mandag 16. april 2007

En randig mössa


Dottern har en mössa från Katvig med bruna och vita ränder som är min absoluta favorit (vad dottern tycker vet jag inte riktigt). Igår satt jag och bläddrade lite i olika syböcker och kom fram till att Gynthers mössmönster i "Nya barnkläder" borde funka utmärkt till att göra en kopia. Så nu har vi en till mössa fast med smalare ränder i gult och orange från E-slöjd. Den blev väldigt lik Katvigs i formen utan att jag behövde ändra det allra minste.

Man syr mössan i dubbelt tyg vilket betyder att man kan sy med olika tyg på in- och utsidan. Jag valde att sy med bara en färg. Då blir det inte heller någon söm i mössans nederkant. Enligt mönstret skall man vika upp kanten nederst. Det är meningen med Katvigs mössa också. Jag tycker dock att det är snyggare och mer praktiskt att inte vika upp den. För att innermössan inte skall stanna kvar på huvudet när man drar i yttermössan sydde jag ihop sömsmånen i toppen. Det funkar bra!

Jag använde mellanstorleken och den sitter bra åt det lösa hållet på en tiomånaders med E-slöjdstyg. (Som en riktlinje åt framtida projekt.) Snart (kanske imorgon?) kommer mina nya namlappar i orange. Innan dess är mössan omärkt, sen får den sys på för hand skulle jag tro.

7 kommentarer:

Botilda sa...

Vad fina mössor våra barn har! Men huvuden ser nog väldigt olika ut. Jag sydde också i mellanstorleken, och den är lite väl stor till min 16-månaderstjej. (Fast gör man som man ska, och viker upp den blir den lagom.)

Gekko sa...

Roligt att det skiljer så mycket! Jag blev så full i skratt när jag såg att jag helt ovetande hade råkat kopiera din mössa, vilken slump! Vore kul att se en bild av mössan på din tjej!

Botilda sa...

Vi har väl god smak, helt enkelt! Nu har jag lagt in en bild med mössan lajv (längst ner i inlägget om den mössan), för igår lyckades jag faktiskt ta en som blev rätt bra. Annars är det svårt, tycker jag, att fota kläderna på yrvädret. Högt upp på önskelistan står en kamera med snabbare slutartid!

Jes sa...

Flitig som en myra är vad du är :)
Hinner sy även när du är borta.
Klänningen och mössan blev jätte fina.

Du har verkligen inspererat mig att börja sy, tittar på blocket dagligen på overlock maskiner, finns till hyfsat pris men efter som P har börjat sin pappaledighet med K så behöver min lön först & främst gå till Hushållets utgifter (tyvärr räknas inte en overlock dit). Men ska få låna en vanlig maskin av en kopis som har lite overlock sömar & börja test sy lite.

Hoppas tofflorna jag gjorde till lilla tjejen inte är för små isånna fall gör jag ett par nya.

Hur är det att ha börjat jobba, själv tycker jag det är rätt skönt, man får äta i lugn och ro, gå på toaleten själv (kollegorna vill ju ite följa med :)) Och K blir så glad när jag kommer hem. Han somnar ju ite förens 20-20.30 är hemma till 17 så jag får rätt så mycket tid med honom.
Vi syns till planteringen
/Jes

Klockarbarn sa...

Snygg mössa. Är det denna lilla sötnosen som ska bära tunikan jag gjort?

Anonym sa...

Hej tjejen,

Spanar och suktar, jag längtar efter att sy mer än jag hinner just nu. Men men, det blir nog tid till det senare.

Jättefin mössa, jag ska beställa lite mer E-slöjds trikå så jag har när det är dags!

cirrus

Carin sa...

Så söt hon är din lilla tjej! Och mössan är väldigt fin.

Vilken söm använde du?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no