søndag 15. april 2007

Förklädesklänning med korsad ryggPå påsk bläddrade jag genom mammas gamla mönster, tidningar och böcker. Till min store glädje hittade jag danska utgåvan av Gynther och Solbergs "Tøj du selv kan sy" (1981) och "Børnetøj du selv kan sy 5-12 år" (1979)! Nu är det ju inte dessa böcker som går dyrast på Tradera men det var ändå kul att hitta de. Bara synd att jag inte hittade "Sy till barnen 0-4 år", då hade jag ju kunnat sälja mitt svenska ex.

Vad jag däremot hittade var norska "Alt om håndarbeide" 2/80 med mönster på förklädesklänning med korsad rygg. Gullig!
Mönstret är i ett stycke men man kan nog i tygsparningssyfte sy den i ett framstycke och två bakstycken. Kantbandet var det enda som tog lite tid, det kantas hela vägen. Knappar på axlarna.

Tyg från lokala Husfliden, det är dock samma serie smala tyger som säljs på Ohlssons Tyger och Panduro. Kantband hittat på konkursutförsäljning (löjligt billigt).

5 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Söt. Jag har nåt liknande mönster från en gammal veckotidning.

Gekko sa...

Kul! Kanske det är samma mönster då? Verkar som att det är/var samma tidning fast på olika språk.

Botilda sa...

Å, du hittade ett mönster. Vad rar den blev! När jag funderade på hur man skulle göra kom jag också fram till ett enda tygstycke. Men sen har jag inte gått vidare med det projektet.

Tyrvi sa...

Åh du anar inte vad den där boken med kläder mellan 110-146 cl (5-12 år, attans vad små barn!) går för oftast på tradera... Den senaste är uppe i 310:- just nu. Vilket fynd att hitta bara så där i hyllan :-)

Och väldigt fint förkläde :-)

Gekko sa...

Är den så dyr på Tradera? Hade jag ingen aning om. Då blir jag ju extra glad för den! (Knäppt nog)
Själv köpte jag ju Sy till barnen för en blodpeng. Sen råkade jag hitta den på loppis billigt. Sålde den på Tradera. Om man räknar på det har jag "bara" betalt 150 för min... Men det är den värt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no