søndag 23. desember 2012

God jul!


Med dette innlegget vil jeg ønske dere alle en riktig god jul!

Og så vil jeg vise at jeg faktisk rakk å sy min egen kjole. På grunn av noe så kjedelig som sykdom ble planene våre forandret og helt plutselig hadde jeg mye mer tid til å gjøre alt jeg skulle. Kronisk dum som jeg er valgte jeg å fylle den ekstra tiden med flere nye gjøremål i stedet for å bruke tiden til å bli ferdig til jul i ro og fred.
Kanskje ikke så smart med andre ord at jeg valgte å presse inn en ny kjole i et ellers trangt tidsskjema, men nå er jeg veldig glad for det!

Ha en fin og julig jul alle sammen!


Ps
Husk at jeg ikke sender noen ordre i jula!
Jeg beklager dersom det fører til bryderier ,
men jeg lover at jeg skal bruke tiden godt ;-)

lørdag 22. desember 2012

Den var visst ikke til meg...


Tenk, nå er det bare to dager igjen til jul!
Jeg har "fri" fra nettbutikken og satser på å rekke gjennom de hjemmesydde julegavene i tide, selv om jeg ikke er så helt sikker på at jeg skal få det til i år...
Det eneste jeg var helt sikker på i år var at jeg skulle ta meg tid til å sy en ny kjole til meg selv. Jeg skulle ha en kjole i PopHeartsstoffet, den skulle være i vannfallsmodell og ha kule ermer med puff og vikninger. jeg var så utrolig fornøyd mens jeg sydde, den så ut til å kunne bli veldig bra! 

Men nå lyser det gjennom at det ikke helt ble slik ikke sant? Helt rett, og det er ikke jeg som står der med en fin gravidmage på bildene heller (jeg er på ingen måte gravid nemlig!).
Når kjolen var ferdig nok til å prøves var det bare å svelge og innse at den satt ekstremt dårlig på meg. 
Jeg har en ganske liten byste og smal øvre overkropp og det ble rett og slett ikke bra! Det var så mye ekstravidde at det så ut som at jeg hadde tatt på meg en uformelig sekk... Ikke bra!

Heldigvis fikk vi kaffebes
øk til Julekongen rett etterpå og fine M passet kjempebra i kjolen! Den sitter utrolig bra og passer jo kjempefint til en fin mage!
Så nå har M en fin ny kjole til å stråle i og jeg er tilbake på rute en. Uten tid til å sy en ny kjole. 
Det blir nok reprise på tidligere meritter på julaften i år gitt! Jeg er bare veldig glad for at jeg fant noen som kunne ha den, det hadde vært utrolig kjedelig om den bare hadde blitt liggende der og glo på meg, litt sånn Pilutta-deg-aktig...

Drømmen er om jeg likevel skulle rekke å sy en kjole, i samme stoff, men i den samme modellen som jeg sydde Gigaballkjolen i. (Ain't gonna happen, I know!)

Hepp, da har jeg delt min seneste fadese, håper at jeg er alene om å sy så totalfeil nå i desember!

onsdag 12. desember 2012

Min bryllupsveske - med magiske gafler

Er det mulig?
Jeg sitter og blar gjennom bildene fra bryllupet i sommer og finner ikke et eneste bilde av vesken min? Når jeg endelig klarte å huske at jeg skulle blogge om den, flaks at det var ok (ikke bra) lys på kjøkkenbenken og at kameraet var i nærheten!

Dette var en av de tingene jeg ikke visste sikkert om jeg skulle få tid til å sy, jeg hadde til og med lånt min søsters fine veske fra hennes bryllup slik at jeg visste at jeg hadde en. Men så bestemte jeg meg for at jeg bare måtte sy vesken selv. Jeg hadde fått tak i plisségafler, og jeg hadde veldig lyst til å prøve disse. (Les mer om gaflene under bildet)

Vesken er sydd med fine bretter på den ene siden, glidelås i toppen og skal holdes som en clutch. Den er stivet av og har to rom. Og stoffet er såklart av akkurat samme batch som bryllupskjolen.


Plisségaflene er en fiffig konstruksjon der man bruker en gaffel med to tenner for å brette nøyaktig like store bretter/veck/vikninger i et stoff. De finnes i forskjellige størrelser, jeg har et kit med fem forskjellige gafler.
Det er utrolig enkelt å lage brettene med gaflene!

Jeg har ikke tatt noe eget bilde av gaflene, så jeg googlet rundt på bilder. Da fant jeg en give-away der Krimskrams, en herlig svensk blogg, trekker ut en heldig vinner av et sett med fem gafler. Trekning 16/12-12. Konkurransen finner du her. (Og så passet jeg på å låne bildet av gaflene fra Krimskrams samtidig)

Bildet er lånt av Krimskrams
Tanken er at jeg skal lage en tutorial eller sew along på hvordan man syr en egen clutch, men det får bli etter jul. Før jul er det litt for mye rett og slett :)
Vil du vite mer om gaflene og hvordan de funker kan du jo bli inspirert av Krimskrams, eller hvorfor ikke besøke forhandleren Dinlampa.com? Her finner du alt av materiale til å lage egne kule lamper!

tirsdag 11. desember 2012

Et adventstilbud fra Gekko!

Etter å ha postet informasjon om adventstilbud og fri frakt på Facebook, nyhetsbrev og Sykroken blir det kanskje smør på flesk at jeg skriver om det også her, men nå gjør jeg det likevel. Det er jo alltid kjedelig å ikke få informasjon om gode tilbud ikke sant? ;-)

Ukas adventstilbud:
20% på alle bodyer (ord pris 269, pris nå: 215,20 kr)
- 20% på jersey Cirkus rosa og grønn (ord pris 180, pris nå: 144 kr)

Dette tilbudet gjelder til søndag kveld (16/12), så pass på!

Og så er det altså fri frakt på alle ordre over 299 kr fram til 20. desember, dette gjelder i Norge. 
Klikk på bildene for å komme til nettbutikken.


 


Jeg ønsker dere alle en herlig adventstid med mange gode stunder!

onsdag 5. desember 2012

Symessepremiere

I helgen var det Norges aller første egne symesse i forbindelse med Juleexpo på Lillestrøm.
Takk til alle dere som var med og forgyllet helgen! Uten alle trivelige besøkere hadde det liksom ikke vært det samme...
Og tenk så heldig jeg var da, siden så mange trivelige og kule gjester fant fram til akkurat min monter! Og jammen fikk jeg ikke solgt store mengder både stoffer og klær også. :)

Hver dag hadde jeg workshops i bruk av Janome coverpro og kantebåndsapparat i monteren, det var kjempeartig for min del, og jeg tror at de som var med likte seg godt. Jeg fant til og med svar på noe jeg ikke selv har forstått, med hjelp av en av deltagerne, men dette skal jeg skrive om i et separat innlegg.

Stort takk til alle involverte som gjorde Norges første symesse til en herlig opplevelse! Jeg har allerede begynt å tenke på neste gang!

Forresten, jeg jobber hardt med å oppdatere nettbutikken så lageret skal stemme, og så kommer jeg til å kjøre et adventstilbud snart, følg med!

Ok, kanskje ikke verdens beste posering da...

Jeg er heldig som fikk hjelp av både mamma og søster Peli

Bilder av herlige Gekkobarn i messebladet

Fargerikt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no