torsdag 29. september 2011

Bästa illustratören!

www.skapatavmig.se
Egentlig hadde jeg tenkt å blogge om Gullklumpens nye favorittgenser i dag, men så fikk jeg se dette herlige bildet hos Skapat av mig. Og da måtte jeg jo blogge det i stedet. Er hun ikke fantastisk? Her har Malin tegnet et bilde av mine bodies, med det stoff som hun har tegnet til meg. Og så har hun brukt bildet til å lage en herlig visning av bodyen! Happy!!

Malin la halve sommerferien sin på å lage Gekkos kataloger for høst og vår. Her viser jeg siden med bodies! Mer kommer etterhvert!

Utdrag fra Gekkokatalog, AW 2011
Vil du se bildene i større format? De er klikkbare.

tirsdag 27. september 2011

Nytt og enda mer

Lilla Flor
Julaftenfølelse!

Det er rart det der, selv om jeg selv har sydd prøvene og bestemt alt og faktisk vet hva som kommer i eskene når jeg får leveranse fra fabrikken så er det som en liten julaften! For en følelse å dra opp plagg etter plagg som jeg har designet og bestemt alt på!
Den seneste leveransen gikk i lilla. Med nyhetene body i lilla blomster og helt ny farge på muddbuksene fyltes gulvet på mitt lager opp med lilla, lilla og atter herlig lilla! Jeg behøver vel ikke å si at jeg passet på at Gullklumpen ikke var i nærheten?

I tillegg til alt lilla fikk jeg også inn luer i lilla og blå blomster samt i grønne frosker. Og påfylling av voksebuksene, der var lageret helt tomt i ganske mange farger og størrelser.

Nå gjenstår det å få fylt på med de andre fargene og modellene og så begynner det så sendes ut til butikker i det ganske land! Vil du vite om Gekko kommer til en butikk nær deg kan du sende en mail.
Ellers er det jo alltid artig om du har lyst til å gå inn i din favorittbutikk og spørre om de er rett butikk for Gekko?

Helt ny buksefarge!

torsdag 22. september 2011

Til min sukkerunge

Til verdens fineste sukkerunge!

Gullklumpen er fem år nå. Hun vet hva hun liker og hva hun vil ha, heldigvis!
Lenge har hun og lillebror delt en billig og ikke så veldig fin toalettmappe fra H&M, ikke fin, ikke egen, bare praktisk. Smart som hun er har hun skjønt at henne kjære mor kan sy, og kan man sy kan man sy en toalettmappe.

Så hva tror dere skjer når hun spør om jeg kan sy en til henne? Nettopp, ingenting! Frøken Fin har spurt ganske mange ganger i kanskje et halvår og jeg har ikke somlet meg til det!
Men nå er den her!
I turkis prikkete vokset bomull med cupcakesmotiv, rosa glidelås og hvitt bomullsstoff med små hvite prikker på innsiden.

Hun skal få den nå straks, etter barnehagen. Håper hun blir fornøyd, jeg tror det!

:material:
Vokset bomull fra shoppingtur i Danmark for et år siden
Prikkete fôr har jeg tigget meg til fra Kånkarong
Rosa glidelås fra min gigantiske glidelåssamling.

onsdag 14. september 2011

48!


I morgen når barna kommer til barnehagen kommer de til å finne en ny lue hver i hylla si!
Barnehagen spanderer en Gekkosydd lue på hvert eneste barn i alle tre avdelinger. De er så mye på tur og når alle går med refleksvester er det ikke lett å vite hvilke som tilhører hvilken barnehage og hvilken avdeling. Så tanken bak luen er at den skal være en barnehagelue som ligger i barnehagen og at de skal gjøre det lettere å skille barna når alle er ute sammen.

Er ikke det en morsom idé? Og er ikke jeg priveligert som fikk sy 48 luer (det ble noen ekstra) til mine egne barn og vennene deres? De to storbarnsavdelingene fikk Cirkusstoff og Frosker, mens småbarnsavdelingen fikk blå blomster.

Når jeg fikk bestillingen forrige uke var det bare noen dager etter at jeg hadde skrevet om at barnehagen kommer til å elske meg! Jeg tror ikke at barnehagen gjorde bestillingen pga det innlegget eller navnelappene, jeg vet ikke engang om de har vært inne i bloggen. Uansett var det jo et morsomt sammentreff og det kjennes veldig bra at de kan ha navn på luene når så mange har lik lue.
Jeg hadde ikke nok lapper hjemme, så jeg skyndte meg å bestille flere fra 3exter, bra med rask service!

Navn og vaskeanvisning på hver sin side, lua er vrengt.


:mønster:
Eget, det går å kjøpe i Gekkoshop.

:materiale:
Frosker, Cirkus og blå blomster er Gekkostoffer. Mørk cerise med hvite stjerner fra JNYdesign.  (disse er til barnehageansattes barn eller barnebarn har jeg en mistanke om)

:morsomt:
Denne bestillingen var kjempegøy! Jeg hadde en lignende i fjor, på 8 luer til den lille barnehagen minstingen gikk i dag. Jeg tror denne bestillingen er inspirert av fjorårets bestilling. Jeg gleder meg til å se alle barna i Gekkoluer! 48 luer...

:smart:
At jeg hadde en egnet lapp å sy inn til å skrive navnet sitt på. Jeg vet at den forrige barnehagen skrev navn rett på stoffet, men lapper er jo mye enklere. Finnes i forskjellige varianter her.

tirsdag 13. september 2011

Til en Oslogutt

Jeg har så godt som sluttet å ta bestillinger, men når jeg får spørsmål om BB-kit til venner så har jeg litt vanskelig for å si nei. Her er det samme  samme bestiller som imponerte stort i tekstiltimene på ungdomsskolen og som også bestilte en av de første hentesettene jeg sydde. Det har jeg skrevet mer om her.

Ekstra morsomt er det at deler av hentesettet fra første gangen skal brukes igjen i dette settet. Omslagsbodyen i grønne frosker skal brukes sammen med brune velourbukser fra storesøsters kit. Og så får den nye babyen et par grønne froskebukser, som skal brukes sammen med en annen body. Fint ikke sant? Og så lurer jeg på om jeg klarte å sende med en gave til storesøster, men husker ikke helt. Kan jeg ha sendt med en lue til henne? Hukommelsen er visst ikke helt som den var...

Froskestoffet er en liten favoritt. I dag syr jeg 19 froskeluer og Millemann vil aldri ta av seg sin sin t-skjorte i froskestoff med rosa kanter!


fredag 9. september 2011

Å elske ting...

En klatretur med halvferdig skjørt

Den flittige leser av bloggen vet nok alt at jeg er en storelsker av ting. Og med ting mener jeg akkurat nå tilbehør, alt som gjør syhverdagen enda bedre, lettere eller helt enkelt mer spesiell.
Hva hadde Gekko vært uten kantebåndsapparatet til Coverproen? Eller den tilbakefjærende saksen? Eller den selvtredende Babylocken? Strengt tatt hadde nok Gekko vært Gekko likevel, men hverdagen min hadde ikke vært fylt av de samme kickene!

For sånn er det, jeg får en kick av tilbehør og nye saker som gjør livet lettere eller morsommere! Jeg tror nok dere er mange som kjenner dere igjen. For meg er det lettere å være kreativ når alt flyter på og resultatet blir like drømmelikt bra som jeg så for meg når jeg påbegynte et prosjekt.
Og hva skal jeg snakke om i dag da? Jo, jeg har sydd et skjørt til meg selv, et snurrende sigøynerskjørt godt inspirert av to medbloggere. Men skjørtet og inspiratørene skal jeg komme tilbake til i et senere innlegg. Nå skal jeg snakke om ting. 
Jeg viser et bilde av skjørtet på, men i virkeligheten er det ikke helt ferdig. Fotografen gjorde så godt han kunne stakkars, men modellen klarer liksom ikke helt å bli bra på bildet..


:dagens sytips:
Presserføttene til Babylocken min er helt fantastiske! Når jeg kjøpte maskinen fikk jeg med en fin liten eske med ekstra presserføtter. Dumt nok har jeg ikke åpnet den før nå, hvorfor?
Jeg kan si at den esken nok har styrt sømnaden av skjørtet en del. Jeg tror ikke at jeg hadde sydd volangene uten rynkefoten (den viser jeg senere, kanskje med flere bilder?) og hadde jeg ikke hatt blindfaldsfoten hadde jeg nok sydd en rullefald nederst.
Strengt tatt hadde jeg nok ikke sydd dette skjørtet om det ikke var for at jeg innså at jeg var nødt til å prøve tilbehøret!
Nå skal dere høre:

Blindfaldsfot
Av en eller annen grunn har ikke jeg prøvd meg på flatlock før. I dag innså jeg at det er lett og blir pent! Med hjelp av blindfaldsfoten syr man en fald som nesten ikke vises på rettsiden gjennom å sy en 2-tråds flatlocksøm, foten styrer sømmen med en guide slik at man syr jevnt og fint. Og falden på skjørtet ble så fin!
Skal jeg være helt ærlig (og det skal jeg jo), kan falden bli enda finere neste gang, jeg var litt ivrig og var ikke helt nøye nok med nålnedslaget, men det spiller jo ingen større rolle når resultatet uansett ble fint nok og skjørtet så fint!



Tilbehør = lykke
Gekko = avhengig av Ting
;-)

onsdag 7. september 2011

Et fint collage


Jeg fikk et herlig collage i posten, bilder av en skjønn jente med jumpsuit fra Gekko, heklede converse og knæsje farger, luen tror jeg mammaen har sydd selv i det et JNYdesignstoff. Et collage å bli glad av!
Bloggen bak bildet finner du her.

Nå skal jeg nyte av solen, ha en fin dag!

søndag 4. september 2011

Fasit og en vinner!

Den ser jo uskyldig nok ut...
Her kommer fasiten på "Hva i huleste!" Takk til dere som gjettet!

Det var et røntgenbilde av nålputa mi!
Saken er den at jeg har en favorittnål når jeg fester overlocktråder. Ganske tynn nål med stort nåløye. Jeg kjøper alltid nye, setter de i nålputa og så forsvinner de litt etter litt. Jeg har lurt mye på hvor de egentlig blir av. Nå vet jeg hvor ca 9 av de er ihvertfall!

Jeg lurer litt på om jeg skal klippe opp hele sulamitten eller hva jeg skal finne på...

Markedet på Sjetnedagan i går var en opplevelse, masse trivelige folk, godt besøk og salg og så god stemning. Takk til alle dere som var innom, mine medutstillere og ikke minst alle frivillige!

Siden jeg har hatt en så fin helg kom jeg på at jeg kunne gi en liten påskjønnelse til en av de som tok seg tid til å gjette (uansett om svaret var rett eller ikke, det var så artig å lese hva dere tenkte om det!) Med hjelp av random.org har jeg randomisert fram en vinner av de 12 som kommenterte.

Vinneren ble:
PRINSESSE VILIKKE 
som får rabatt på 25% ved et kjøp i Gekkoshop. Jeg kontakter deg!

Ha en god kveld folkens!

fredag 2. september 2011

Barnehagen kommer til å elske meg!

Eller? Det er litt flaut, men jeg er ganske dårlig til å merke mine barns klær. De har mest Gekkoklær og så tenker jeg alltid litt naivt at det det er det jo ingen andre barn som har. Min største trøst er at jeg tror at jeg ikke er helt alene om det... Å ikke merke klærne altså.

Men nå skal vi gjøre en revolusjon! Ikke sant?
Jeg har nettopp fått hjem lapper med vaskeanvisning, og plass til å skrive navn! I tillegg har jeg fått hjem størrelseslapper med plass til navn. Så nå har hverken jeg eller de kunder som kjøper Gekko Unika noen stor grunn til å ikke merke klærne lenger! Nå skal det bli andre boller!
Et lite utvalg av det som skal med i morgen, alle disse har plass til å skrive navn...
Lappene kommer fra 3exter. Størrelseslappene er myke satengbånd som ikke stikker eller klør, de har ferdige lapper der man kan velge vaskeanvisning, dobbeltstørrelser til barn og luestørrelser. I tillegg kan man bestille etter egne ønsker. Jeg har bestilt luestørrelser sånn som jeg vil ha de og da tar det litt lengre tid så klart.
I tillegg kan man som jeg forstår det bestille egendesignede lapper i vevde bånd. Jeg får så mye spørsmål om hvor man kan kjøpe sånne så dette får bli :dagens tips:

Jeg har ikke selv prøvd deres vevde bånd, men jeg har sett at Nyfiqen og Skapat av mig bruker de og virker fornøyde. Har du som leser dette kanskje bestilt også og vil dele av dine erfaringer?

Fram med penna! Her skal ingen Gekkoklær mistes ;-)


Nå har jeg sydd en liten gjeng med luer til morgendagen. Det er vel ingen lokale som har glemt at det er Sjetnedagan i helgen? Jeg gleder meg veldig til å stå i salgsutstillingen. Fortell meg gjerne hvis du har vært innom bloggen min eller har kjøpt Gekko tidligere på Interia eller Sukker, det er alltid artig med tilbakemelding!

Salgsutstillingen er åpen i morgen lørdag fra 10-15:30, og utenfor kommer det til å være et forrykende program både for barn og voksne! Håper å se deg der!

Ps: jeg skal se om jeg får lagt ut fasit på gårsdagens "Hva i huleste?" senere i dag eller i helgen. Det er ikke for sent å gjette!


:forresten:
Det påbår visst en konkurranse der man kan vinne egendesignede lapper fra 3exter akkurat nå! Se egen Facebookside.

torsdag 1. september 2011

Hva i huleste?



Hva i huleste er dette? Og hvordan? Tør du gjette?
(T og O får ikke si noe, men takk for hjelpen!)

(I morgen kommer et innlegg om Sjetnedagan og mine fine nye lapper med størrelse og vaskeanvisning.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no