fredag 28. januar 2011

Cirkusdregglis och skräpet som ger glädje...


Här hinns det inte med så mycket sömnad men några dregglisar har det blivit idag. Dessa har rosa och turkos velour på baksidan och jag blev bara så glad över den mysiga bilden! Bilden togs i dagens hällregn, så det var i varje fall en antydning till dagsljus.

Hur gör ni med skräp på syrummet förresten? Jag har en låda i en hurts, en stor hink under klippbordet och sen ytterligare en låda som står på golvet nära overlocken. Och i den sista samlas ju allt det snygga skräpet, de smala avskären och långa trådkedjorna. Där ligger olika färger och tyger i olika lager och påminner mig om vad jag sytt under de senaste dagerna. Jag blir rätt glad av att kika i den, och det blir ju inte precis sämre av att lådan jag samlar det i är fin att se på.

8 kommentarer:

Ealina (humnum) sa...

Jag blir med glad av att se högen med overlocksömnadsrester. Men jag syr inte på långa vägar så mycket som du, så jag slänger dem helt enkelt i soptunnan i köket när det behövs ;)

Jenny sa...

Fint mönster på tyget!

Det lite större skräpet som ändå är för litet att sy av brukar jag samla ihop i en liten påse och ge till förskolan som pysselmaterial!

od Andulky sa...

Härliga dregglisar och smart med fin papperskorg :-)!

cloo sa...

Åh sådär gör jag med, fast jag samlar både klipprester och overlockskräp i samma stora kasse. Tänkte att jag skulle samla ihop allt och fylla en sittpuff till sonen sen när det finns tillräckligt!

Kool Inka sa...

Återvinna ni sömnadsrester? Det hade jag inte ens tänkt på. Jag syr i vårt sovrum och under sybordet står en papperskorg dit resterna slängs och blandas med annat skräp. Bl.a. min mans äckliga snusar. Inte att tänka på att återvinna där inte!

Mimmi sa...

När man bara tittar på "skräpet" så förtsår jag din lycka, men lilleman här hemma älskar också detta skräp och han vill inte bara titta, med den följd att skräpet inte bara ligger i papperskorgen utan på hela golvet ;-)

Skapat av mig sa...

Min minsta son älskar overlocktygbitarna, han tar fram saxen och klipper dem i små bitar. Han verkligen älskar att pyssla med dem. Han brukar även "klä" in en av stolarna med remsorna!

tina.t sa...

visst är det vackert att se. jag virkade en korg att slänga skräp i som får plats på skrivbordet. den har hängt med länge. http://bullisen.blogspot.com/2007/03/virkad-papperskorg.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no