lørdag 7. april 2007

Hur hinner ni med?


Just nu njuter jag av en veckas påsklov hos familjen i fjällen i Norge. Skidåkning, trevligt umgänge och till och med lite sömnad. Har sytt blöjpåsen här, avslutat röda klänningen och till och med sytt en söt förklädesklänning med korsad rygg. Den saknar dock knappar så jag får se om jag lägger ut den innan jag kommer hem.
På måndag åker vi till Trysil för en veckas skidåkning och semester med sambons familj. Helt underbart avslut på vintern!

Tyvärr är det dock också avslutningen på min mammaledighet. Tio månader har jag njutit av att vara hemma med underbara dottern. Nu är det sambons tur att få vara med henne. Helt rättvist men jag oroar mig för mig själv. Hur skall man hinna med? Jag vet ju att många av er arbetar och har mer än ett barn. Ändå verkar ni hinna med att sy och ha kul.

Hur gör ni?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar detsamma. Jag är mammaledig ett tag till sen blir det väl svårt med att sy och pyssla. Men å andra sidan så hinner jag inte på dagen nu heller (2 små kräver ju sin tid) utan det blir kvällarna och helgerna som är alternativet. Min syrras ungar är ju några år äldre och nu tycker hon att hon får tid över till pyssel så vi får väl hålla ut ett par tre år...//Klockarbarn

Botilda sa...

De sover ju ibland på kvällarna, de små. Jag är mammaledig tre dagar i veckan, men syr mest på kvällarna när Sprallinen somnat. Det blir inte så långa pass, men det blir (vilket känns som huvudsaken).

Gekko sa...

Jag har ju turen än så länge att dottern sover bra på kvällen, från typ halv åtta. Men då vill ju sambon umgås. Jag påstår att vi kan umgås samtidigt som jag syr vilket han inte håller med om :-D

Botilda sa...

Så är det här hemma också. Men å andra sidan påstår han att vi kan umgås samtidigt som vi ser på teve och det håller inte jag med om. Så oftast ser han på teve och jag syr. Vi kan i alla fall vinka till varandra, och fika lite ihop.

Tyrvi sa...

Du kommer hinna! Det gäller bara att prioritera. Sambon din kan nog acceptera att du har en eller två sykvällar i veckan och så kan ni umgås de andra kvällarna. Han kanske vill göra nått någon kväll också - passa på då. Men det är lätt för mig att säga som ingen sambo har som kräver tid. Ärligt så fattar jag inte hur någon har tid att ha en realtion när de har småbarn :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no