onsdag 7. oktober 2015

Digger disse!

Som et forsøk har jeg sydd et par bukser i haremmodell med legg på framsiden under midjetillegget. Dette skaper mer bevegelsesrom, men framfor alt ville jeg se om det kunne være en søt detalj og det ble det virkelig synes jeg!

Buksene er sydd i et utrolig mykt og herlig økologisk stoff i french terry med striper i naturhvitt og rødt. Når man syr i striper er det så klart viktig at stripene matcher og da er det mye lettere å sy harembukser enn bukser med kraftig buet søm i grenen. Sidesømmene må fremdeles passe til hverandre, men det er betydelig lettere.

Siden jeg skulle ha legg i midjen kunne jeg ikke ha midjetillegg og sy fast strikken. I stedet sydde jeg på en linning i samme stoff, det ligger en løs bred strikk inni den.

:mønster:
Jeg har tatt utgangspunkt i harembuksemønster til baby fra Ottobre 4/2015, men både framdelen og bakdelen er omarbeidet for å passe mine idéer

:materiale:
Økologisk french terry med vintagestriper i natur og burgunder fra Klar, ferdig - sy!
Bred strikk til midjen.

:maskinvalg:
Buksene er utelukkende sydd med Babylock Imagine overlock.

:flere?:
Definitivt! Buksene ble kjempesøte og sitter veldig godt på. De egner seg godt til collegestoffer som har litt hold i seg, men jeg kommer nok ikke til å sy disse i tynn jersey.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no