søndag 14. november 2010

Skärpings hörru!

Förra hösten och vintern sydde jag rätt många overaller och typiska vinterkläder som aldrig hamnade i bloggen. Och även om jag försöker intala mig själv att jag kan blogga om vad jag vill när jag vill så har jag lite svårt att blogga om tjocka fodrade vinterkläder mitt i sommaren... Skärpings Gekko, blogga i rätt säsong!

Nåväl, här har vi riktig vinter nu men här dyker det upp ett höstplagg. Det är väl ok? Nere i Skåne kan man ju använda såna hela vintern om jag inte minns fel.

Vad pratar jag om då? Ett par härligt limegröna och fodrade hängselbyxor att ha i sandlådan. Till en liten ivrig unge som inte går men som älskar att hänga i sandlådan. Den syddes i början av oktober samtidigt som jag sydde en mössa med matchande dregglis samt en multimössa/böff till mamman.


För mig var det premiär på att sy i baevernylon. Mest för att jag aldrig tänkt tanken. Jag ritade mönstret själv med grund i Meedoms grundmönster. Byxorna är fodrade med baevernylon längst upp och singeljersey i gula och naturfärgade ränder nedanför. De är vändsydda överst och har sköna muddavslut i bensluten. Byxorna har fått lägg i knäna för ökad rörelse. På bröstet fick den en liten applikation i form av ett hjärta i samma tyg. För att fä lite struktur i hjärtat klippte jag den på tvären av trådriktningen.

:material:
Limegrön baevernylon från Stoff och Stil, klämmor till hänglsen från gömmorna, brun Hilcomudd, orange husvagnar från JNYdesign, randig jersey till böffen från jag-minns-inte-var.

9 kommentarer:

Skapat av mig sa...

De blev ju superfina! Jag har själv velat sy något i bävernylon och nu blev jag väldigt inspirerad! Kanske något till våren?

Anki på sytt.blogg.se sa...

Snygga och färgen gillas :)
får mig att tänka på den bävernylon jag har liggandes...
borde verkligen fixa dom där dagisbrallorna!

Mimmi sa...

Fina och praktiska byxor!

Hawk and Weasel sa...

Åh, nu gav du mig en idé. Jag upptäckte just att min unge väldigt gärna vill ner och krypa och greja på marken, inte bara sitta vagn, och vi har ju INGA slitbyxor eftersom jag trodde hon skulle vara en vagnbebis ganska länge till...Hm, tack för tipset. Perfekt tid att blogga om sådant för min del (Jag bor i sydtyskland) ;)

MinaMirakel sa...

väldigt praktiska brallor, och i en snygg färg!/Åsa

Kool Inka sa...

Jättefina brallor. Jag gillar bävernylon. Har sytt ett par överdragsbyxor (inte lika avancerat som du) och 2 sackosäckar i bävernylon och de tål vad som helst. Ska ta mig i kragen och blogga om dem bara.

SiriR sa...

Så smart!
Og så kule sandkassebukser!

Anonym sa...

Hej!
För ett tag sedan köpte jag ett dregglismösnter utav dig. Tycker det är omöjligt att få till det runda "hörnet" där knapparna ska sitta, blir jättefult. Kanke har jag en för dålig overlock? Vad använder du för symaskin när du syr dina dregglisar??

Gekko sa...

Hej anonym:

Just de runda delarna är nog den svåraste delen av dregglisar och kräver en del träning.
Jag har en halvbra Pfaff som jag kör med, overlock alltså. Har också testat på en del andra overlockmaskiner och det är väl ingen större skillnad där. Det kräver helt enkelt en del träning. Något annat du kan testa är att lyfta pressarfoten och sen föra tyget bak nålarna mot vänster, då förs tyget framför nålarna samtidigt lite mot höger. Sänk pressarfoten igen och sy pyttelite. Repetera :-)

Det är nog helt enkelt så att skarpa svängar är svårt på overlocken, men det går att lära sig! Hör gärna av dig till min mail om du har fler frågor kring det, det är lättare att svara därifrån. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no