onsdag 21. august 2013

Jeg vil sy en ugle!

Her i heimen har vi hatt en fin ettermiddag med venner som vi ikke har klart å treffe på altfor lenge. De hadde med seg en herlig bok til meg. Det var litt kaotisk akkurat når jeg fikk den, men jeg forstod det som at den var kjøpt på loppis?
Boka heter Lekedyr og eventyr og er utgitt i 1970. Den er nettopp en blanding av mønsterbok med mønster og sømbeskrivninger på herlige små lekedyr blandet med eventyr og historier om dyrene man kan sy.

Millemann er veldig glad i ugler, så da passer det veldig godt at det første dyret jeg så i boka var nettopp en ugle. Utrolig søt var den også! Jeg gleder meg til å bla enda mer i boka og enda mer til å sy fra den. Tusen takk!





Som en liten kuriosa var det både ferdigklipte mønster og utklipp fra magasiner bakerst i boka. Og der fant jeg jammen en advarsel fra NAFs blad Motor med overskriften "Kjøpte bil og pådro seg farskapsbidrag", det virker som at det en gang i tiden har vært risky business å kjøpe bruktbil!

tirsdag 20. august 2013

Skjørt til meg?

Laaaaang sommerpause fra Gekkoshop og bloggen, men for et par uker siden landet jeg i hverdagen igjen.
Nettbutikken er åpen som vanlig, med helt vanlige leveringstider. Velkommen!

Nylig fikk jeg Alt om Håndarbeide i posten, og jeg ble veldig nysgjerring på modell 112, som ifølge bladet skulle være "høstens kuleste skjørt". Det er jeg nesten enig i. Problemet for meg er bare at det rett og slett ikke passer meg så godt. Jeg skal finne en topp som passer litt bedre til skjørtet, og så skal jeg prøve å ha det på meg et par ganger, men akkurat nå føler jeg meg ikke helt på topp med skjørtet.

Modellen er kjempemorsom. Det er et framstykke og et bakstykke som er doble på høyden. Man syr sidesømmene og så vris skjørtet en halv gang vrange mot vrange for å få draperingene før man syr på en strikk i linningen. Idéen er kjempebra og det passer nok veldig godt til de som har litt smalere hofter enn jeg har. Selv har jeg lyst til å videreutvikle tanken litt for å få det til å passe meg og min kropp litt bedre.



:mønster:
Modell 112 i Alt om Håndarbeide, str 40

:materiale:
Zigzagjersey fra egen nettbutikk, design Gekko / Frk Rosette (Malin Ramberg)
Bred strikk til midjen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no