søndag 11. april 2010

Tema: schysta brallor


Okej, så här är det: jag har så galet mycket att blogga om att jag inte vet var jag ska börja. Ska jag blogga hela beställningar? Vissa är hur stora som helst och med massor av olika plagg. Eller ska jag bunta ihop olika teman? Eller ska jag gå efter färg? Just nu gör jag ju ingetdera utan förtränger nästan hela bloggen. Och det är ju inte det jag vill!

Ikväll får det bli en halvmesyr. Jag bloggar helt enkelt två helt olika brallor. Det ena paret är en del av en större beställning från ett Gekkoparty, det andra paret är ett par byxor som klipptes till för ett år sedan men sen inte har sytt ihop förrän nu. Gemensamt för båda är att de i mitt tycke är störtcoola.

Första paret ut tillhör en tjej som numera är duktigt ekiperad med Gekkoplagg. Muddbyxor i turkost med de härliga lila kaninerna och matchande lila muddar.
Andra paret är i härligt randig velour från A&Hj, ränderna är i turkos och lime med matchande muddar i turkos. De har alltså legat färdigt tillklippta under ett års tid och först nu kom jag ihåg de när jag hade overlocken i rätt färg. Kanske lite väl lång tid? De har inte någon ägare ännu utan jag kommer nog lägga in de i Gekkobutiken när tiden finns.

:material:
Kanintyg från JNYdesign, lila mudd från Stoff och stil, velour från A&Hj

:mönster:
Eget, för tips om muddbyxor och mönster se min tutorial.

:annars:
Har vi spenderat absolut hela dagen i vårsolen. Så otroligt härligt!

14 kommentarer:

Karinottilia sa...

Kärt besvär... Vad roligt att du har så mycket att göra! Jättefina byxor!

Skapat av mig sa...

Fina byxor! Blogga när du hinner och om vad du vill, allt är trevligt att läsa om!

Tessan sa...

Åh vilka härliga färger!! så fina!

SKROTdesign sa...

Snyggt! Gillar verkligen kaninbyxorna. Har du sytt även dom utan sidosöm? Jag tycker det är svårt att få till rätt pös utan att bredda på båda sidor innan mudden. Kanske du har någon tips?

Onomak sa...

Jättefina byxor båda två, men de randiga är verkligen min favorit. Härligt med soliga dagar!

Le Petit sa...

Blogga om det du har lust med! Det mesta är spännande att läsa om =).

Härliga byxor!

Beppe sa...

Så flott blogg du har, og så godt å se at det er flere som ikke altid finner tid til blogging :) Blogg når du har lyst og tid :) ;) Legger meg inn som følger, så "sees vi". Klem Beppe

Y sa...

just du får blogga muddbyxor, dregglisar och toppluvor precis hur mycket du vill! dina fina bilder, färgkombinationer och den trevliga texten gör att det hela tiden känns fräscht. Sen spelar det ingen roll om du väljer att ta många plagg i ett svep eller inte.
(säger jag som precis bloggade toppluvor)

Mimmi sa...

Nu syr jag ju inte lika galet mycket som du ;-) men känner igen känslan av att bloggandet kommer i skymundan.

Blogga som du vill, bloggandet skall vara lustfyllt, skoj och för sin egen skull. Blanda och ge som du känner för just då. Vi tillbringade också söndagen ute i solen. Det gör gott att få mycket ljus på sig så orken börjar återvända efter mörka vintern. Men jag antar att ni har "vinter" fortfarande där uppe hos er ;-)

lilla hjärtat sa...

Älskar de turkosa...är nog lite för att jag inte hade börjat shoppa loss på tyger då ; ) Jag håller med de andra blogga i din takt om vad du vill, det är vi nog många som gör. Du syr så mycket fint så varje inlägg är trevligt.

Retro Elephant sa...

Ser ut att vara ett fint pös på de där brallorna!

//Lina

od Andulky sa...

Superfina!!

Ida sa...

Jättefina byxor du har sytt :-)
Jag har sytt två par muddbyxor och får fortfarande inte till midjemudden. Har du nå tips på hur jag ska få rätt storlek på mudden? Sist så mätte jag midjan och tog bort 2 cm men den blev ändå alldeles för stor. Antingen är det jag som gör fel eller så ärmudden vääääldigt elastisk. Det är muddväv från stoff och stil

Gekko sa...

SKROTdesign: mitt mönster är utan sidosöm och är rätt raka. Jag breddar förstås inte då jag inte har sidosöm. Det är väl ett bra mönster helt enkelt! ;-) :-D
Svårt att säga så mycket mer utan att se ditt mönster.

Tack snälla Y och ni andra! :-)

Ida: det låter som att du måste ta in ännu mer! Jag har ett mönster på midjemudd som jag gjorde för länge sen så jag har inte måtten i huvidet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no