torsdag 28. juni 2012

Gekkotisha



Se, jeg har sydd til meg selv!! Denne sydde jeg til meg selv for et par uker siden, men som vanlig når jeg syr til meg selv tar det litt tid før jeg klarer å få tatt noe bilde. Her har jeg tatt ned bilder fra veggen og lagt kameraet oppe på ovnen med selvutløser for å få et bilde. Voksenklær tar seg sjelden godt ut på liggende bilder synes jeg.

Dette er nok min nye favoritt i sommergarderoben! Stoffet er lilla mushymush, en jersey i lilla med hvite konturer av sopper og blader. Jeg synes at det passer godt til både barn og voksne. Stoffet finnes i brunt også, det har jeg planer på å lage en lue til meg selv av :-)
T-skjorten har lett puff i ermene, innsvinget form i sidene og diskret rynk i utringningen fram. Jeg har sydd på en dobbelbrettet kant i samme stoff som t-skjorten, den er altså sydd på som ribb, men er i jersey.

:materiale:
Jersey mushymush lilla fra Gekkoshop.no

:mønster:
En variant av et gammelt Ottobremønster, jeg tror at det er samme grunn som jeg har brukt til noen gensere tidligere.

:tips: ???
Har du et bra tips i forhold til å ta bilder av seg selv? Jeg tar gjerne imot alle gode råd!

Sånn ser halsen ut :-)

torsdag 21. juni 2012

Mushymush


Nå er det knapt så jeg tror det selv, men dette er ikke det første plagget jeg syr av det herlige nye Gekkostoffet mushymush. Jeg syr mer enn jeg blogger for tiden, selv om jeg ikke syr så mye som gjerne hadde gjort! For en uke siden sydde jeg en t-skjorte til meg selv i samme stoff, den har jeg ikke prøvd enda. Den ser fin ut, men ligger i syrommet og venter på at jeg skal ta mot til meg og begynne å bruke den. Og aller helst ta et bilde av den også da...

I dag har jeg hatt et kreativ rykk i syrommet. Jeg har konstruert mønster til t-skjorte fra 6-10 år. Og da må jeg jo prøve mønsteret. Her har jeg testsydd størrelse 6 år. Det ble kjempebra!
Nå skal jeg sy i "guttestoffer" av størrelse 8 og 10 år. Jeg tror den ene blir i sikksakk, og den andre har jeg ikke bestemt meg for enda. Kanskje Cirkus? Eller brun mushymush? Eller circle&stars? Blå blomster?


Denne t-skjorten er ene og alene sydd med Babylock. Den syr helt fantastiske coversømmer! Jeg kommer tilbake om dette, var bare nødt til å vise et bilde av sømmen, den er utrolig stabil og myk! *hæppi*

Fald sydd med bred coverstitch på Babylock Evolution

torsdag 14. juni 2012

Sew along hos Karinottilia

Så morsomt! Jeg ble helt spontant med på en sew along hos herlige Karinottilia. Hun har tidligere hatt sew alonger der man syr en kjole, veske eller bh. Denne gangen var det en liten sew along der man skulle sy en pengebok.

Min ferdige "plånka" (=plånbok=pengebok)

Sew along er på en måte en syforening på nett.
Karin legger ut mønster og forklaring i forskjellige etapper, denne sew alongen tok en uke. Man får mer informasjon i hver del og følges sammen i en Facebookgruppe samtidig. Jeg var ajour med del 1 og 2. Del 3 gjorde jeg litt senere enn de andre. Men det er jo også litt av sjarmen, man kan gjøre alle deler med en gang, eller så kan man tilpasse farten etter eget behov. Nå kom hverdagen og en stor stoffleveranse og blandet seg med sew alongen og da gikk det bra det også...

En annen morsom ting med sew along er å se hvor forskjellige resultater det blir av samme prosjekt! Stoffvalg, fargekombinasjoner, knapper, glidelåser, alt gjør at det blir en kjempevariasjon og det er jo veldig inspirerende!

Nå endelig er jeg ihvertfall ferdig! Pengeboka er ferdig og jeg har lyst til å sy flere! Først må jeg bare finne tid, og det er ikke sikkert at det blir på noen uker...

Øverst: plass til sedler og kvitteringer.
Nederst: hvit glidelås, her er plass til mynter, flere rom til kort.
Jeg skriver ikke så mye her om hvordan jeg sydde den, det er jo utmerket forklart hos Karinottilia, på svensk da.

:sew along:
Her finner du Sew alongen i sin helhet.

:mønster:
Karinottilia, i første del av sew alongen.

:material:
Utsiden er i et litt kraftig stoff fra Ikea
Fôret og kortlommene er i et herlig rødt stoff med brune prikker fra Stoff og stil.
Jeg lurer på om ytterstoffet var litt for kraftig og at fôrstoffet var litt for tynt. Jeg får se når jeg begynner å bruke pengeboken.

:egen sew along:
Jeg har litt tanker på å følge Karin utmerkede opplegg og gjøre en egen sew along på norsk etter sommeren. Kom gjerne med ønskemål! Jeg har et par vesker jeg kan tenke meg, eller kanskje plagg i jersey? Skriv gjerne forslag her som kommentar eller på mail!


Tack Karin för din härliga Sew Along!

søndag 10. juni 2012

For en dag...


Jisses, her går det unna!
Jeg jobber natt i helgen, og etter å ha sovet rekordlenge på dagen og innsett at jeg var for trøtt for den presisjonssøm jeg holder på med ga jeg meg til å klippe. Nå er alle ordre ferdige til å sendes, på bildet ser dere en del av ordrene! Jeg har hanket meg fram på krykker og klippet stoffer, og i morgen skal stoffene spres ut over det ganske land!


lørdag 9. juni 2012


Jeg likte det nye pannebåndet så godt og ville ha et bedre bilde av det, så jeg lånte Hanne som modell :-)
Her ser man wavekanten mye bedre! Og modellen syntes det var bra med et tynnere pannebånd, perfekt for trøndersommeren.

Takk for at du stilte opp Hanne, jeg glemte å gi deg pannebåndet som takk, men du skal få det altså!

Ellers så har alle de nye stoffene kommet og jeg skal prøve å få klippet og pakket så fort de går!

onsdag 6. juni 2012

Leker meg litt...

;-)
Gjett om jeg har lekt meg!
Jeg har åpnet babylockesken og kost meg skikkelig!

Den første wow-opplevelsen var lyset. Den har LED-lys, og det er flere av de. Det utgjør en utrolig stor forskjell!
Extraordin-Air heter det "nye" treingssystemet. Og det er enda lettere og bedre enn det jeg hadde på min Imagine Wave.

Jeg har bare tredd meg fram til vanlig 4-trådsoverlock, og så til Wave. Litt rart, jeg hadde jo wave på den gamle maskina også, men den brukte jeg aldri. Nå fikk jeg for meg at jeg skulle teste noe nytt.

Dagens søm er altså ganske enkel og kjempefin!
Jeg har sydd et enkelt pannebånd (enkelt som at det er enkelt stoff), og avsluttet med wavesøm oppe og nede. Jeg synes det ble kult!
Her tok jeg hvit tråd i nålen og øvre griper, og så en rosa skinnende spesialtråd fra Janome i nedre griper.

Lurer på hvorfor jeg ser så skremt ut, det er tross alt jeg selv som er fotograf...
Neste prosjekt er å teste kjedesøm, coversøm og sikkerhetssøm. Gleder meg!

:de nye stoffene:
De nye stoffene som er på vei (sommerfugler, sopper, sikksakk) er i Norge, de er ferdige i tollen og venter akkurat nå på videre frakt nordover. Ifølge sporingssiden kan jeg vente de hit tidligst på fredag. Vi får bare krysse fingrer og tær for at det går fort, jeg vil ha de nå!

tirsdag 5. juni 2012

Horsehair braid? Hjelp?

Nå behøver jeg hjelp!
Jeg holder på å sy en litt avansert kjole/klänning og i følge mønsteret skal jeg bruke horsehair braid i falden.
Jeg har googlet på det og det virker som et fantastisk hjelpemiddel.

Er det noen som har erfaring av det? Tips?
Og enda viktigere, hvor kan man få tak i det?

Tips til noe annet jeg kan bruke i stedet?

Her er et bilde av horsehair braid som jeg har lånt fra den fantastiske bloggen Gertie's new blog for better sewing (Linken går direkte til et blogginnlegg om horsehair braid.)


søndag 3. juni 2012

Smokkeholdere



Gammel og ny modell :-)
Tidligere sydde jeg en del smokkeholdere (ligger til venstre på bildet).
Nå for en stund siden fikk jeg en herlig pakke som kom hele veien fra Taiwan, med herlige bånd i skjønne farger, smokkeklips og holdere. (Og mye mer, men det hører ikke hjemme i dette innlegget)

Her viser jeg noen av båndene, jeg syr et smokkesnøre nå og da når administrasjonen blir for kjedelig og jeg behøver en pause. Er de ikke fine? Disse kommer til å havne på Sukker etterhvert.

Hvis du ikke kjenner til Mrs Bao så er det absolutt verdt å ta seg en titt. Den drives av Agneta, en svenske som er bosatt i Taiwan. Tenk at portoen kan holdes så lav når varene sendes så langt! Dette er virkelig butikken å besøke dersom du skal sy vesker, portemonnéer, nappesnører, vil ha kule bånd til truser og så mye mye mer!

Forresten, jeg har hatt en helt fantastisk helg, håper du også har hatt det! :-)

fredag 1. juni 2012

For the Love of Sewing


Se hva som kom hjem til meg i dag! Min aller nyeste baby!!
Den gamle babyen min skal nok få seg et nytt og fint hjem vil jeg tro. Jeg er akkurat like glad i den som jeg var for drøyt et år siden, det er bare at Evolution er så mye mer!
Jeg har forresten ikke lagt merke til Baby Locks slogan før nå når jeg så det på esken: For the Love of Sewing. Genialt!

Evolutionmaskinen er Baby Locks toppmodell blant overlocken. Den er 8-trådig og kan sy coversømmer og kombinere kjedesøm med overlock. Jeg har ikke pakket den opp av esken enda, jeg håper at jeg får tatt meg tid til det i kveld :-)

Hvis noen har en Evolution og har tips til meg så blir jeg bare glad!!

*glad*   *glad*   *glad*   *glad*   *glad*   *glad*   *glad*   *glad*   *glad*   *glad*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no