


Alt til sin tid! Når jeg begynte å selge mønsteret på vippeskjørt var tanken selvfølgelig at jeg skulle selge lisens til å sy for å selge også. Og nå endelig, takket være flere glade blogglesere som har sendt mail med spørsmål om den kommer, har jeg laget knappen! Sjekk hjemmesiden under mønster for mer informasjon om hvordan lisensen fungerer.

Snart er ferieoppholdet i webshoppen over, velkommen tilbake!!


torsdag 14. juli 2011

En glad frosk

Endelig noe til Millemann!
Min fine treåring får ikke så mye Gekkoklær han, det meste arves etter søskenbarn/kusiner eller storesøster. Han har heller ikke forstått det storesøster har forstått, at det kan lønne seg å valse inn på syrommet og dra i stoffene og si hva man vil ha...

Men nå, etter at froskestoffet/grodtyget kom, har han fått opptil flere nye plagg. Millemanns favorittfarge er nemlig grønt og nå kan jo ikke Gekkomammaen la være å sy fine ting selv om hun egentlig ikke har tid!

Her ser dere froskegenseren/grodtröjan jeg sydde nesten med en gang stoffene kom. Grønne frosker passer godt til brunt. Her en enkel genser med brune falder/fåller og stikninger sydd med baksiden av CoverPros dobbelsøm.

:material:
Et av de nye Gekkostoffene, "Frosk", brun interlock fra JNYdesign.

:mønster:
Eget.
Ottobre Design har et lignende i sin Creative Workshop og 4/04. I Meedoms bok kan man ta form 1 på vanlig gensermønster.

:glede:
At min Mille liker froskene så godt! Han har også fått en t-skjorte i samme stoff men med rosa ribb/mudd i halsen. Det var også en fin kombinasjon!

:hva synes/vad tycker:
Hva synes / vad tycker mine fine lesere om at jeg av og til oversetter til svensk? Behøvs det for dere svensker? Forstyrrer det nordmennene?

søndag 10. juli 2011

Første par ut!


Mye tid har gått med til mønsterkonstruksjon i det siste og jeg er helt hekta... Det er så utrolig gøy å skape egne mønster helt fra grunnen, sy prøver og forandre detaljer og skjærninger. 

Buksemønsteret jeg laget for noen dager siden ble til disse herlige buksene. Etterpå har jeg forandret mønsteret noe, gjennom å lage litt mindre pøs og senke midjen ytterligere. 
Et nytt prøvepar har blitt sydd og sendt sammen med mønster i alle størrelser til fabrikken for prøvesøm. Det er alltid veldig spennende å få prøveplaggene tilbake. Har de forstått alle mine spesifikasjoner og ønskemål? På denne modellen vil jeg ha justerbar strikk/resår i midjen, blir den som jeg vil? 
Nå har jeg jo vært gjennom denne prosessen noen ganger, så jeg tenkte at det kunne være gøy å dele litt av den med dere!

Litt for mye pøs?

:dagens sytips: mønsterkonstruksjon:
Jeg får veldig mye spørsmål om mønsterkonstruksjon. Generelt kan jeg si at det er lurt å gå kurs i det. I Sverige kan man blant annet gå kurs för att lära sig grunderna. I Sverige kan man gå kurs på Tillskärarakademier i Stockholm, Göteborg og Malmö. I Norge vet jeg ikke helt hvor det kan finnes kurs? Noen som har tips kanskje?

Jeg har bøker for mønsterkonstruksjon til dame, både Inger Öberg og Rigmor Haugsand.
I tillegg har jeg to permer for konstruksjon av barneklær. En fra Tillskärarakademin i Stockholm som jeg bruker mye og en som jeg har kjøpt via CM Garment som jeg ikke har brukt så mye, men det er mest fordi jeg er mer vant til den andre.

Lommene ble veldig populære hos prøvegutt!
:mønster:
Eget str 104

:material:
Brun velour og brun interlock fra JNYdesign.
Strikk/resår fra Bibbis Textil.

torsdag 7. juli 2011

Mønsterkonstruksjon er visst ute

I natt tegnet jeg et mønster på et par velourbukser i størrelse 104 med strikk/resår i midje og benslutt. Med lommer og sidesøm. Herlig pøs i beina og god passform opptil.

Når mønsteret var ferdig sydde jeg et prøvepar, LYKKE! Adrenalinpåslaget var stort når buksene ble enda finere enn jeg hadde sett for meg! Litt vanskelig å sove etterpå!

I dag står jeg på altanen og tegner flere størrelser. Sommer er herlig!!

søndag 3. juli 2011

Velourklänning


Jeg vet ikke helt hvor mye dere vil høre om min kolleksjon? Det har kommet mye nyheter i det siste og jeg rekker ikke helt å oppdatere hverken her eller i nettbutikken. Det er så mye fint og jeg vil så gjerne rekke med alt! Her viser jeg ihvertfall en lilla velourhistorie...

Denne kjolen er jeg veldig glad i. Jeg sydde et par sånne i vinter, og nå har de altså kommet i forbedret utgave i fabrikkskolleksjonen. Det er en myk og deilig velourkjole i lilla med rosa kanter. Den har lommer, der fôret i lommene vises. Det kule med fôret er at det er i Cirkusstoffet! Lommene har stikninger i topcoversøm. I skuldrene har den trykknapper og kantebånd helt ut til armåpningen. Det er kantebånd i rosa også nederst. Så kort fortalt er det en enkel kjole som kan brukes som den er eller utenpå body eller genser. Samtidig som den er enkel har den spennende detaljer og ser annerledes ut. I love!

Ser dere hvilken fin liten modell jeg har fått låne forresten? Elise stilte opp på en lite photosession! Egentlig spurte jeg hennes storesøster om hun ville være modell, men hun var ikke i fotohumør akkurat da. Og hva gjør vel det når man har en tomåneder gammel lillesøster som pent tar på seg kjolen og ligger sånn passe stille? Takk M for at du lånte ut søtnosen din!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no