torsdag 29. juli 2010

Leanderbyxor


Coola byxor? Det tycker jag! Jag har tidigare sytt dessa byxor med petrol mudd och med cerise mudd. De verkar inte finnas i bloggen och jag har inte tillgång till de bilderna nu. Dessa har jag också sytt.

Denna gången fick byxorna orange mudd vilket blev jättefräscht!
Byxorna beställdes förresten av samma tjej som fick detta sy-kit för ett år sen. Hon fick en underbart fin pojk som nu har endel Gekkokläder :-)

:material:
Tunn härlig manchester från Jofotex, orange mudd från Stoff och Stil.

:mönster:
Mitt egna muddismönster, anpassat till vävt tyg.

onsdag 21. juli 2010

Fräscht! Men var?

Vissa gånger undrar jag hur det står till med mitt minne... Jag sydde visst dessa i februari. Var är de nu? Var det en beställning? Eller var de med till Syfestivalen eller kanske ett Gekkoparty?? Eller till Sukker???
Jag blev i varje fall väldigt glad när jag hittade bilden, helt enkelt för att byxorna är så skönt fräscha :-)

Modellen är min vanliga byxmodell, denna gången i JNYs gula kanintyg med blå kaniner på. Mudden fick bli turkos, en oväntad kul kombo eller hur?
Det är förresten en av mina stora stora syglädjer, att lägga olika färger, material och mönster bredvid varandra och sen hitta den där oväntade crashkombinationen som gör att mitt hjärta skuttar till lite extra!!
Vad gör dig extra glad när du syr?

mandag 19. juli 2010

Det var ju inte så svårt!



En härlig sydag för snart ett år sen inspirerades jag av världens bästa Syserine att sy ett par trosor till vuxen. Jag hade en skön brun jersey, hon hade spetsresår och ett mönster från Svenska Mönster. Mönstret har en hög och en låg modell, jag valde någonting mitt emellan.

Direkt efter att jag sytt de bestämde jag mig för att sy massor av underkläder men det har inte blivit av! Jag får helt enkelt ha en ny sydag med Syserine för att få upp suget, eller hur?
:mönster:
Svenska mönster, de har ett stort utbud av snygga mönster både till barn och vuxen.

:material:
Jag tror att jerseyn är Hilco, Vivi uni. Spetsresåren har jag för mig att Syserine köpt på Calletex, det finns i de flesta sybehörsaffärer.

:metod:
Själva trosan syddes ihop med overlocken medan resåren syddes fast med CP. Det var lite pilligt att få det rakt hela vägen och skulle säkert vara lite lättare med en specialpressarfot för det. Samtidigt går det nog rätt snabbt att träna in handlaget tror jag. Nu blev jag sugen på att testa igen!

lørdag 17. juli 2010

Fargeglede!

Min dator och jag har inte varit helt sams på sistone. Jag har lyckats rädda alla bilder men vi är inte helt klar med vår lille kamp ännu. Får se nästa vecka om vi kan bli sams igen då.
Just nu sitter jag och går genom gamla obloggade och oredigerade bilder, det finns gott om de!
Mitt bland alla alster hittar jag några bilder av tygrullar, jag minns inte riktigt att jag tagit de eller varför men jag blev så glad av bilderna och all färg att jag ville dela med mig. Tänk om det funnits med lite grönt och lite gult i bilden också!
Hoppas alla ni andra har bättre för er i sommaren än att sitta och gräva ner er i gammalt förtret på datorn!?

fredag 16. juli 2010

De gröna kaninerna hamnade på BB

En trogen beställare ville köpa ett BB-kit till en kompis som fått barn. Jag fick rätt fria händer fast med två önskan, något blått och kaniner. Mamman till bebisen driver nämligen kaninuppfödning. Resultatet blev färgsprakande läckert tycker jag!

Omlottbodyn blev kaninig i grönt tyg med blå kaniner och härligt kantband i royalblått. Det är riktigt kul, för jag har inte riktigt fastnat för den färgen förut men den är ju ursnygg!
Byxorna blev fräsigt gula, och jättegosiga! Jag sydde två par samtidigt, det andra paret är nog på vift någonstans. Det var det där med minnet...
Slutligen då, filten. Filten är ju den delen av ett BB-kit som kan användas allra längst. Vi använder fortfarande Milles BB-filt och den väcker så mycket känslor hos mig!
Denna filt syddes i gul velour, grönblå kaniner och sen då blå kantband.

:mönster:
Eget till både filt, body och byxor.

:material:
Kanintyg och trikå till kantband från JNYdesign, den gula velouren minns jag tyvärr inte var jag köpt.

:så kul:
Med trogna kunder som återkommer gång på gång och alltid är lika trevliga!

torsdag 15. juli 2010

Jordgubbsblåklockor




Kolla fina kusinerna i varsin solhatt! Två mycket stolta tjejer med matchande solhattar!
Modellen är fina blåklockshatten, och tyget är en repris från förra sommarens solhattar. Barnens kusin fick välja tyg till solhatt. Hon stod och velade mellan några olika och till slut föll valet på det härliga jordgubbstyget. Gullklumpen ville förstås också ha en, hon fastnade nog mest för fjärillen på tyget.

Lägg märke till blusen kusinen har på sig på översta bilden. Det är denna Polkadotblus som hon fick i present för snart 2 år sen. Den används fortfarande flitigt, pga växanda armar har den fått trekvartsärmar men annars passar den perfekt!

:mönster:
Eget, modell blåklocka.

:material:
Blommig duk, Hemtex för ett par år sedan.

:glädjande:
Två glada jordgubbflickor!

tirsdag 13. juli 2010

Sukkersommer!


Coola kläder till coola trønderbarn! :-)
Sommarens Gekkooutfit på Sukker i Trondheim består bl.a av byxor i halvlängd och crashmatchande linnen.
Byxorna är sydda i Hilcos Easy-cotton, de har resårmidja och limefärgade smala muddavslut på de korta benen. Sen har de fått en fin liten Gekkoficka med ett kul tyg med små gekkon i lime och lila på.

Linnen är tänkta att mismatcha byxorna. De är i häftig gul jersey med lila elefanter, halsmudd och fållar i lime. Jag hade så svårt att bestämma mig för vilket tyg jag skulle välja, jag drog fram ungefär halva tyggardroben och var verkligen i valet och kvalet. Tur för mig att jag fick besök och lite hjälp att välja!! Tack T!
:material:
Easy-cotton i marin från Hilco.
Elefantjersey och lime mudd från Stoff och Stil.

Gekkotyg från Jofotex.

:var?:
Till trönderbarn med attityd ;-)
Finns på Sukker i Trondheim...

:sukker?:
Betyder socker på norska, men det visste du kanske?


mandag 12. juli 2010

Fishy...


Jag har sytt rätt många Oskarbyxor de senaste månaderna men inser att det inte är många som hittat till bloggen.
Här är iallafall ett provpar som skickats iväg för ett bra tag sen. De är i storlek 86/92 och verkar passa bra på smale Mille. Han var 2 år och ett par månader på bilden. Den stackars killen har för liten ylletröja på sig som ni ser, sån går det när det är vinter och mamman inte har yllejersey att sy i! ;-)

Byxorna är i Oskarmodell, det innebär en dress med utsvängda ben, kroppsnära passform, rundad ficka på ena sidan, dragkedja fram och dekorsöm i fållen nederst. Just dessa syddes i grön velour med lila fiskrens. Bruna kantar, dragkedja, ficka och fåll. Mille ville helst behålla byxorna själv!

:mönster:
Eget, storlek 86/92

lørdag 10. juli 2010

Augustimatchning


Ett annorlunda BB-kit! Denna beställaren ville först ha ett BB-kit, sen blev beställningen en nyföddbody som skulle matcha en tunika till storasyster. Så gulligt! Jag bara ser för mig en stolt nybliven storasyster på BB som får hålla lillebror eller -syster med matchande outfits!

Bodyn är i storlek 50. Den är sydd i omlottmodell. Tanken är att den ska passa lika bra till en lillasyster som till en lillabror så vi valde röda moln med turkosa kantar.
Tunikan fick bli ärmlös och ska passa dels till sommarbruk och sen att ha som utanpåklänning. Den fick bli lila med samma turkosa kantar.

:mönster:
Egna. Omlottbodymönster finns i Ottobre 6/07 och till ärmlös tunika kan man använda Meedoms mönster för överdel, form 1,5.

:material:
Allt från JNYdesign.

:mysigt:
Att se för mig den härliga matchningen. Precis lagom matchad!

tirsdag 6. juli 2010

Gekkoinvasion i Skåne!

Gekko finns nu i butik i Skåne! Nyaste tillskottet bland återförsäljare är butiken Kiwi Baby som ligger bredvid Mariakyrkan i Helsingborg. Butiken är helt ny och öppnar imorgon 7. juli. Jag har precis levererat ett gäng dreggelscarves dit. Jag är jättenyfiken på butiken så berätta gärna i en kommentar här om du råkar ha vägarna förbi!








søndag 4. juli 2010

Uggliga buggliga byxor med tillbehör


Jag har tidigare sytt rätt många mysiga bebisbyxor i det härliga uggletyget. Fast då har jag valt att ha färg på mudden, antingen matchande eller i kontrast. Nu valde jag en naturvit färg på mudden som går ton i ton med byxorna, och jag är jättenöjd! Det blev jättefräscht och sobert!

Alla byxorna med matchande dreggelscarves och dreggellappar ska till Bra Barnkläder i Stockholm. De har en egen lagershop på Söder samt webshop.

Utställningen jag medverkade på i helgen gick förresten över all förväntan! Glada besökare och Gekko sålde hur bra som helst! Tack alla ni som kom dit och hälsade på!
Sen var det lite kul att Epla uppmärksammade utställningen på sin Facebooksida, undrar om de sett det via Gekkos FB eller hur de nosade upp det?

:material:
Uggletyg i vitt med bruna eller röda ugglor från Jofotex, naturvit mudd från Stoff och Stil.

:På tal om Jofotex:
Är det någon som testat det nya fårtyget de fått in? Det ser kul ut! 




torsdag 1. juli 2010

Utställning i sommarvärmen

Målat av en nioåring!
Jag är visst bättre på att uppdatera med nyhetsflöden på Gekkos Facebooksida för tiden. Den som kollar in där vet kanske redan att jag medverkar på en utställning med start idag. I bloggen däremot har jag ju varit rätt tyst på sistone, och glömt bort att berätta om det.

I vilket fall, Gekko medverkar på en utställning i Oppdal i helgen. Den hade vernissage idag, och utställningen började jättebra med otroligt härligt väder, gott om besökande och skön stämning!
En av mina medutställare på utställningen målar. Hon är mycket duktigare med penseln än jag någonsin skulle kunna drömma om att bli, och hon är 9 år gammal! Jag fick inte tagit så mycket bilder idag, bilden av en av hennes tavlor som ni ser här ovan togs av min fyraåring. Lite snett men fint :-)

Nu hoppas vi på strålande väder och sköna dagar. Välkommen inom på utställningen om du råkar befinna dig i närheten!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no