tirsdag 19. mars 2013

Draperende

Jeg elsker bøker, det har jeg gjort siden jeg var en skikkelig bokorm som liten. Nå for tiden tør jeg ikke å begynne å lese skjønnelitteratur for da vet jeg at jeg ikke får gjort noe annet før boka er lest ut.
Sybøker derimot kan jeg jo ikke svelge hele fra bind til bind så de tør jeg å fordype meg i :D

Akkurat nå har jeg noen store favoritter:
-"Boken" som den bare kalles i sykretser i Sverige, Jenny Hellström Ruas bok "Sy! Från hood till skjortklänning" 
-"Syboka" av norske Mari Melilot som står bak Melilot & Mange vrange i Oslo. En utrolig herlig bok om mønsterkonstruksjon og endringer som enhver syentusiast burde eie.
-"Drape Drape" - en japansk bok som har kommet ut på engelsk (det finnes tre bøker, Drape Drape, Drape Drape 2 og Drape Drape 3, jeg har den første)
-Og så kommer jo snart "Handmade" ut, der jeg er med som bidragsyter :)


Her har jeg gjort et første forsøk på en herlig kjole fra Drape Drape. Dette er modell 3, Drop-Waist Gathered Drape Dress. 
Det spesielle med kjolen er at den er sydd i et eneste stykke! Det er utrolig morsomt :) Ermene rynkes fram så de ser ut som raglanermer fram mens de går i samme stykke som ryggen bak. Hele kjolen er klippet mot brettekant fram, man klipper inn hakk og rynker på plass for ermer og midje. 

Ifølge de japanske målene skulle jeg ha størrelse L, til og med XL over hoftepartiet, men jeg valgte L til hele kjolen. Den eneste forandringen jeg gjorde var at jeg forlengte selve skjørtedelen.
Nå er jeg 174 cm høy, og dette mønsteret er laget for 158 cm høye japanske damer (om jeg husker helt rett). Det sier seg selv at den lave drop-waisten ikke ble noen lavtsittende midje på meg. 


Til neste gang (det må nok bli en kjole til som sitter enda bedre) skal jeg ta størrelse medium. Jeg vil prøve å forlenge overdelen. I tillegg er jeg ikke helt fornøyd med hvordan kjolen ser ut i nakken.

Ifølge mønsteret skal man bruke glidelås midt bak, men dette hoppet jeg over siden den er sydd i jersey.

:materiale:
Jeg brukte Kabeljersey fra  i k a s y r  (finnes å kjøpe hos meg) i rødt
Materialvalget spiller stor rolle til denne kjolen. Jeg ser for meg at den blir helt annerledes i ulljersey eller viskosejersey som har et annet fall. Neste kjole blir nok i grå kabeljersey :)

Ps, beklager bildekvaliteten! Jeg skal se om jeg kan få hjelp til å få tatt noen bedre bilder. Disse er tatt i speil med dårlig mobilkamera...

lørdag 16. mars 2013

Ettårskjole



Nå sitter jeg her og spør meg selv: ingen actionbilder av årets søteste ettåring/navnefestbarn? 
Verdens fineste Hedvig fylte ett år og hadde navnefest samme uke og selv om barnets mor er kjempeflink til å sy selv fikk jeg lov til å sy kjole til henne selv, og så fikk jeg til og med frie tøyler. Sånt liker jeg!

Det ble en bomullskjole i tynt vevd bomullsstoff i to forskjellige kulører som jeg har hatt liggende i hylla ganske lenge. De har liksom ventet på rett anledning og nå var de perfekte!
Til kjolen sydde jeg et pannebånd og en smokkeholder i samme stoff. 



Kjolen er i eget mønster. Den har bærestykke, knapping bak og rynket kjoledel. Nederst har den en volang.

:material:
Stoff fra Stoff og Stil
Fargede dekte trykknapper fra 3exter
Smokkesnøredetaljer fra Mrs Bao

:sytips:
Volangen nederst er sydd med rynkeapparat til Babylocken. Dette er et tilbehør som finnes til de aller fleste overlocker og som gjør rynkejobben mye morsommere!

:actionbilder:
Ja, jeg skjønner ikke helt hvor jeg har de? Kanskje på mannens PC? På den andre minnebrikken? Hadde jeg ikke med kamera? Kanskje verdens beste søster har bilder?

torsdag 14. mars 2013

Gekkos brødkurv versjon 3




Jeg har lenge hatt en tutorial eller tobrødkurv/forvaringskurv liggende i bloggen og det er så flott at det er så mange som bruker de! Nå er det sånn at jeg lenge har valgt å sy mine brødkurver på en annen måte.
I stedet for å sy en rund bunn så syr jeg den som en pose med avsydde hjørner. Genialt enkelt og veldig fint.

Det er lett å variere størrelsen på disse. Den du ser på bildet over er sydd av to rektangler som er 62x35 cm lang inkl sømrom. Jeg bretter stoffet og skjærer mot brettekant (31x35 cm). Med disse målene blir kurven ganske høy og jeg bretter ned kanten. Det gir mer stabilitet til kurven og gir et visst visuelt uttrykk.

Mellomlegg: på denne har jeg brukt voksduk som innerstoff fordi det er lett å tørke av. Når jeg bruker voksduk bruker jeg ikke mellomlegg hvis den er stiv. Ellers bruker jeg volumvlieseline. Er kurven liten kan man bruke tykk fleece istedet, men er kurven stor er risikoen stor at det ikke blir nok stabilitet av fleece.

Jeg har bare brukt rettsøm på vanlig symaskin. Siden den er vendsydd har jag ikke kastet over kantene.

Følg bildene nedenfor, og bare spør om det er utydelig!









FERDIG!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no