fredag 9. april 2010

Hur många kan man egentligen sy?


Det är tur att jag klipper till dregglisar när jag ändå har ett tyg framme och sen syr några i taget när jag har overlocken i en färg som passar humöret. Och att jag sen kan fästa trådar medan barnen leker butik med mig vid klippbordet (för små tygklipp är bra låtsasgodis). Och att jag har en KAMpress som gör tryckknapparna till en lek.

För annars hade jag nog inte sytt så galet många dregglisar som jag gör!

Här kommer ett urval av de senaste dregglisarna. Det fanns galet många i varje färg men de har en tendens att omsättas rätt snabbt, ofta innan jag hinner fotografera eller blogga om de. De med tågen och de rosa med stjärnor har hittat vägen till Lilla W där de ska matcha några snygga mössor som hamnat där. Resten finns bl.a i Gekkobutiken og på Epla.

9 kommentarer:

BeeBii sa...

Tittar ofta på din sida och alla fina kläder du syr! Har en undran bara ang tryckknappar? hur gör ni med dom, vad är en KAM press? har själv stora bekymmer med att få till dom rätt...=S

Gekko sa...

BeeBii: tack! :-)
Tryckknapparna är nittryckknappar för jersey. Antingen har man ett verktyg och bankar in tryckknapparna eller en tång. Det är det vanligaste. Tången är ett jättebra hjälpmedel. Jag har kört med Pryms tång men den funkar allra bästa med Pryms egna knappar. De är lite dyrare men väldigt bra. Det går att köpa tången prisvärt hos Bibbis Textil.
Om man som jag använder väldigt mycket tryckknappar eller om man gör blöjor och vill ha plasttryckknappar är en KAMpress ett hjälpmedel. Den funkar inte till Pryms knappar. Det är en stor press som fäster knapparna. Den kostar rätt mycket.
Hoppas det var svar på din fråga!

Litefrø sa...

Det må jeg si:) Maaange flotte smekker her ja!

SKROTdesign sa...

Snyggt och praktiskt så sy på du, MÅNGA FLER ;)

Tänkte på KAMpressen. Det ser ut som om du har knappar i metall på dina dregglisar. Är det så att KAMpressen funkar även med metallknappar och i så fall, vart köper du dom ifrån?

Anonym sa...

Disse er så tøffe! Nå skal vi snart ha sydag på skolen der jeg jobber og mange av guttene har valgt lue med matchende sjal (dragglis). Jeg tenker å "bare" ta utgangspunkt i en trekant og prøve meg fram- men tar gjerne imot et tips om du har!

Solberga sa...

Har precis börjat sy lite barnkläder och får massor av inspiration från din sida!

En liten fråga från en nybörjare här:-)
Läste att du fäste trådarna; man gör alltså det när man syr "fuskoverlock" också? Jag har bara klippt av dem rakt av, precis som när man syr sicksack.

Har testat att gjort ett par boxerkalsonger i molninterlock, men tyckte de blev ganska tjocka och "ostretchiga". Är jersey lämpligare att använda till just kalsonger? Och isåfall; vilka plagg är mest lämpade för interlock?

Tack för all härlig inspiration!!

Jenny sa...

De är fina! Visst är det kul med KAM-pressen. Jag använder knapparna till blusar och dockkläder och lite allt möjligt.

carin sa...

Härligt att kunna utnyttja de små tids-snuttarna!

Gekko sa...

SKROTdesign: man kan absolut använda kampressen till jerseyknappar i metall. Då behöver man ett verktyg som funkar till det och sen får knapparna inte vara Prym, annars funkar alla andra märken jag testat. Verktyget köper du där du köper KAMpressen.

Fur Yippiyes: fram og bakside har forskjellig störrelse, baksiden bestemmer formen, framsiden skal liksom väre större. Vanskelig å forklare, men du har kanskje alt laget et fint mönster?

Solberga: med fuskoverlock behöver man inte fästa tråderna, där fäster man ju genom att backa på symaskinen. Med en riktig overlock kan man inte backa utankör ut en trådkedja och den måste fästas. Så du har gjort rätt!
Jag kan tänka mig att jersey funkar bättre till kalsonger. Interlocken har en tendens att ändra formen efter några tvättar, lite olika beroende på vilken kvalitet det är. Jag tycker interlock funkar bättre till bodies och utsvängda tunikor än till tröjor till exempel. Till filtar och dregglisar är den utmärkt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no