mandag 24. november 2008

Ruffe

Jag fick en beställning som inspirerats av Maja & Maximuströjorna. Denna gången var det en liten nyfödd krabat som vad jag förstår inte skall heta Ruffe men däremot fanns det en rolig historia om en morfar och en farfar som enats om vad barnbarnet borde heta. Så då fick det stå Ruffe på tröjan.

Denna gången gjorde jag bokstavapplikationer istället för att brodera. Resultatet blev ju bra! Jag känner att jag börjar få lite applikationsträning nu, det är rätt kul!
Tröjan är i enkel modell med muddar i ärmslut och halslinning och fåll i nederkanten. Muddar, applikationer och fållar i naturvitt, tröjan i brunt.

Mönster:
Meedom form 1, storlek 62. Mönstret är stort i storleken så jag har anpassat det efter eget tycke till en "riktig" storlek 62.

Material:
Brun interlock från Jnydesign. Naturvit muddväv från Stoff och Stil.

Mysigt:
Att få göra nyföddpresenter, det känns alltid lite speciellt!

6 kommentarer:

Syster Blå sa...

vilken liten cooling det kommer att bli!=0)

Mysebo sa...

Snygg!
Har du något tipps på:
Hur lång ska man ha midjemudden mot midjanslängd? Jag har minskat med 20% men mudden töjer sig och blir förstor. Ha en bra kväll

muhren sa...

Underbar! Varför inte Ruffe, det tycker jag var ett sött namn! ;)

kanon fina kläder syr du iallafall!!

Kram Linda

Heilt spesiell sa...

Stilig trøye!Og kul historie bak navnet:)

Gekko sa...

Tack!

Mysebo: det där är alltid en svår fråga för det beror ju en del på mudden. Jag minskar nog med mer än 20%, kanske 30? Jag har läst någonstans att man ska ta 25%. Testa att måtta mot något plagg i samma storlek som funkar bra, måtta då inte bara längden men sträck på båda samtidigt så känner du hur muddarna skiljer sig. Är du osäker så är det aldrig fel att sätta i resår samtidigt. Gärna en bred, mjuk barnresår. Hoppas det funkar för dig! Jag tycker förresten att Stoff och Stils muddväv/stretchjersey har bra håll, den är bäst!

Mysebo sa...

Tack för tipsen! Jo svårt är det. Jag har jobbat om mitt muddbyxmönster från att ha mudd i midjan till resår. Tror jag har hittat någolunda rätt i storleker. Ha en bra kväll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no