søndag 30. mai 2010

Bara orange duger!

Cool i orange!
Jag fick en telefon... En mamma med en son som bara vill ha orange. Skulle han ha en mössa så måste den vara i orange. Hon hade letat överallt och hamnat på Oppdal Helseartikler, Life. Just där Gekko finns! Det fanns ingen orange mössa där men hon kontaktade mig och undrade om jag kunde hjälpa?

Jag sydde snabbt ihop en mössa, samtidigt passade jag på att klippa och sy scarf i samma tyg. Nu vet inte jag om pojken vill ha en sån men dregglisar/scarves brukar ju gå åt ändå.
Matchande scarf?
:mönster:
Mitt vanliga dregglismönster. Baggy mössa, även detta eget.

:material:
Orange husvagnstyg från JNYdesign, grå fleece från gömmorna. 

:vadå mössa?:
Mössan syddes förra veckan, jag vet inte helt hur vädret är i resten av världen men i mitt hood behöver man ofta mössa hela sommaren.

torsdag 27. mai 2010

Johannatack!

Äntligen äntligen äntligen har jag fått mina specialbeställda och helt underbara Gekkolappar! Jag har längtat, tjatat och blivit allt mer desperat i takt med att mitt förråd snabbt har sinat... Och nu är de här! Ren glädje!!!

Loggan blev till i samarbete med underbara Johanna Ahlard. Hon skapar fantastiska illustrationer, som kan ses i hennes blogg för den som inte skulle känna till henne.
Själv tragglade jag i ett halvår med att försöka få ihop en logga.
Jag ville gärna anlita coola firman Kry men hade inte ressurserna.
Sen kom jag på det jag skulle tänkt på för länge sen, fråga Johanna!

Efter lite mailkontakt och några försök kom vi fram till denna fina blomma och fågel. Typsnittet har jag själv hittat men det är Johanna som gjort allt annat!
Tack J, jag är så glad för din hjälp!!



onsdag 26. mai 2010

[På topp! ]




Värsta flugan här är coola pannband i sköna färger och mönster. Varenda unge har såna, inklusive mina förstås. Och nu finns de även i Karlskoga, i Gekkotappning.

Det nya denna gången är att de även fått min egendesignade lapp för mössor och huvudbonader: [På topp! ]
Inspirationen kom från en kommentar av goa LillaW-tjejen när jag och Gullklumpen var inom med lite alster för ett tag sen. Nu pryder [På topp! ]-lappen redan solhattar, mössor och alltså dessa pannband. De andra kommer i bloggen efter hand.

:mönster:
Eget

:material:
Tyger från JNYdesign: turkos med svarta stjärnor, rosa med cerise stjärnor och den fräscha nyheten gul med vita stjärnor.



lørdag 22. mai 2010

Prickiga pricken på Rapallon

Vår och tid för Rapalloklänningar! Minns ni denna modellen? Den är fortfarande en hit. Här ser du en beställning på en brun med vita prickar och rosa foder. Skön!
Efter att jag sydde denna har jag graderat upp mönstret och sytt några med matchande solhattar, kommer snart i bloggen!

:mönster:
Eget, storlek 62/68.

:material:
Rosa bomullstyg från Sumpan, brunt bomullstyg med vita prickar från en lanthandel i Norge.

:grattis:
Till alla fantastiskt sportiga människor som sprungit sig genom hela Göteborgsvarvet i värmen idag!


onsdag 19. mai 2010

Matheobyxor


Coolaste fyraåringen på dagis?
Min barndomskompis gillade Oskarbyxorna med turkosa moln så mycket att hon ville ha liknande byxor till sin lille store pojk. Vi kom överens om att det kanske skulle bli lite overkill med just Oskarbyxorna till en så stor kille så då blev det Matheobyxor istället. Sköna utsvängda ben och resår i midjan. En liten Travolta?

:mönster:
Eget. Dessa byxorna har förstås sidosöm för att få de snyggt utsvängda i bensluten.

:material:
Turkosa moln från JNYdesign.

:mysigast:
När gamla kompisar önskar min design!

:tips:
Har du sett att Gekko numera finns på Facebook? Följ länken i sidomenyn till vänster och gå gärna med!

fredag 14. mai 2010

Finklänningen


Tack M!
En trofast kund har beställt en klänning till sin tjej. Den skulle vara i samma modell som en tunika jag sydde till mig själv för länge sen fast anpassad till barn då förstås. Här kan du se originalet som jag sydde till mig själv.

När jag ritade mönstret ville jag ju vara säker på att kragen blev bra så jag passade på att sy en klänning till min egen Gullklump, och gissa om den blev populär! Först var hon lite konfunderad, hennes högst älskade snuttefilt är i samma tyg, vilket jag helt glömt när jag sydde den. Sen när jag berättade att det inte var hennes snutte som blivit klänning utan att den låg säkert i hennes säng tog hon jublande på sig klänningen, tog bästisen i handen och började dansa runt i ren glädje! Det värmer ett sygalet mammahjärta!

Klänningen har ok fram och bak, vingärmar med puff, krage med knäppning i axeln för att lätt gå över huvudet. Sen är kjoldelen rynkat på okdelen både bak och fram. Nederst en vanlig fåll.
Nu har jag även sytt en till klänning till beställaren i ett annat tyg. Men jag ser för mig att denna kan bli jättefin med olika tyger och färger i ok, kjoldel och ärmar? Eller med fickor? Eller kanske kantband? Jag gillar modellen helt enkelt!

torsdag 13. mai 2010

Voffetröja



En liten voff till en fin Otelia! Jag sydde denna tröjan före jul men har helt missat att blogga om den. Det är alltså en mjuk tröja i Hilcocampan med ljusare och mörkare ränder och enfärgad röd Hilcojersey till ärmarna. På baksidan fick den en liten Voffeapplikation. Känner ni igen den? En hund snott från JNYdesigns husvagnstyg!

:dagens sytips:
Visst ser applikationen nästan handsydd ut? Så här gjorde jag:
1. Klippte till tygbiten jag ville applikera på.
2. Strök vliesofix på baksidan av applikationen. (Dubbelhäftande mellanlägg)
3. Tog av skyddspappret från Vliesofixen och strök fast applikationen där jag ville ha den på tröjan.
4. Strök fast Totally Stable (mellanlägg som man sen river bort) på avigsidan av tröjan där applikationen skall sitta. Jag brukar ta en rätt stor bit här.
5. Sydde fast applikationen från rätsidan. Här använde jag en dekorsöm som finns på min Janome Easy Jeans, det är söm nr 4 från vänster på den nedersta raden.



6. Jag fäster tråderna för hand när jag syr applikationer, då är jag säker på att de inte repar upp sig och det blir snyggare.

:mönster:
Ottobre nr? Jag får nästan kolla upp det om någon vill veta. Det är en tröjmodell med sprund bak eller fram som fanns i ett nummer för ett par-tre år sedan.

:mer om applikationer:
Thea har gjort en jättefin tutorial på applikationer med bilder, kolla här.

mandag 10. mai 2010

Kaniner till Ping

Fina kusinen Ping väntar barn. En liten pojk som nog kommer prata både norska och tyska. Ping fick inventera i mitt syrum och välja ut tyger till ett BB-kit. Här är resultatet! Orange kaniner med brun velour till. En liten omlottbody, en liten babyhjälm, ett par bruna velourbyxor och en skön filt. Härligt tycker jag som aldrig riktigt hunnit tröttna på den allra första kaninfärgen!

Det är alltid väldigt mysigt att sy BB-kit, det är så mycket känslor och mys kring det. Extra fint känns det när blivande mamman är någon som står mig nära. Heja Ping!

:mönster:
Eget till allt. För tips om muddbyxor se min tutorial, Ottobre har ett mönster på omlottbody i nr 6/07 och babyhjälm i nr 5/06.

:material:
Det allra första och härliga kanintyget från JNYdesign, även velouren i brunt och interlocken till kantband kommer från JNY. Brun mudd från Stoff och Stil.

fredag 7. mai 2010

Newsflash!


Massor av nytt sytt!
Och tusen saker som händer i mitt liv så jag hinner inte fotografera eller blogga efterhand...
Gullklumpen har fått ett eget lamm som heter Sara (vissa gånger heter det inte bara Sara utan "Sara og Sigrid"), Mille kör runt på sin tramp-JonDiiiil hela dagarna (John Deere=traktor för den som inte är initerad eller inte förstår Millespråket)
Gekko har fått en återförsäljare i Oppdal samtidigt som Bra Barnkläder öppnar en lagershop i Stockholm.

Bra Barnkläder öppnar alltså dörrarna på sin lagershop i morgon, på självaste Söder i Stockholm, och där finns alltså även Gekko. Det skulle vara så kul att gå dit och kika, men det får bli någon annan gång. Inga Stockholmsresor inplanerade just nu tyvärr. För mer information om lagershoppen kan du gå in på deras hemsida.

Och så Oppdal då. Numera finns lite Gekkokläder på prov i en hälsokostbutik! Life, på andra sidan E6 från Aunasenteret och hotellet de håller på att bygga, bredvid G-sport. Väldigt nära E6 om man kör genom Oppdal med andra ord. Jag skulle bara leverera lite kläder till en kunds mamma som alltså driver butiken. När jag gick ut hade jag ett erbjudande om att hänga in lite kläder. Kul eller hur??!!

torsdag 6. mai 2010

Vårfint



Jag fick en beställning av en kollega, hon såg husvagnstyget och tänkte att det skulle vara perfekt till två av hennes barnbarn. En turkos t-shirt i storlek 3-4 år och en cerise t-shirt med matchande byxor i storlek 86/92. Fräsigt!

Det är rätt kul att sy matchning till syskon så, jag har ju gjort det en del till mina barn, kläder som liknar men ändå skiljer sig åt!

:mönster:
Denna gången använde jag Meedom form som grund. Obs att storlekarna i Meedom inte riktigt överensstämmer med många köpestorlekar. De är rätt stora och breda och det kan vara bra att jämföra med mått från barnet eller kläder man vet sitter bra. Bara som ett litet tips till Meedom-rookien :-)

:material:
Husvagnsjersey i rosa och turkos från JNYdesign, svart mudd från gömmorna, cerise velour från Hilco,cerise mudd från Stoff och Stil.

:mer:
Nu var det så att kollegan har fler barnbarn, så på min beställningslista finns en till turkos t-shirt!

:dagens sytips:
Får bli det jag skrev om Meedom under :mönster:

tirsdag 4. mai 2010

Varmt och skönt!


Inte det minsta avis...
De valde verkligen rätt tidpunkt att åka till Syden (norska för solsemester) på! Här snöar det dagligen, medan Trikaran sitter och myser i gräset i varsin Gekkosommerdress!
Det värmer mig att titta på de tre sötnoserna och tänka att de och deras mammor lyxar vid poolen, tack för lägesrapporten!

Undrar förresten om de snackat ihop sig om outfit innan de gick ut för att leka? ;-)

lørdag 1. mai 2010

Snurrchen


Denna kjolen blev till i ren skaparglädje. Jag hade haft ett jättekul Gekkoparty i Sverige och kände mig väldigt inspirerad där jag stod och klippte. Jag skulle inte sy något i det rosa molntyget utan stod och klippte till ett par leggings i rosa velour och en klockad kjol i turkosa moln. Just som jag stod där och klippte slog det mig hur snyggt det skulle vara med rosa enfärgad velour i kombination med de rosa molnen.

Modellen är den samma som denna, fyra vådar med lätt klockning. I midjan har jag satt en cerise mudd. Gullklumpen råkade se den, vilket inte var så smart. Hon vill väldigt gärna ha den, själv tycker jag att hon har fler kjolar än hon behöver. Så den hamnar nog i Gekkobutiken istället.

:mönster:
Eget, storlek 98/104

:material:
Ceriserosa velour från Hilco, rosa velourmoln från JNYdesign.

:snurrchen:
Det är ju ingen riktig snurrkjol av den sorten som står rakt ut, men lite snurr med lite fall är det i den, det har Gullklumpen bevisat med sin bruna kjol med hjärtan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no