onsdag 21. november 2012

Hvem vant da?


Helt på tampen av kvelden i går ble vinnerne av gratisbilletter till Juleexpo neste helg trukket, men så tok det for lang tid med innlegget og link til alle, så jeg gikk til sengs i stedet...
Jeg gleder meg som en unge til messa, og håper bare at jeg klarer å bli ferdig med alt. Jeg tør nesten å love nå at jeg kommer til å ha med meg helt fantastiske stoffnyheter, jeg er helt sprekkeferdig!

Uansett, her kommer det viktigste: vinnerne!

Tråkleguri
Tøydama (20:47 2. november 2012)
Hobbyhjerte
Prinsesse Mari (21:22 2. november 2012)
Birjit B
Janicke Lunde OBS 2 billetter! (16:44 3. november 2012)
Hege Sol
Lykke
Ann Kristin

Dere som har vunnet: ta kontakt med meg så snart som mulig med postadresse så sender jeg billettene! Send aller helst en e-post merket Jeg vant! til info(a)gekkogekko.se (bytt ut (a) til @)
Og du som vant, skriv gjerne noe om det i valgfritt sosialt media. Du behøver jo ikke lage en love link til meg, men link gjerne til Juleexpo i hvert fall, jo flere sygale som kommer på symessa jo bedre blir det neste år! :)

onsdag 7. november 2012

Ny modell

Nytt for høsten hos Gekko er denne nye modellen jumpsuit. Med ribbavslutning nederst passer modellen enda lengre. Babyen kan begynne å bruk den litt tidligere og bruke den litt lengre.


Du finner disse i Gekkobutikken. Og du, for å feire at det er begynnelsen av november og en stund til man kan begynne adventskosen, så får disse kampanjepris ut helga!

Håper det blir nok til alle... 
Noen størrelser kan det være lite av.

Ingen fan av faner i dag.

Jeg har lovet Sjetne Pensjonistforening å hjelpe de med å montere deres fane til 17. mai. Og nå lover jeg meg selv høyt og tydelig: jeg skal aldri mer montere en fane. Punktum...

Båndene er kjøpt hos Sommer Possementforretning i Trondheim
For noe prekkelarbeid! (Priklete arbeid på skriftspråk?)
Øverst har jeg sydd et bittelite miniknappehull, og så har jeg sydd fast kjempetjukke passpoaler i sidene. Etterpå skal jeg få til en fin kanal for rundstangen øverst og så skal jeg avslutte det hele med pene doble bånd nederst. Det skal nok gå bra dette, problemet er bare at hele fanen er så uendelig stor og stiv og tykk og vanskelig å håndtere. Og så skal det helst bli perfekt.

For å få til å sy på passpoalene satte jeg symaskina opp på klippebordet og sydde stående. Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å sy uten pedal. Moderne maskiner kan jo oftest sy uten pedal, man trykker på start og velger hastighet. Det hadde vært veldig fint! Da hadde det vært lettere å konsentrere meg på å styre stoffet. (Alternativet hadde vært å vente på at seksåringen er hjemme fra skolen, så kunne hun trykket på pedalen for meg, men det kalles kanskje barnearbeid?)


Note to self: fanearbeid er ikke min greie...

tirsdag 6. november 2012

Se!


Det gikk jo bra jo! Her er kjolen jeg blogget om i går :)
Som jeg skrev i går fant jeg et mønster på en kjole i vevd stoff i Burda 8/2012. Her er et forsøk på en kjole i jersey i samme mønster.

Noen tanker fra meg:
- Jeg gikk ned en størrelse til str 36. Det var bra!

- Jeg droppet glidelåsen i siden. Det var bra.

- Jeg valgte å ikke fore kjolen. I stedet sydde jeg på kantebånd i samme stoff i halsåpningen. Ermene sydde jeg doble og faldet armåpningen der det ikke er erme samtidig som jeg stikket ned sømmonnen til ermet med en dobbel coversøm.
Annwes/Løgleg kommenterte i går at det kanskje kunne være lurt å sy overdelen dobbelt. Selv om det fungerer som jeg har gjort det nå så tror jeg kjolen hadde blitt enda finere om jeg hadde gjort det. Da ville halsåpningen blitt penere og det ville vært litt mer stabilitet i kjolen.

- I overgangen mellom overdel og underdel sydde jeg fast et elastisk transparent bånd i sømmen for å holde sømmen sammen. Det var lurt! (Jeg husker ikke hva båndet heter i farten, noen som husker?)
edit: båndene heter selvfølgelig framilonbånd! Takk Mrs Bao och Od Andulky for at dere ga meg minnet tilbake! :-)

- Jeg sydde innsnittene fram med overlocken, det var ikke så lurt. Neste gang skal jeg sy med kjedesøm eller rettsøm.



:mønster:
Kjolen på framsiden av Burda 8/2012.

:maskinvalg:
Babylocken til alle overlocksømmer
Janome Easy Jeans til å sy innsnittene bak og å stikke ned sømmonnene til kantebåndet i halsringningen
Janome CoverPro til å sy falde og stikke ned ermene og til å falde nederkanten.

:materiale:
Herlig grønn jersey fra  i k a s y r. Denne er grønn med gigaballer på halve bredden og hvit med grønne gigaballer på den andra halve bredden. Kjempegøy å kombinere disse to. Dette stoffet finner du i nettbutikken.
Framilonbåndet kan kjøpes hos f.eks Bibbis Textil, jeg tror at jeg også har kjøpt det hos Stoff og Stil.

:dagens sytips:
Når jeg sydde fast framilonbåndet i midjen rynket jeg først kjoledelen, passet mitt fram/midt bak mot hverandre og så leder jeg inn båndet så at det syes fast i overlocksømmen når jeg syr sammen over- og underdel rett mot rett. I min vanlige presserfot til overlocken er det en åpning der jeg fører inn båndet som mates det inn sikrere. En del overlocker har åpning på presserfoten som standard, på andre kan det nok kjøpes til som ekstrautstyr.
Jeg holder tilbake båndet litt mens jeg syr så blir det fin elastikk og godt hold i midjen.

Hva heter dette båndet? Det står stille...

Så, da mangler jeg bare et livebilde på kjolen så er jeg ferdig blogget om den. Jeg tror det blir flere.
Hva synes du?

mandag 5. november 2012

Blir dette bra tro?

Jeg elsker kjoler og skjørt til meg selv. I høst så jeg denne kjolen på utsiden av et Burdablad (nummer 8/2012), og ble rett og slett forelsket! Likevel har det som vanlig tatt litt tid før jeg faktisk startet. Jeg har mange prosjekt i hodet, men får ikke alltid saksa fram...

Egentlig er dette mønsteret til vevde stoffer. Men så var det bare det at jeg fikk for meg at jeg skulle prøve å sy det i Gigaballene fra  i k a s y r. Grønn med hvite baller på skjørtedelen og hvit med grønne baller på overdelen. Hva tror dere?
Jeg er selv ikke helt sikker på om det blir bra nok. Jeg har gått ned en størrelse og syr uten fôr. Vi får se hvordan det går! Nå gjelder det bare at jeg finner tid til å fortsette!

fredag 2. november 2012

Vinn billett til Juleexpo!



Kommer du på Juleexpo? Her finner du Norges første ordentlige Symesse, vår egen variant av Syfestivalen! For at messa skal bli den suksess den fortjener så er det jo utrolig bra hvis så mange av dere håndarbeidsinteressert der ute som mulig kommer!

Nå trekker vi ut 10 heldige vinnere som får hver sin billett til Juleexpo! Blir det deg?
Tanken bak å trekke ut vinnere er jo at så mange som mulig skal få vite om Juleexpo og Symessa. Derfor har du større sjanse til å vinne jo flere måter du deler på, 1 lodd per valg nedenfor:

1. Skriv om konkurransen på din blogg, der du linker til dette innlegget og bruker bildet ovenfor.
2. Del denne statusoppdateringenFacebook (trykk på "del" under bildet og kommenter gjerne!)
3. Abonnerer på Gekkos nyhetsbrev, gjør du det ikke allerede kan du følge denne linken. (Jeg finner dere i listen over abonnenter)
4. Er du medlem av Sykroken kan du svare i denne tråden.
5. Kommenter dette innlegget.

VIKTIG: for at jeg skal vite hvor mange lodd du tar og hvordan du tar loddet vil jeg at du skriver én kommentar per lodd. For alternativ 1 vil jeg at du legger ved en link, jeg er jo så nysgjerrig!

Konkurransen avsluttes 20. november, vinneren annonseres her i bloggen og kontaktes direkte.

PS: du kommer vel på Gekkos workshops på Symessa? Mer informasjon kommer!

torsdag 1. november 2012

DIY halloweenheks

Man kan synes hva man vil om Halloween, og jeg har ikke tenkt å komme inn på det her i bloggen. Jeg har feiret Halloween for aller første gang i år, og vi hadde en fantastisk morsom feiring i går med stort middagsinnrykk og flere glade hekser.
Som vanlig var jeg ikke ute i så god tid med kostymer til barna. Eller for å si det med andre ord, jeg var veldig sen! Heldigvis nektet Millemann å ha noe kostyme så jeg behøvde bare å sy til skolejenta.

Antrekket ble et enkelt hekseantrekk, med doble lag ulltøy under og buff på hodet:



:skjørt:
Dette er enkelt! Det er ingen sidesømmer, bare en firkant der jeg klipper et hull i midten og syr på strikk. Siden nederkanten er firkantet gir det et assymetrisk uttrykk.
1. Ta et stykke bomullsstoff, klipp et stort kvadrat.
2. Brett kvadraten to ganger, slik at det ligger i fire lag. Klipp ut en sirkel i midten.
3. Sirkelens omkrets kan godt være veeeeeldig stor. Rynk sirkelen.
4. Mål hvor lang strikk du skal ha i livet. Som du ser å bildet har jeg en ganske bred strikk. Det er valgfritt.
5. Rynk sammen sirkelen og sy på strikken rett mot rett. Her bruker jeg overlocken med kniven felt ned.
6. Fald kantene. Du skal altså ha fire sider i nederkanten, jeg faldet hver enkelt med en overlocksøm og lot trådkjedene henge løst.

:heksetopp:
Her har jeg tatt grunnmønster til genser, framdel og bakdel. Jeg forlengte mønsteret og stilte det ut at det blir mer som en tunika.
Armene er halvsirklene fra sirkelen jeg klippet ut fra midten av skjørtet.
1. Sy sammen skuldersømmen på begge sider.
2. Jeg lot halsåpningen være rå. Her har jeg fått beskjed fra skolejenta om at jeg bør sy på kantebånd. (Hun så det med en gang og er veldig nøye)
3. Fald den buede delen av armhalvsirkelen.
4. Rynk den rette delen av armhalvsirkelen og sy på i armhullet.
5. Sy sidesømmene.
6. Fald armåpningen samtidig som du stikker ned sømrommet av ermet.
7. Klipp opp nederkanten slik at den ser heksete ut.
8. Fest tråder (dersom du syr med overlock)

Heksedrakta ble mottatt med stormende jubel, jeg tror nok at de kommer til å bli flittig brukt som utkledningsklær framover.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no