lørdag 19. mars 2011

Cirkelmojäng!


För den som känner mig är det nog ingen överraskning att jag älskar prylar. Alla möjliga tekniska prylar och allt tillbehör som underlättar vardagen eller gör vardagen roligare har en stor plats i mitt hjärta!

På Syfestivalen är det alltid lite farligt, tur för mig att jag inte har tid att gå runt och kika så mycket när jag jobbar där! Denna gången hittade jag dock en pryl som jag ser stor potential i: En egen pressarfot till min vanliga symaskin, som gör att man kan sy helt jämna cirklar, I like!
Jag ser för mig att sy applikationer med den, och att sy dekor på väskor och kanske klänningar och tunikor!

Här har jag testat den för första gång. Jag körde tre separata cirklar med samma centrum. Samma trådfärg i alla tre, men med tre olika sömmar. Visst blev det rätt roligt? Och visst finns det utrymme för att variera hur mycket som helst?
Jag valde att använda två trådar i en och samma nål. Jag valde en tunn och glansig Robison Antontråd med massor, när jag tog två tillsammans genom samma nålöga blev sömmen mycket mer fyllig och glansig. Min symaskin har inget stort utval av dekorsömmar, men här kom de bra till sin rätt tycker jag!

Hoppas kunna visa fler alster med cirklar framöver. De behöver ju inte ha samma centrum. Kom gärna med idéer till mig!

Cirklarna pryder förresten en väska som jag sydde till min svägerska i födelsedagspresent. Väskan är stor och rymlig, ungefär som min weekender bag. Väskan är stor, med foder i avvikande tyg. Den har en kraftig dragkedja. Fodret är förresten jättehäftigt, men på något sätt har jag helt missat att fotografera det.

:material:
Gardintyg inköpt från Ohlssons Tyger när de stängde ner sin butik i Malmö. Länge sen med andra ord.
Fodertyget är ett småblommigt tyg från en lanthandel i Norge.
Cirkelsömnadsmojängen hittar du här. Jag har inte hört att det ska finnas till andra symaskinsmärken.

:mönster:
Eget skulle jag kunna säga. Fast egentligen använder jag inget mönster till dessa väskorna. Jag tar en dragkedja av bra längd och anpassar väskans bredd till dragkedjan. Sen funderar jag ut ungefär vilken höjd jag vill ha och lägger till lite längd för att kompensera för att jag syr av hörnen i botten. En bildguide vore kanske på sin plats?
Sen tänkte jag visa lite bilder på cirkelmojängen i användning också. Fast då måste jag först hitta vägen ner till syrummet igen.


5 kommentarer:

rino sa...

coolt! Undrar om inte jag har en sån där liggande. Kanske är dags att prova, som du säger, det går ju att variera i det oändliga

Singh sa...

Det låter som en bra pressarfot vid rätt tillfälle, för att få jämna cirklar på frihand är inte lätt...

FridoLi sa...

Vilken rolig pressarfot! Går ju att använda till många roliga saker!!

Nu blev jag lite sugen på en också, men jag ska ju precis köpa mig en efterlängtad coverpro så det får nog räcka ett tag.. :-)

Gekko sa...

Rino: just på dina vuxenkläder känns det som att den skulle kunna bli grymt skojig! :-)

Hehe, om valet står mellan CP och cirkelmojäng så borde ju valet vara lätt! :-D

MinaMirakel sa...

kul grej!/Åsa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no