tirsdag 31. august 2010

Inredningstips???

Vad bra det skulle vara med lite tips just nu!
Jag har fått ett nytt syrum och håller som bäst på att planera hur jag ska inreda det. Just nu målas mörkt träpanel vitt men snart snart hoppas jag få plats hyllor så jag kan få undan alla lådor och säckar med tyg och börja sy!

Och då är frågan: vad ska jag inte glömma att tänka på? Vad är det bästa och vad gillar ni minst med era syutrymmen? Länker till bilder på era lösningar?

Mitt rum är 23 kvm, bilden ovan är lite dålig men jag har tre fönster på den ena väggen, de är inte jättestora, blåmarkerade på bilden. Tanken är att jag ska ha ett smalt och långt bord för symaskinerna där.
I övrigt är det en vedkamin i rummet, rödmarkerat. Och så en dörr förstås.

Som jag tänker just nu ska jag alltså ha ett långt men inte så djupt symaskinsbord under fönstren. Den kortsidan som är fri tänkte jag använda i sin helhet till platsbyggda hyllor till tyger. Sen har jag en Expedithylla från Ikea som kan få plats till vänster om vedugnen. Klippbordet ska vara stort, det ska stå på hjul så att jag kan flytta det efter behag.
Sen ska jag förstås ha strykbräda och så måste jag ha en bra plats till laptopen.

Spåna med mig och dela gärna med dig av dina smarta lösningar!!

15 kommentarer:

Carro/mysigtdesign sa...

Låter som en dröm - jag syr vid köksbordet...
Jag hade lagt ner en del tid och möda även kring strykandet (där tillbringar man ju tyvärr en hel del tid). Kanske en nedfällbar strykbräda modell större och en hylla där strykjärn med tillbehör finns lätt tillgängliga. Såg någon blogg där man hade en expedithylla med alla tyger sorterade i färgordning, så både snyggt och praktiskt ut. Dessutom finns ju rejäla lådor/skåpsluckor att köpa till de hyllorna så att man kan förvara mindre snygga sytillbehör på ett bra sätt.
Ska bli kul att se hur du får till det.

Anna sa...

Verkar toppen! Lycka till med syrummet!

Mimmi sa...

Spännande! Själv hoppas jag på en liten makeover i systugan genom att måla väggar vita (nu beiga) och lägga in nytt golv. Jag har även lite förhoppning på att få lite nya skrivbord från jobbet då jag kommer flytta arbetsort inom kort.

En "finess" som jag har är att alla symaskiner (och även mina hängande lysrörsarmaturer som förövirgt är guld värda)är anslutna till en fördelardosa med on/off-knapp på det viset behöver jag bara trycka på en knapp för att stänga av allt när jag går ifrån. Lite klädställningar för färdiga plagg är inte så dumt. En stor anslagstavla (svarta tavlan) har jag tänkt att få till på en garderobsdörr där jag kan ha skrivet "Bibbi" S&S" "Jny" osv där man kan fylla på vad man saknar och glömmer inte detta vid nästkommande beställning.

Ph sa...

Jag har satt upp Ikeas Grundtal magnetlister på väggen, med burkar med genomskinlig lock. Perfekt till förvaring! Jag har nålar, sprättkniv, måttband, knappar, band mm. i dem. Smidigt och lätt att hitta. :)
Lycka till, hoppas du visar oss resultatet sen!

Anonym sa...

Anslagstavla/-or att sätta upp spännande idéer, inspirationsbilder, beställningar, att göra-listor osv osv på.

g u r o sa...

Dette rommer misunner eg deg! ;) Det må jo vere utruleg godt å ha ein slik arbeidsplass! Gler meg til å sjå korleis det blir...og tuslar snart inn att på kjøkkenet for å gjenerobre middagsbordet. No skal det atter bli sybord! (Men argh! så lei eg er av å rydde ting og tang opp og ned og fram og tilbake!)

Ønskar deg ein finfin kveld!

MRB sa...

Herlig!
Jeg funderer litt på det samme, for jeg skal få flytte symaskinene mine ned fra roteloftet, og inn på et nyoppussa soverom. Men jeg har ikke så mye boltreplass. Jeg kommer til å ha stofflageret og mønstre og stæsj i store PAX-skap, og litt diverse i noen Billy-hyller.
Høres kjempelurt ut å bygge hyller på kortveggen. Jeg liker hyller! Og så liker jeg IKEA! Kanskje IKEA har ei strykebrett-løsning det går an å bygge inn i et hyllesystem?
Ikea har jo dessuten sånn Ludvig arbeidsstasjon til laptop, til å henge på veggen. Kanskje det kan være praktisk?
Lykke til!

Roblin sa...

Åh så roligt med syrum!

I somras testade jag en ny möblering i syrummet.
Jag vred runt mitt skrivbord med symaskiner och ställde det under fönstret jag har. Det ändrade jag tillbaka väldigt snabbt igen.
Fönstret är ganska stort och i söderläge och det blev sjukt varmt att sitta där och sy och det var snudd på omöjligt att se något när solen var uppe då den störde i ögonen när jag satt vid maskinerna.

Ser fram emot att få se hur det blir när det blir klart. Syrum är så inspirerande!

::: Koolon : sa...

Jag har själv gjort om mitt sovrum till syrum (och flyttat sängen till vardagsrummet, är man tygnörd så är man...). Jag har inte fått riktig ordning än, men det är ändå helt fantastiskt att ha ett helt rum tillägnat kreativiteten.
Det jag skulle satsa på (om det gick att få tag på till rimlig peng) vore en väggmonterad strykbräda.
Annars kanske gevär på väggen och tv känns inspirerande ;)
http://patternjunkie.typepad.com/pattern_junkie/2009/02/preparation-is-everything.html
PS Jag följer din blogg slaviskt, och länkar till den från min egen syblogg. Hoppas det är okej. Och länka gärna tillbaka!

Gryda sa...

Det kommer til å bli et flott og romslig syrom! 23 kvadratmeter da gitt! Jeg har akkurat flyttet ned i nyoppusset syrom selv, etter en helt utrolig lang byggeperiode. Jeg har også satt sybordet foran (dvs under, siden det er et kjellerrom) vinduene. Utfordringen min, som jeg ennå ikke har funnet en god løsning på, er å få godt lys bakfra. Det er lett å bli litt blendet når man sitter rett mot et vindu, og det blir mye småplukk og detaljarbeid ved sybordet. Kanskje en arbeidslampe som henger fra taket? Ja, dette var jo ikke egentlig noe tips, da - slik du ba om. Men jeg kommer til å være nysgjerrig på hvordan du ordner dette med lys, og så er det kanskje jeg som kan hente noen tips fra deg... ;)

Krajamaria sa...

23 m2! Vilken yta! Ja då skulle jag absolut ha en massa bänkutrymme för symaskiner, men gott om plats brevid de så stora tyger får plats när man ska sy, ett stort och högt arbetsbord/klippbord på hjul är en lyx! Jag ska inreda mitt syrum på 12 m2 om knappa två månader och tänker satsa på hyllor i mängder för tyger, glasburkar fyllda med band, knappar etc, gillar IKEAs små minibyråer för förvaring av saxar, nålar, mm. Lycka till! Ser fram mot att se det färdiga resultatet sen! :)

Anonym sa...

Jag har satt upp köksskåp med glasdörrar från IKEA 15 cm från golvet. Ser direkt vad jag har genom dörrarna. Uppepå ligger en måttanpassad ekskiva på vilken den bärbara oftast står, en barstol att sitta på vid den något höga bänken och då har jag ett kontor!

Anonym sa...

Jag har köpt en mdf-skvia som jag har skruvat fast ovanpå två liggande expedithyllor (med 8 fack) jag har hjul under klippbordet vilket gör det smidigt att flytta runt. Eftersom jag är rätt lång har jag gjort det lite högre än standard. Såg på ikea en gång att det fanns bord som var höj och sänkbara. De verkar kanon, både som datorbord och som symaskinsbord. Det är så skönt att ibland kunna sitta och ibland kunna stå. Jag har en anslagstavla, en whiteboardtavla (magnetisk), en karta över Norden där jag har markerat ut åf och adresser. Super för att se så de inte hamnar för nära rent geografiskt. Hyllor kan man inte få för lite av, jag kör med GORM från ikea, men så har jag mycket tyg också. Det ska bli kul att se hur det blir.// Jenny

Gekko sa...

Carro: en expedit ingår i planen, mest till mönster och sybehör :-) Det är ju så smidigt med alla korgar etc som passar.
Ska fundera på det med strykbrädan, hade egentligen tänkt ha den stående framme jämt.

Mimmi: anslagstavla låter ju jättesmart, jag har redan fått en idé! :-)

MRB: fantastisk! Etter at du tipset om laptophylle så har jeg allerede fått en handyman i den engere krets til å lage et sånt til meg av overskuddsmateriale. Gratis og veldig praktisk, takk for idéen!

Gekko sa...

Roblin: det där känner jag igen, hade samma problem i mitt förra syrum men det blir nog inte ett problem i detta rummet. Kommer ha ett långt symaskinsbord under fönstren. Men det blir nog inte så mycket motljus tror jag.

Koolon: LOL, hilarious! Den bilden är ju bara fantastisk!!

Jenny: jag tog din idé och köpte Expedit, men just nu inser jag att jag inte köpt samma som dig, jag tog två kvadratiska med fyra fack! Men det blev också bra! :-) Det som däremot inte blev bra var bordsskivan till det, måste förbättras lite...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no