mandag 30. januar 2012

i k a s y r hos Gekko :)


Framsiden av nettbutikken akkurat nå :-)
Mens jeg lengter og gleder meg til at våren og vårkolleksjonen skal komme passer jeg på å ta inn et par favorittstoffer fra finske  i k a s y r. Du har kanskje sett disse rundt omkring i bloggverden, men nå er de altså også på vei til Norge.

Stoffene forventes inn til neste uke og nå tilbyr vi 15% rabatt ved forhåndsbestilling fram til fredag 3/2. Er det nå jeg skal si Løp og kjøp?

Er det noen av dere lesere som har sydd av noen av stoffene allerede forresten? Legg gjerne igjen en link i kommentar i såfall!

Newsflash!

Klikk på bildet for å se teksten bedre :)

Spennende spennende! Akkurat nå er det nye stoffer på vei til Gekkoshop!  i k a s y r  har laget et avisoppslag om det, les gjerne!
Jeg gleder meg til å få inn de nye stoffene, ser for meg gode varme bukser til Millemann og herlige sommerplagg til begge to i Fairystoffet! Og nå har altså du som syr selv muligheten til å kjøpe stoffene i Norge!

Jeg kommer tilbake med mer info om forhåndsbestilling etc.

Jippijohei!!!

lørdag 28. januar 2012

Finkjolen

Rask posering i snøen...
Gulljenta mi fikk seg en ny kjole til jul. Hun elsker den og har brukt den til alle festlige anledninger siden da. Og festlige anledninger har det ikke manglet, det har vært juleselskaper, juletrefester, og ett nyttårsaften tror jeg det har vært et bursdagsselskap i uka. Da er det fint at vi ikke har behøvd å diskutere hva hun skal ha på seg.

Lilla er en yndlingsfarge i vår slekt virker det som, og jentungen er også veldig glad i den. Akkurat nå er hun aller aller mest glad i lilla, og så veldig glad i turkis. Litt godt at det ikke bare skal være rosa hele tiden. Og siden jeg også da er veldig glad i lilla så er det jo perfekt!
Hvordan er det med dere andre som har jenter? Er det bare rosa og lilla som gjelder eller liker de andre farger også?

Dette var det aller første plagget jeg fikk sydd med en av mine nye favorittkombinasjoner, lilla blomster og lilla/syrén Edgy dots. Den mørke lillafargen er akkurat den samme i begge stoffene og det grå i lilla blomster er veldig fin sammen med syrénfargen.


:mønster:
Fra Ottobre Design, ikke det nyeste. Kan det være nr 5 2011? Det må jeg sjekke. 

:materiale:
Lilla blomster, Gekkostoff. Finnes hos JNYdesign i Sverige (eller kommer ihvertfall dit snart), hos Ikasyr i Finland og hos en del forskjellige forhandlere i Tyskland. I Norge finnes det i Gekkoshop, men det er et begrenset antall meter igjen og det er ikke på vei inn igjen med det første.
Lilla Edgy dots, Gekkostoff. Finnes hos Live Home i Sverige, hos Ikasyr i Finland og i Gekkoshop i Norge.


Ha en riktig god helg! :-)

fredag 27. januar 2012

Bildeglede :-)



Man kan jo ikke annet enn å bli glad for disse herlige sommerbildene av to fine søstre i sine matchende Gekkokjoler. Lillefrøken på bildet over prydet Gekkos høstkatalog og nå har jeg nettopp fått disse herlige collagene. Hele hjertet smiler og bildene får meg til å glede meg til sommeren :-)

Framsiden av høstkatalogen 2011
Ps:
Her kan du se webkatalogen for hva som kommer
Takk Malin Ramberg
verdens beste og mest tålmodige katalogdesigner!

onsdag 25. januar 2012

Gledessøm og varmt hvetebrød

Jumpsuit i Edgy dots :-)

:gledessøm:
Tenk at det skal være så deilig å bare sy i vei i ren kreativitet!
Disse buksene er et resultat av en langvarig konstruksjonsprosess under jobben med en av Gekkos kolleksjoner. Underveis måtte jeg jo prøvesy mønsteret og da passet jeg på å kose meg med nye kombinasjoner og fri flyt av assosiasjoner.

Resultatet demme gang ble en myk og god jumpsuit i turkis velour, turkis glidelås og herlige detaljer i mitt eget Edgy Dots. Ganske søt ikke sant?

Det er forresten så utrolig morsomt med mønsterkonstruksjon, jeg skulle ønske at jeg hadde mye mer tid til det, samtidig som det fint med alle bestillinger og framgang. :-)
Og apropos det:

:varmt hvetebrød:
Nå skal jeg jo ikke klage over alle bestillinger, jeg skal snarere takke alle dere som kommer med store og små bestillinger i webshoppen.
Nå er lilla og brune blomster nesten helt slutt igjen! Det er ikke lange biten igjen på noen av rullene. Begge går til trykk igjen nå, men det tar en god stund før de kommer igjen, så pass på å bestille nå dersom du har gått glipp av de tidligere! ;-)
Alle andre stoffer jeg har selger jevnt godt, men akkurat lilla og brune blomster bare fyker ut!
(Og det får meg til å glede meg til vårens hemmelige blomsternyhet...)

:hvor:
Edgy dots finner du hos meg i Norge, hos Live Home i Sverige og snart hos Ikasyr i Finland.

mandag 9. januar 2012

Endelig årskavalkade

Hvert eneste av mine bloggår har jeg tenkt at jeg skulle gjøre en liten årskavalkade. Kanskje mest for min egen skyld, fordi det er moro å se gjennom året som har gått i bloggen, se på bildene og bli glad. Og hvert eneste år som jeg har begynt har det tatt for mye tid og jeg har ikke kommet i mål. Så nå er jeg stolt over endelig å kunne presentere en egen liten oppsummering av året som har gått!

Det har jammen skjedd mye! Først en liten liste, den er kanskje mest for meg selv.
-137 blogginnlegg
-11 stoffer
-10 stoffer som ikke har sett dagens lys
-Forhandlere litt overalt
-Egen nettbutikk
-Mentor
-Springbrett
-Kolleksjoner
-Kataloger
-Illustrator
-Byttet språk i bloggen
-Kvinnovasjonsgruppe

Jeg har laget en liten månedsvis årskavalkade med bildecollage og noen tanker. Les om du orker, eller se bare på bildene om det kjennes bedre.

Januar
Jeg fortalte om Min store hemmelighet, og viste fram min stolthet skjortebodyen.

Januar 2011
Februar
Mye jobb med prøvekolleksjon.
Nettbutikken ble åpnet mot slutten av måneden, stor artikkel om Gekko i Adressas fredagsbilag Hjem.

Februar 2011
Mars
Mer søm til meg selv, og en veldig populær tutorial om å sy luer.

Mars 2011
April
Sølv i Håndlaga 2011, kategori Beste håndarbeidsblogg.
Tur til Istanbul gjennom Innovasjon Norge.
En altfor sen påske og deilig med vår.

April 2011
Mai
Mai var en herlig måned med 17. mai, besøk fra Brasil og besøk fra Sverige.
Barna fikk en hånddukke fra Brasil og jeg måtte sy en til. Det kom tutorial på pannebånd og tutorial på vippeskjørt. Og endelig kom mønster på vippeskjørt til salgs i Gekkoshop!

Mai 2011
Juni
Juni var en travel måned med reise til Brasil og reise til Sverige. Gullklumpen fylte 5 år og jeg fikk inn meter på meter med herlige egne stoffer.
Jeg sydde en rosa kjole til meg selv som jeg skulle bruke i et bryllup, men som aldri har blitt fotografert ordentlig etter at den ble ferdig og nå vet jeg ikke hvor den er.
Min søster begynte å sy, yippi!

Juni 2011
Juli
I juli tok jeg ferie, fra nettbutikken og også fra søm ganske lenge.
Men lange dager og netter i begynnelsen av juli gikk til mønsterkonstruksjon. Det var lett å stå på altanen og la barna leke i nærheten mens jeg koste meg med kalkulator, skisser og gode blyanter.

Juli 2011
August
Gekko var på Moteuka og fikk redaksjonell plass i Tekstilforum. Jeg blogget om at mønstermagesinet  Ottobre Design brukte av mine stoffer til sy-selvpakker med bleier. Gullklumpen begynte å like blått så godt, og det velger jeg å tro at kan ha en sammenheng med det blå blomsterstoffet.

August 2011
September
Endelig kom jeg meg på sytreff i Sverige igjen! Vi er 11 damer som har møttes til herlige sytreffer siden 2008. To ganger i året har vi møttes til en hel helg med bare søm og skravling. Nå har ikke jeg hatt mulighet til å være med så mye de siste par årene siden Trondheim liksom ikke ligger i Stockholm, men i september fikk jeg det til. Det ble mengder med ren gledessøm!
Barnas barnehage bestilte 48 luer så barna kunne ha egne luer til hver avdeling, det er så morsomt å komme dit og se barna springe rundt med Gekko på hodet!
Min søster og vårt søskenbarn starter sin herlige blogg Ping og Pelis Underverker med stor entusiasme og kreative krumspring. Til stor glede for meg som er så bloggnerdete!

September 2011
Oktober
I oktober var det avstemning om farger på det nye stoffet Edgy Dots. Jeg brukte resultatet som støtte når jeg valgte farger til stoffene.
En lang fotoseanse førte til et stort utvalg herlige bilder av verdens søteste Fredrik med Gekkoklær.

Oktober 2011
November
Det er utrolig hvor glad det går an å bli av stoffer! Når jeg får leveranse med rull etter rull av stoff blir jeg så glad i hele meg! November ga meg mange nye stoffer og masse adrenalin! Bare synd at det skal være så vanskelig å få tid til å sy av de!
Det ble flere tutorials i bloggen, og Gekko hadde stor konkurranse med mange påmeldte!

November 2011
Desember
En utrolig travel måned! I tillegg til alt det vanlige man må gjøre i advent skulle Gekko være med på julemarked, og i gründersammenheng var det ekstremt mye. Spennende og skumle greier dette!
Juleroen senket seg allerede 20. desember da vi dro på juleferie. Det var godt! Jeg tror aldri jeg har hatt en jul med så lite datatid siden jeg begynte å blogge. 




Tid for refleksjon?
Det har skjedd så mye i løpet av 2011, jeg har gått fra å være hobbyblogger som blogger om egne syprosjekt og små og store bestillinger til å være gründer med egne stoffer og kolleksjoner sydd i fabrikk. Bloggen har byttet språk og mitt liv har forandret seg enormt mye.
Jeg har ofte spurt meg selv hvordan det har påvirket leserne og det får jeg sikkert aldri vite, men om du vil skrive noen ord om hvordan det har forandret ditt syn på bloggen så blir jeg glad. :-) Gekko er og blir den samme, det er bare så mye mer også!

Ps
Når jeg gikk gjennom bildene i bloggen fra året som gikk innser jeg hvor mye jeg ikke har blogget om. Jeg har sydd ekstremt mye, smått og stort. Det har bare aldri kommet ut i bloggen. En annen ting jeg ser er hvor mye jeg faktisk har sydd til meg selv! Mye mer enn jeg trodde!
Det var jo en av mine forhåpninger for 2011, at jeg skulle ta meg tid til å sy til voksen.

Det rare er at jeg fremdeles ikke har blogget om favorittskjørtet. Det jeg sydde i 2010 og bruker mer enn noe annet skjørt. Kanskje blir det et blogginnlegg med bilde i 2012?

tirsdag 3. januar 2012

Sverige!


Bloggmessig sitter jeg egentlig og jobber med et nyttårsinnlegg med en gjennomgang av året som gikk. Det har jeg gjort hvert år, forskjellen er bare at i år skal jeg få publisert det også tenkte jeg ;-)
I mellomtiden kommer det et lite svensk innlegg her:


Nu finns även edgy dots och rosa och aqua grodor till försäljning i Sverige! Kolla in snygga nätbutiken Livehome.nu! Liv har med sin säkra stil öppnat en härlig heminredningsbutik på nät och nu har hon alltså tagit in Gekkotyger också.
Det är enhetsfrakt från butiken och man kan också välja att hämta upp hos LillaW som ligger i Karlskoga.

Gekko kommer också i fortsättningen att finnas hos JNYdesign, de två butikerna har inte samma sortiment med Gekkotyger.

Visst är förstasidan hos Live Home snygg förresten med bokstäverna på bilderna? Det är möjligt att jag kommer sno idéen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no