tirsdag 23. februar 2010

Mysbody och Babylock

En helt oredigerad bild av en body med gulorange moln. Den var en beställning till min fine systerson.
Bodyn är sydd med kuvertringning i halsen, mudd i ärmsluten och gren med plats för tygblöja.

Mina tankar kretsar fortfarande kring Syfestivalen. Det var så otroligt kul och givande! Tack alla ni som kom fram och hälsade på, som sydde i workshopen och alla som bidrog till den fantastiska stämningen kring JNYs monter! Bilderna i förra inlägget togs och publicerades från en lånad iPhone, därav bildkvaliten och den korta texten.

Syserine undrade om jag kunde recensera Babylocken som jag fick låna av Janome på Syfestivalen. Egentligen räcker det med tre ord: jag är kär! Vilken maskin!
Jag har alltid tänkt att det skulle räcka med en vanlig overlock men nu vet jag inte längre... Jag vågar inte ens tänka på de andra modellerna och vilka finesser de har. Hade jag haft lite mer tid på mässan hade jag nog testsytt lite fler modeller!
Den största skillnaden mot andra overlockar jag sytt på är att man trär den så himla smidigt. Första biten skiljer sig inte från andra maskiner, man lägger den mellan trådspänningsskivorna. Sen är det i stort sett klart, man bara för tråden ner i ett hål, drar i en spak ett par gånger och sen ligger tråden färdig vid nålarna! Nålarna har nålträdare inbyggd bredvid sig också.

Den andra stora skillnaden är att det är automatisk trådspänning. Otroligt smidigt att inte ens behöva tänka på det!
Tidigare tänkte jag att man kan börja med att köpa en enkel overlock och komplettera med Coverpro. Nu har jag tänkt om. Efter att ha sytt med overlock ett tag vet man ju hur sömmen ska se ut och kan ratta till trådspänningen rätt bra, det var inte lika lätt i början och då är ju en Rolls Royce som denna otroligt mycket smidigare!

Nu kommer inte jag köpa en Baby Lock med det första, jag har trots allt en overlock och förfogar över en annan. Men i framtiden hoppas jag kunna köpa en!
Syserine, mitt svar til deg er enkelt: løp og kjøp!!! :-D

18 kommentarer:

Onomak sa...

Jättefin! Jag som inte har nån overlock blev kär i tanken på att bara äga en :) Men jag förstår att du vill ha babylocken! Måste vara skönt med en som trär sig själv.

Benglan sa...

Jag har en Babylock :) Den rekommenderas varmt.

dillogdalla sa...

kjempe søt farge på dette stoffet!!!!!!!!nydelig body!

Thea sa...

Det här inlägget borde jag inte ens läsa. Himla tur att jag inte testade en sån maskin. Hade säkert väckt alldeles för mycket habegär. Är det mer än trädningen som är helt underbar?

Heilt spesiell sa...

Eier selv en babylock imagine og er superfornøyd! Lett å tre og null innstillinger som må gjøres:)

Kjempefin body!

Gekko sa...

Haha, när jag läste genom inlägget såg jag att det var en rätt kass recension. Gjorde ett tillägg där jag förklarar lite mer vad jag gillar med den :-)

Minnsann sa...

Hej, har följt din blogg ett tag nu och blivit inspirerad att börja sy samt att blogga. Är det ok om jag länkar till din blogg på min?

Skapat av mig sa...

Å så fin! En Babylock låter ju som en dröm!

Hello sa...

Jag har också Babylock, men en Evolve. Den är också ljuvlig att sy på!

Härlig body!

SWiSWi sa...

Tack för all hjälp på mässan. Kul att få hjälp av ett proffs :) Jag blev också helt kär i Babylock. Enkelheten med den passar mig perfekt, så det slutade med att jag köpte en :)

Karinottilia sa...

Jag älskar min BabyLock! Spring och köp! :)

Anonym sa...

Maskinen på mässan var verkligen ljuvlig att sy med. Men det var dina braiga tips som gjorde susen. Jag har på min i jämförelse rätt usla maskin lyckats med en snygg sväng! Massor med tack!

OttoPippi sa...

Ja, den låter ju onekligen bra Babylocken. Min gamla Bernette är skitkrånglig att trä och rådspänning måste altid rattas.... Kanske borde kolla upp pris (och familjebudget :-))

Åsa sa...

Jag köpte en babylock i veckan, efter lång tid av funderande och sparande... och säger som du - jag är KÄR!! Så sjukt enkel att använda, inte bara att trä, utan som du skriver - automatist trådleverans och spänning, hur enkelt kan det va!?
Spara och köp!!

Syserine sa...

Hva skal man si.. Fikk du testet den nye versjonen av Coverpro? Jeg tenkte jo ha en egen täcksömsmaskin. Selv om det ikke er så veldig aktuelt akkurat nå. Kjöpe mindre stoff og spare kanskje??

Gekko sa...

Minnsan: klart det är ok. Hur hittar man till din blogg då?

Kul Liloform! Skönt att mitt försök att förklara hjälpte!

Syserine: jeg kommer tilbake til CP i et nytt innlegg tror jeg. Det ble litt for mye å ta begge samtidig. Men jeg tror nok jeg vet alt hva du har i systua di om et år :-D

Minnsann sa...

Gecko: Det här är min blogg och tack för all inspiration !
http://jagskapar.blogspot.com/

Observera att jag är novis i de här sammanhangen...

Anonym sa...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no