søndag 28. september 2008

Jag piffar 2!

Här kommer fortsättningen på PIFfet...
Nummer två att hoppa på att få en present hos mig var Florin vilket skapade en viss prestationsångest hos mig! Florin pysslar var en av de första sybloggar jag hittade till (förutom Knåpmodern (som tyvärr slutat blogga) och sen så småningom Klockarbarn och Tilde Textil).

Jag bestämde mig för att sy en tröja till Florins son. Samtidigt passade jag på att sy en tröja i samma stuk till Gullklumpen. Valet föll på en v-ringad tröja i turkos velour med röd halslinning, ärmslutsmuddar och även i nederkant. Jag har dock inte hittat något mönster på v-ringad tröja så jag fick improvisera lite, jag testade två olika sätt men vet inte riktigt om jag hittat det bästa sättet än?

Mönster:
Meedom form 1, str 4 år med ändringar i halsringningen.
Ottobre Creative workshop 301 i str 92 med rätt många egna ändringar. Det var första gången jag testade det mönstret, ser fram emot att testa det igen i interlock helt utan att ändra.

Material:
Mörkt turkos velour, antingen Hilcovelour från Nea Nobelle eller från Stoff och Stil, jag minns tyvärr inte. Röd mudd från Stoff och Stil.

Bra:
Florin verkade nöjd med sin present!
Och Gullklumpens tröja sitter attans bra på!


lørdag 27. september 2008

Jag piffar 1!


Äntligen har jag piffat klart!
I november hoppade jag glatt på ett PIF hos Klockarbarn. Klockarbarn skickade två underbara mössor till mig men själv har jag dröjt med att sy och skicka mina. Nu äntligen har jag tagit tag i det och sytt klart mina tre PIF.

För den som inte vet är PIF en Pay It Forward. Man skulle skicka en hemgjord present till de tre första som svarade på ett inlägg. Först ut att svara hos mig var Carolina och nu har jag sytt en randig tröja till hennes dotter. Tröjan är i härlig orange-röda toner med röd mudd i halslinning och ärmslut. Hur presenten togs emot kan du läsa här.

Mönster:
Meedom form 1, storlek 74.

Material:
Röd-orangerandig Eisertrikå, röd mudd från gömmorna.

Snart:
Visar jag de andra två PIFpresenterna jag skickat.

fredag 26. september 2008

Randig syskonmatchning


Igår var jag ute på stan i solskenet med mina småttisar i syskonvagnen. På sig hade de jeans och syskonmatchade tröjor. Oh my vad vi fick uppmärksamhet! Många verkade tro att de var tvillingar och alla ville gulla med de! Jag väljer att tro att det är för att de var så söta i sina tröjor och att det inte var för att alla människor var så glada över det sköna vädret...

Tröjorna är omvänt randiga i raglanmodell. Mille fick smalrandig campantrikå på bålen och bredrandig matchande campechano på ärmarna. Gullklumpens tröja blev tvärtom. I halsen satte jag matchande gul Hilcomudd och ärmar och nederkant fållades snyggt så snyggt med top coversöm! Jag mitt lyllo fick testköra Theas dundermaskin från Pfaff. Tack!!!

Mönster:
Raglantröja form 1, Meedom.

Material:
Allt från Hilco. Smalrandig trikå och mudd köpt hos Nea Nobelle, matchande bredrandig köpt från Michas Stoffecke i Tyskland.

Mysigt:
Att mina fina pluttar är så goda mot varandra och blev så fina i sina tröjor. Sen vet jag inte hur ofta jag kommer använda de samtidigt. Det är kanske lite väl?


onsdag 24. september 2008

Sexårspresent




Tänk att min underbara brorsdotter fyller sex år idag! Hon har redan börjat i skolan och är verkligen stor tjej nu! I present får hon en Polkadotblus med Hello Kittymärke och ett förkläde i vaxtyg.

Blusen är i raglanmodell med sprund i ena raglansömmen fram. Halslinning och ärmar är rynkade och kantade med kontrasttyg. Sprundet knäpps med knapp. Nu hoppas jag bara att blusen inte är för stor, min Anna är rätt späd.

Arbetsordning för blusen:
1. Sy tre raglansömmar med overlock, pressa.
2. Sy den fjärde raglansömmen där sprundet skall vara (fram till vänster för bäraren, fast det är kanske en smaksak). Först kastar jag sömsmånerna, därefter syr jag med raksöm med längsta möjliga stygnlängd den del av sömmen som ska bli sprund (denna söm sprättas senare upp). När jag kommer till sprundets slut ställer jag in på vanlig stygnlängd, fäster och syr resten av raglansömmen.
3. Pressa isär sömsmånerna från moment 2.
4. Sy en stickning genom sömsmånerna i sprundet. Sprätta därefter upp hjälpstickningen från moment 2.
5. Sy ärm och sidosömmar.
6. Pressa och sy nederkantens fåll. Jag sydde fållen med dekorsöm med ljust turkos kontrastfärg.
7. Sy rynktrådar i ärmslut och halslinning, rynka.
8. Pressa kantband, dessa är inte diagonalklippta.
9. Nåla kantbanden och sy fast.
10. Sy fast knappen.
11. Sy i ögla för knappen i kantbandet överst i sprundet. Jag använde ett smalt brunt satängband.
12. Stryk på Hello Kittymärke.

Mönster:
Ottobre Design nr 1/08, Polkadotblus. Storlek 110 på bredden, 116 på längden.

Material:
Brunprickigt bomullstyg från lanthandel i Norge, turkost bomullstyg från Panduro till kantband, Hello Kittymärke från HM.


Förklädet är sytt i rosa vaxtyg med blommor och bruna kantband.

Mönster:
Eget.

Tack:
För hjälpen med vaxtyget Jes!


Nu hoppas jag bara att blusen passar och att både den och förklädet faller i smak, och att födelsedagsbarnet får ett fint kalas, jag hade så gärna velat vara där!

mandag 22. september 2008

En rolig beställning

I augusti fick jag en rolig och aningens läskig beställning. En kompis från förr mailade och undrade om jag ville sy en present från honom till en gemensam kompis som väntade barn! Vilken ära och vilken läskig grej! Jag vet verkligen inte vilken smak de har och jag fick helt fria händer av beställaren. Till slut föll valet på ett par muddbyxor i skön orange velour och matchande omlottjacka i hoodiemodell (fast utan hood). Båda plaggen går att använda under lång tid.

Nu har lilla E kommit till världen, hon är för liten för sina kläder än men jag hoppas få en bild av henne med kläderna så småningom, stort grattis till er O och M!

Mönster:
Eget.

Material:
Orange velour i tjock kvalitet från Jofotex, brun mudd från Stoff och Stil.

Mysigt:
Med en sån beställning, och givetvis att lilla E kommit till världen (på den bild jag sett av henne verkar hon vara en väldigt fin tjej)!

søndag 21. september 2008

Pangkombination!


Mille är i växande behov av byxor så nu fick han ett par mörkt turkosa byxor i härlig velour i Theas numera välkända retrobrallsmodell. Jag gillar de bättre med mudd i bensluten, särskilt på en liten kille som Mille som växer snabbt och kryper runt som den vildbatting han är. Egentligen hade jag tänkt göra en lättmatchad modell med matchande turkos mudd och kantband men så råkade ögonen se den turkosa velouren bredvid en bit röd mudd. Jag blev kär!!!! En riktig pangkombination och underbart ögongodis! Flera alster i samma kombo ligger på klippbordet...

Mille surfar runt i sina retrobralls och verkar allmänt nöjd, kolla bara bilden.

Mönster:
Eget, str 74.

Material:
Mörkt turkos velour, antingen Hilcovelour från Nea Nobelle eller från Stoff och Stil, jag minns tyvärr inte. Röd mudd i benslut från Stoff och Stil, röd interlock till kantband från Jofotex.

Bra:
Modellen blev precis som jag tänkt mig, härligt åtsittande och skön, och sen var det ju färgkombinationen då. Det kanske bara är jag som tycker den är underbar men jag är verkligen förtjust!

Tråkigt:
Det var lite struligt att sy på kantbanden, något hoppstygn men framför allt är inte sömmen helt rak överallt. Det stör mig men jag ändrar inte på det nu då det "bara" är till Mille. Jag har så många andra saker på min att-sylista så det får vara!

fredag 19. september 2008

Fiskrens



Jag vet inte riktigt vem som först inspirerade mig att sy dessa fiskrens, Charleston eller Thea? Det var länge sen iallafall fast då hade jag ingen bjällra. Sen hittade jag en liten hög bjällror löjligt billigt men hittade inte riktigt inspirationen. I juni fick jag äntligen ett ryck och sydde i snabb takt två fiskrens. Den ena var till Mille och används entusiastiskt, den andra ligger här och väntar på en lämplig ny ägare.

Båda är helt lika med röd velour med svarta prickar på ena sidan och gul velour med små prickar på andra. Bjällran ligger i huvudet och ögonen är påbroderade. Kul men pilligt pyssel!

Mönster:
Från någon av Kalle K-böckerna.

Material:
Velour från gömmorna, bjällra från Panduroåterförsäljare, moulinégarn till att brodera ögon, stoppning från kudde.

Inspiration:
Thea och Charleston, tack!

torsdag 18. september 2008

Sytt och stickat av andra!



Vilken tur jag har som får hemgjorda presenter av andra! Det uppskattas verkligen här i heimen!
Överst ser ni ett par hemstickade kökstrasor stickade av Syserine. De är i bomull och är grymt slitstarka och snygga! Här i huset syns inga Wettextrasor till! (En smärre kulturskillnad mellan Norge och Sverige?) De tvättas ofta och blir inte äckliga! Tack så mycket Syserine!

På den nedre bilden ser ni min egna Svedinmössa! Inte till barnen utan till MIG! Den är jätteskön och jag har kommit på att den nog är min räddning i svampskogen så här i jakttider! Jag syns verkligen! Gullklumpen är störtförtjust och vill gärna klappa på snygga elefanten. Mössan dök upp som en glad överraskning i min brevlåda efter att jag hjälpt Cecilia med en liten bit tyg. Tack, jag blev så glad, du behövde ju verkligen inte!

onsdag 17. september 2008

Dreggelscarf och sköna bruna muddisar



Början av höstens byxkollektion har nu anlänt Lilla W, de kommer snart i webbutiken. Först ut är bruna muddbyxor i en mörkare brun färg än vårens byxor. Så småningom kommer det även komma muddisar i ett par andra färger samt pösleggings.

I tillägg till byxorna har jag sytt dreggellappar i en storlek och utformning så att de även fungerar som halsdukar. De har reglerbar storlek så att de kan användas av baby och småbarn. Framtill är det pösig trikå, på baksidan fleece.Tanken är att även sy såna som halsdukar till både Mille och Gullklumpen, vet inte helt varför jag inte gjorde det när jag ändå var igång! Coola kids med halsduk och matchande mössa är väl inte fel...

mandag 15. september 2008

Lovely lovies: plommonleggings med pös!

Min nya kärlek i Gullklumpens gardrob: plommonfärgade velourleggings med minipös i bensluten. Jag hade en seg kväll i soffan och en kvart före sovdeadline kom inspirationen forsande över mig! Så härligt!!!

Jag tog utgångspunkt i ett mönster på leggings från Ottobre i storlek 86 där jag förlängde och ställde ut benen. I midjan overlockad jag fast bred resår på insidan med kniven nerfälld, samma sak med en lite smalare resår i bensluten. Innan jag stickade fast resåren mot avigan testade jag på Gullklumpen, hon tyckte de var så snygga att hon vägrade ta de av sig. Hon skulle till dagis och min gräns går faktiskt vid att skicka henne med halvsydda leggings med resår i bara ett av bensluten så jag mutade med jnydesigns surfkjol i byte. (Var går er gräns?)

Arbetsordning:
1. Sy ihop innerbenssöm och gren som beskrivit här.
2. Sy fast bred barnresår i midjan, jag fällde undan kniven på overlocken och sydde ihop resåren överst på byxornas avigsida kant i kant med lätt sträck i resåren..
3. Sy fast 5 mm barnresår i bensluten på samma sätt som i midjan.
4. Vik in resåren och sticka fast.
5. Sy på namnlapp.

Mönster:
Ottobre Design nr 4/04, storlek 86, modifierat som beskrivit ovan.

Material:
Plommonfärgad härlig velour och 5 mm resår från Jofotex, 8 mm bred resår från Bibbis Textil.

Kul:
Så härliga och snygga, jag blev kär direkt! (Får man egentligen bli kär i nåt man skapat själv?)
Sen älskar jag när andan faller över mig och jag bara måste sy!
Såna byxor/leggings är ju väldigt användbara då de är snygga med kjol, klänning, tunika och tröja och passar bra under overallen. Nöjd nöjd!

Tråkigt:
De var lite svåra att få snygga på bild och min Gullklump är inte så förtjust i att fotograferas för tiden så jag kunde inte få en bra bild av henne i byxorna. Jag får se om jag får en ny chans framöver för att ni ska få se mina nya favoriter i ett bättre ljus!

søndag 14. september 2008

BB-kit




Jag fick en mysig beställning på ett BB-kit till en liten plutt som ska komma till världen lite senare i år. Så otroligt roligt att få sy ett sånt kit! (Jag blev nog lite sentimental. Det känns som att det var igår vi tog hem Mille i en alldeles för stor overall, med body med matchande byxor och en lite för liten mössa. Nu har han precis blivit 8 månader, kryper runt, ställer sig mot saker och går längs med möbler. Hur kan tiden gå så fort?)

Nåja, jag skulle få sy en body och filt i kanintyget med matchande bruna muddbyxor. Sen blev det så att jag sydde en bonussnutte till den blivande storasystern också, det kan ju vara bra att ha! Bodyn är en omlottbody i naturvit interlock med bruna kaniner, byxorna är i den skönaste mörkbruna velour med mudd i midja och benslut. Filten är vändsydd med en dekorsöm runtom. Den och snutten är sydda i blå velour på ena sidan och kanintyg på den andra.

Material:
Naturvitt kanintyg med bruna kaniner från Jnydesign.
Brun interlock till kantband från Hilco, finns att köpa hos Nea Nobelle.
Brun velour från Jofotex.
Blå velour i mjuk ton åt det turkosa hållet från MG-tyger.

Maskinval:
Filt och snutte: overlock att sy ihop, dekorsöm på vanliga maskinen.
Byxor: overlock.
Body: overlock att sy ihop, coverpro med kantbandspressarfot till att sy fast kantbanden.

Bra:
Kantbanden på omlottbodyn blev jättebra och jag är så nöjd med hela kitet!


torsdag 11. september 2008

Maja & Maximus



Jag fick en rolig beställning via Lilla W... En kollega (när jag inte är mammaledig alltså) ville beställa två tröjor till två små nyfödda, en Maja och en Maximus som föddes med några dagar emellan i början av augusti. Hon hade tankarna klara, Maja skulle ha en röd tröja med vita kantband i halslinning och ärmslut, Maximus en brun tröja med vita kantband. Båda skulle ha sina namn på bröstet och där låg nog den största utmaningen. Jag har ingen brodermaskin och om jag skulle leja bort den delen skulle ju priset för tröjorna bli därefter. Sen kom jag på att kedjestygn nog skulle göra sig bra. Pilligt värre men slutresultatet blev ju bra!

Tröjorna syddes på vanligt vis: ena axelsömmen, kantband i halslinning, andra axelsömmen, sy i ärmar, kanta ärmslut, sy ena sidans ärm- och sidosöm, fålla, sy andra sidans ärm- och sidosöm med Gekkolappen i sömmen. Och sen fästa overlocksömmar med brodernålen. Broderierna gjorde jag innan jag sytt ihop tröjan.
Det blev riktigt sobert och fint med det vita till det röda och bruna. Jag får kanske göra en sån variant till Mille eller Gullklumpen också men jag vet inte om de får broderier på sina. (Skomakarns barn...)

Mönster:
Modifierat Meedom form 1.

Material:
Interlocktrikå: brun Hilco från Nea Nobelle, röd från Jofotex, naturvit har jag fått av Jenny, tror det är Swelogent. (Tack Jenny!)
Till broderierna har jag använt vanligt vitt Molinégarn, 4 trådar.

Maskiner och inställningar:
Overlocken till att sy ihop.
Coverpro till att kantbanda med kantbandsapparat och fålla med fållguide:
Trådspänning: 4-4-7, differentialmatning: 1.0, steglängd: 3.5. Pressarfottryck 8 mm till allt.

Kul:
Att få en sån beställning och sen ro det i hamn också. Det har känts lite läskigt och jag hoppas det blir väl mottaget. Det blir ju en hantvärkskänsla när det är broderat för hand så där!

tirsdag 9. september 2008

Katt i guld och plommon


Så kul! Jag kom på att jag ville ha en katt på en av Gullklumpens kläder. Fram med ritblocket, ta fram en katt med lite hjälp av en skiss jag hittade på nätet. Tusen tankar och idéer på en gång! När katten var klar kom den svåra delen. Jag har ju inget screentryckset så jag tog OH-plast, lade över katten och ritade av konturerna, sen fick jag skära och klippa ut. Lite pilligt men det gick!

Först gjorde jag ett provtryck med guldfärg och stöpplare. För att fästa plasten tillfälligt på tyget använde jag tillfälligt (? temporary) spraylim på OH-plasten. Man kan ju även klippa ut schablonen i bokplast med lim på men då är det svårt att återanvända schablonen. Med OH-plasten på det färdigklippta framstycket stöpplade jag sedan på färgen. Guldet blir verkligen häftig på den plommonfärgade trikån! Trycket torka till nästa dag innan jag fixerade med strykjärn och tunikan syddes klar.

Tunikan är ett eget hopkok av mönster, med inspiration från Meedom, Ottobre och egna favoriter. Halslinningen är rätt vid och utan mudd. Istället har jag vikt in en smal kant (som först overlockades och stickat ner med kedjesöm på täcksömsmaskinen. Ärmslut och nederkant är fållade med bred täcksöm.

Mönster:
Eget, str 86.

Material:
Plommonfärgad Eisertrikå från "Trikå-Eva", rätt tjock kvalitet.
Guldfärgen till trycket kommer från Panduro.
Spraylim från Bibbis Textil.

Kul:
Jag blev så nöjd! Mille har fått en tröja med samma tryck men den fär jag blogga om sen. Syskonmatchning med samma tryck på iövrigt helt olika plagg!

mandag 8. september 2008

Tänder till Brasilien

En beställning till Brasilien måste väl vara internationellt om nåt?
Fast lite fusk är det då det är en kompis som beställt till sin ettårige gudson. Hennes kriterier var att jag fick välja och att det måste vara Gekkoigt. Det bidde en tandtröja i storlek 80 med bruna kantband i halslinning och ärmslut. Sen är ju frågan då om den går hem i Brasilien, de har inte riktigt samma retromode som vi har i Skandinavien!

Mönster:
Kan ha varit ett Ottobremönster men jag minns inte riktigt, får återkomma!

Material:
Tandtyg och brun jersey från Stoff och Stil.
Jag fick ju tandtyget av Man Made i hemlisbytet, det glömde jag skriva då jag skrev inlägget!

Inställningar på coverpro: Kantband med kantbandsapparat: Trådspänning: 4-4-6, differentialmatning: 2.0, steglängd: 4.0. Fållar med fållguide: Trådspänning: 3-3-2, differentialmatning: 1.25, steglängd: 4.0. Pressarfottryck 7 mm till allt.

Läskigt och kul:
Att sy till okända brasilianer är läskigt men det känns grymt kul att jag min kompis ville att jag skulle sy till hennes gudson!

lørdag 6. september 2008

En italiensk stjärna

Kolla vad fin vår italienska stjärna (dotter av kompisar) är i sin retroblomma! Nu har stjärnan blivit stor tjej, vilket går att se på bilden med de prickiga singoallorna.
Tack för att ni skickade bilden till oss F och S!

Kinatröja


OS var i full gång då jag påbörjade denna tröja och det första min fine man sa när han såg den var "Åh, en Kinatröja!" Jag hade verkligen inte tänkt på det men det är ju helt sant! Mille ser dock inte ut som en kines ut med den på utan ser ut som en fliropp som vanligt!

Jag experimenterade lite denna gången. Jag ville göra något roligt med raglanskärningarna fast ändå behålla det enkla med rött och gult. Till slut föll valet på att sy in dubbelvikt interlocktrikå i raglansömmarna. Det blev jättebra men var lite pilligt. Så här gjorde jag:
1. Klippte till remsar med 2-3 cm bredd, fyra stycken.
2. Vek de dubbelt aviga mot aviga, pressade.
3. Lade remsorna mellan ärm och båldel av tröjan, måttade hur långt ut de skulle ligga och hjälpstickade sen ihop de fyra lagren, ärm och fram- eller bakstycke räta mot räta med remsan emellan.
4. Sydde raglansömmarna. Jag var rätt noggrann och hjälpstickade och sen sydde raglansömmen på ett ställe i taget.
5. Pressade sömsmånarna inåt så att den röda remsan hamnar utåt mot armen. Detta är ju en smaksak.

Iövrigt sydde jag tröjan som jag brukar:
(1. Sy ärmar på fram- och bakstycke i raglanskärningarna.)
2. Sy på halsmudden, sticka ner sömsmånen om du vill/tycker det är snyggt.
3. Sy ihop arm- och sidosömmar på båda sidorna.
4. Sy på dubbelvikt mudd i ärmsluten och på nederkanten.
Sömsmåner pressas efter hand.
Tröjan har fortfarande inte fått någon namnlapp och blev dessutom lite för stor för min Mille. Fast bättre det än att den blev för liten! Jag kanske återkommer med en bild på min kines när han växt i tröjan!

Mönster:
Meedom str 74, form 1. Väldigt stor i storleken!

Material:
Gul Hilcointerlock inköpt från Nea Nobelle, röd interlock från Jofotex. De känns väldigt lika i kvalitén och är underbart mjuka och sköna!

Maskinval:
Overlocken att sy ihop, vanliga maskinen till hjälpstickningar.

Kul:
Att min crazy idé med röda remsor i raglansömmarna känns så klockren! Det kan komma flera såna!
Ser ni förresten att jag har min photoshop alive and kicking igen? Sååååå glad!

fredag 5. september 2008

En Gekkohoodie blev en omlottjacka...



Höstens hoodiekollektion har anlänt till Lilla W! Denna gång i de fräscha kombinationerna lila med lime och lime med lila! Nytt för hösten är att de lila inte har huva. De limefärgade har fortfarande huva så kan man ju bara välja den variant man tycker bäst om.

Mönster:
Eget.

Material:
Lila och lime fleece, lila och lime kantband, allt från Stoff och Stil.

Kul:
Jag tycker färgerna är så fräscha, jag blev glad av att jobba med de!

Tråkigt:
Att bilderna inte alls blev särskilt bra, dåligt ljus, färgerna är inte så i verkligheten och kompositionen känns sådär. Hoppas Lilla W har bättre bilder i webshopen!

torsdag 4. september 2008

Små flodisar


Somrigt värre med tunna flodisbyxor till små pyttisar! Dessa två syddes i början av juni och tillhör mina bloggufon, opublicerade men klara sen länge. Det ena paret var en beställning i present till någons barnbarn (en beställning som gjorde mig stolt), det andra var en present till en kompis som nyss fått en liten I.

Byxorna har vit mudd i midjan och fållade benslut. Och bägge känns skönt fräscha och svala. Läskigt att jag redan glömt bort sommaren!

Arbetsordning:
Kolla här. Fålla bensluten smalt istället för att sy på muddar.

Mönster:
Eget. Enkla byxmönster finns t.ex i Ottobre 5/06 eller Meedom.

Material:
Grönt flodhästtyg från Ikea, vit mudd från Stoff och Stil.

Kul:
Att just A ville beställa en present till sitt barnbarn från mig, det känns kul och läskigt!

onsdag 3. september 2008

Turkosa kaniner till Mille

Det regnar surt där ute men jag bloggar ändå om Milles turkosa t-shirts.
Mille är nog världens varmaste bebis så medan andra får varma kläder kommer min Mille med t-shirt och utan strumpor... Annars blir han sur! Denna gången fick det bli en skön variant med turkosa kaniner, den har aquafärgad mudd i halsen och fållar i ärmslut och nederkant. Namnlappen hamnade för att variera lite i ärmen. Milles ögon blir farligt turkosa med denna tröjan!

Arbetsordning:
1. Sy axelsömmar.
2. Sy i ärmarna.
3. Fålla ärmslut.
4. Sy ena ärm- och sidosömmen.
5. Fålla nederkanten.
6. Sy andra ärm- och sidosömmen.
7. Sy ihop halsmudden till en rundel och sy fast den i halsöppningen.
8. Sticka ner sömsmånar i halsen, samt där fållkanterna sytts ihop i ärmslut och nederkant.
9. Sy på namnlappen.

Mönster:
Meedom, tröjmönster form 1, str 68.

Material:
Turkost kanintyg från Jnydesign, aqua mudd från Stoff och Stil.

Maskiner:
Huskylock till att sy ihop och sy på halsmudd, coverpro med fållguide till fållar (jag glömde att anteckna inställningar), vanliga maskinen till stickningar.

Mysigt:
Att se hur otroligt turkosa Milles ögon blir med sin kanintröja!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no