mandag 7. mai 2007

Inte så hemligt...
Det hemliga projektet behöver inte vara hemligt mera. A och R, två söta fyramånaders har fått varsin förklädesklänning. Samma mönster som denna men i storlek 6 månader (konstigt nog fanns mönstret bara i storlek 6 och 9 månader). Botilda fattade ju direkt vad det var, inte illa!

Denna gång sydde jag utan kantband. Istället vändsydde jag i två olika tyger. Inspiration till detta från Naturvit i Sytråden. Det blir en lite mer ombonad känsla över klänningen men aningen mindre retro. I och med att klänningen är till såna småttisar känns det bra att ha knäppning i axlarna. Då blir det ju tyvärr inte lika lätt att vända den för att använda båda sidor men det går nog.

Tygerna till båda klänningarna kommer från påslakan. Det gröna är secondhand, det blå kommer från Hemtex. Den största utgiften blev knapparna från Knapp-Karlsson till den blå:-)

15 kommentarer:

GOBLIgobli sa...

Hallooo!
Men guuud vilket sött tyg, det med runda bollar! Älskar såna mönster.
Riktigt härliga klänningar blev det.
Det är just det att min modell osm inte har någon knäppning i axlarna passar nog bäst till de som redan knallar.
*kram*

Gekko sa...

Precis! De som knallar har ju typ en lite annan fysik än de små knoddarna:-D
Jag köpte det påslakanet på rea efter jul, mycket tyg för en liten peng!!
Kram

Liksom sa...

Jättefina! Jag gillar att man kan använda dem på båda hållen eftersom de är vändsydda (även om knapparna på axeln kanske ställer till problem...) Är mönstret möjligen från boken "Sy till småbarnen"?

malin sa...

Jag älskar det prickiga tyget! Supersnyggt! Enda nackdelen med att bara ha pojkar (jag har 4 stycken!) är att man aldrig får anledning att sy klänningar :)

malin sa...

...är det förresten ok om jag länkar till din sida?

Botilda sa...

Å, så fin de blev! Tipset om att vändsy lyfter verkligen klänningarna (och så slipper man kantbandshörnen...) Undrar hur många förklädesklänningar en liten tjej kan ha användning av? ;-)

Anonym sa...

Rolig idé att vändsy. Då blir de lite stadigare också (speciellt om man använder lakansväv som jag ofta gör). Mitt mönster är enbart för stl ca 2 år. Jag tycker ofta 70-tals mönster är korta. Jag har fått förlänga rejält när jag gjort efter mitt mönster.
/klockarbarn

Gekko sa...

Liksom: Mönstret kommer från Alt om håndarbeide från 1980! Men alla de mönstren liknar nog rätt så mycket.

Malin: dina pojkar vill inte ha på sig klänning då? ;-)
Klart du får länka till mig, bara kul!

Botilda: en tjej kan väl ha hur många klänningar som helst, man skall bara komma ihåg att använda de!:-) (Vilket vi är rätt så kassa på, hon har nog ett tjugotal klänningar hängande, hur söta som helst)

Klockarbarn: vi kanske skulle byta mönster? Mitt är väl perfekt till din lilltjej? Och min tjej kommer ju bli större!

Anonym sa...

Ja, kanske det. Ska kolla upp att det verkligen var den storlek som jag skrev först. Om man använder tryckknappar på axeln...går det inte lättare att vända den då för de ser väl likadana ut på fram som baksida eller tänker jag fel nu?
//Klockarbarn

Gekko sa...

Hmmm, jag vet faktiskt inte, har aldrig använt tryckknappar! *rodnar*
Skall kolla upp det, tryckknappar är ju annars väldigt smidigt.

Carolina sa...

Oj, oj, oj vad fina!
Jag får se till att sy lite till en kompis tjejdå jag inte har någon egen inser jag.

Liksom sa...

Ja, jag måste säga att det är slående likt mitt tyg på min "Green-gerbera"-klänning precis som du skrev! Jag vill även passa på att lobba för tryckknappar som klockarbarn tipsar om, har använt det på några klänningar (omlott) och det funkar fint o är jättesimpelt att sätta dit. Tänk bara på att man gärna kan förstärka lite med en extra tygbit vid knappen (behövs kanske inte vid vändsytt eftersom det redan är dubbelt) så att inte tyget går sönder efter ett tag.

Storjägarn´ sa...

Otroligt söta förkläden!!!! Har inga ungar själv....undra om jag inte skulle prova sy sånna i alla fall :-)

Thea sa...

Å, vad jag gillar din modell på förklädesklänning. Ska se om jag inte kan anpassa nåt möster så att jag kan göra en snarlik. Det verkar så himla smart att göra den i ett stycke. Har du något speciellt råd att ge mig på vägen?!

Gekko sa...

Kul att du gillar den! Vet inte om det är något särskilt egentligen. Jag tyckte den blev snyggare vändsydd i stället för kantband. Och nästa gång skall jag göra utan knappning, sy ihop i axlarna i stället. Skall bli kul att få se din!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no