fredag 14. september 2012

Nye bøker for de sygale

I dag kom de! To bøker som jeg har lengtet etter lenge landet endelig i postkassa. Nå har jeg bare såvidt rukket å bla i de, så jeg får eventuelt komme tilbake med nye meninger etterhvert.

Inger Öberg, "Mönster och konstruktioner för barnkläder":
Denne boken hadde jeg store forventninger til. Forfatteren har tidligere gitt ut bøker med mønsterkonstruksjon av dameklær respektive herreklær. Disse er bra grunnverk til å lære seg konstruksjon og jeg håpet at barneboken skulle være opplysende i konstruksjon av grunnmodeller til barn og kanskje også fortelle mer om konstruksjon i tøyelig materiale. Etter å ha bladd gjennom boken får jeg et annet inntrykk. Det er med et eget hefte med ferdige mønster på grunnmodeller og i boken går man gjennom forslag til endringer av disse for å lage egne modeller.

Jeg tror at boken kan være av stor verdi til innføring i endring av grunnmønster og tør å anbefale boken til de fleste sygale.

Boken har størrelser 86 til 140 og er skrevet på svensk.

Gretchen Hirsch, "Gertie's new book for better sewing":
Denne har jeg lengtet etter! Gertie står bak den engelskspråklige sybloggen Gertie's New Blog for Better Sewing, jeg kom over bloggen da jeg lette etter horsehair braid til falden på min brudekjole og har sett fram til utgivelsen av den.

Boken inneholder massevis av tips, teknikk, mønsterendringer og ikke minst mønster på klær med femtitallssnitt. Et ekstra pluss er at mønsterarket er i tykt ordentlig papir, ikke sånn tynt silkepapir som går i stykker bare man ser på det (her har jeg brudekjolemønsteret friskt i minne).

Denne boka skal være med i bagasjen på bryllupsreisen!

Har du brukt noen av bøkene? Jeg har som sagt bare såvidt fått de. Kom gjerne med innspill!

4 kommentarer:

AvMeg sa...

Takk for boktips - har aldri sett dem før. Ser spennende ut :)
Og - god tur :)

Karis trå' sa...

Takk for tips. Er alltid nysgjerig på nye sybøker. Spennende å høre hva du synes når du får studert de nærmere. Ha en fin tur :-)

Karis trå' sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mrs.Bao 包 sa...

oh yes visst har jag gretchens bok! Har precis lagt en beställning från bookdepository på böcker för ett par hundra dollar. ;) Jag bl.a. ett par couture böcker, fashion illustration och den nya boken från Burdastyle (som visserligen inte kommit ut ännu men när den kommer ut så skickas den direkt till Taiwan!! :) )

/agneta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no