søndag 10. juni 2007

Vida, halvlånga sommarbyxorÄntligen har jag hunnit med att sy lite igen. Så skönt!!!
Har knåpat ihop ett par sköna vida byxor att ha i solen. Dottern har fått låna ett par ljusblå linnebyxor från HM som är perfekta nu i värmen. De är vida och lätta och inte så långa. Jag utgick från dessa och ritade ett eget mönster.

På ena byxbenet bak sydde jag dit en liten ficka, vilket inte finns på originalet. Fickan är rundat nedtill och har sytts på samma sätt som fickorna på jumpsuiten med den skillnaden att jag denna gång har rundat av båda nederhörnen. Jag använde rynktråd som jag drog ihop och strök sen till den rundade formen innan jag sydde dit den. Fickan sys bäst på innan man syr ihop benen eller grenen.

Dessa byxorna har separata fram- och bakstycken till skillnad från de flesta andra byxor jag har sytt. Sidosömmerna fick en liten dekorstickning där jag sydde fast sömsmånen bakåt. Det känns lite mer ombonat så och ger lite mer stadga.
Överst har jag sytt en kanal med resårband i. Första byxorna utan mudd!

Namnlappen sydde jag fast i ena fickans sidosöm. Det känns lite nytt och annorlunda.
Tyget kommer från Ikea. Jag köpte det för evigheters evighet sen, det har legat färdigtvättat i mitt tygförråd och velat bli något hur länge som helst (i gott sällskap med en fantastisk mängd tyger måste jag medge).

Dottern ligger och snusar sött, jag får återkomma med bild av byxorna när de används!

5 kommentarer:

malin sa...

Här har jag klagat i flera dagar på att ungarna inte har några tunna byxor att ha på sej... tänkte inte ens tanken att jag faktiskt kan sy själv :) Tack för tipset! Fållar du runt om hela fickan, eller bara upptill?

Gekko sa...

Jag fållar upptill, sen syr jag fast fickan med en stickning hela kanten runt (frånsett öppningen:-)) efter att ha strukit till den formen jag vill. Stickningen sitter lång ut. Skall se om jag kan lägga in en detaljbild, vet inte hur bra jag är på att förklara.

Jes sa...

Vilka fina byxor. Har oxå tänkt att sy fler sommar byxor till K. Frotté byxor jag syde till K har gått sönder.

Thea sa...

Härligt Gekko! Så roligt att se att inspirationen återkommit! Byxorna ser jättesköna ut. Har också sytt ett par sommarbyxor fast i linne. Ska försöka få ut dem på bloggen så småningom. Stort tack för mönstret på klänningen!

Gekko sa...

Nej, vad tråkigt Jes, går det att få ihop de igen?

Thea, vad skönt att mönstret kommit! Jag är ledsen att jag var så sen att få iväg det. Ska in på din blogg och kika lite nu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no