mandag 7. juni 2010

Svårt...

Vissa tyger känns klockrena när jag köper de. Sen blir de liggande. Och liggande. Och ju längre de ligger ju svårare blir det att använda de. Jag vet inte om jag helt enkelt sett det för ofta utan att använda det?

Elefanttyget i gult med lila elefanter är ett sånt tyg. Det har legat till sig ett par eoner nu. Sen hände något. Jag hade sytt kortbyxor i marint tyg med fickor i lime och lila med gekkon på, med lime mudd i bensluten. (Dessa kommer i bloggen, måste bara fixa bilderna först)
När jag sen skulle sy matchande linnen till byxorna så stod jag helt fast. Jag hittade inga tyger som funkade tillräckligt bra, tills jag med svägerskan och mammans hjälp drog fram de långliggande elefanterna och insåg att de var chockerande och krockande coola bredvid byxorna!

Byxorna, linnen och dregglisar finns nu på Sukker i Trondheim. Och idag kommer alltså enbart dregglisen i bloggen. För att jag inte kan redigera bilder just nu men ville dela med mig av mina fina elefanter!

:mönster:
Eget. Jag har förresten börjat sälja mitt dregglismönster, det kommer komma i bloggen när jag bara hinner lägga ut det. Tills dess går det bra att maila mig för mer information.

:material:
Gul jersey med lila elefanter. Kom hem till mig via en bulvan (vet inte vem det var) via Man Made från Stoff och Stil i Malmö för hundra år sen.
Blå plastknappar som tryckts fast med KAMpressen.

:bilder?????:
Vill du dela med dig av bilder på barn med mina alster? Gekko har nu en egen sida på Facebook och väggen är öppen för den som vill lägga in bilder! Jag blir jätteglad för alla härliga bilder jag får i min inbox men hinner aldrig med att lägga in de i bloggen.

8 kommentarer:

OttoPippi sa...

Jag tror att det beror på, precis som du skriver. Att du sett tyget för ofta utan att ens ha sytt i det själv. Men tyget är härligt! Ett av de tyger jag saknar själv....

SiriR sa...

Så morsomt, jeg har også det elefantstoffet liggende uten å ha sydd noe i det..

Kanskje på tide å ta det fram igjen:)

makrill sa...

Har också dessa elefanter i tyghyllan, men inte blir det något sytt i dem inte :)

MinaMirakel sa...

Underbara elefanter!/Åsa

rockefår sa...

Jeg har også hatt dette stoffet en stund, men jeg har også sydd et par kjoler/tunikaer av det.

Jeg likte det så godt at jeg kjøpte en meter til som nå ligger der....

SWiSWi sa...

Snygg Gekkolapp du skaffat!

Elin sa...

Åh, jag kände detsamma redan när jag såg tyget i katalogen första gången. Gillar jag det eller inte? Det är jättehärliga färger, men ändå tvekar jag. Jag tror det beror lite på vad man gör med det.

e.ko sa...

underbart tyg:)
är det flera mönster du säljer??

hälsning erika

å förresten, vart har du köpt dina fina namnband??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no