fredag 11. mars 2011

Att sy en dregglis / siklesmekke


Jag får rätt mycket frågor om hur man bäst syr dreggelscarves, tidigare har jag ju haft workshops på Syfestivalen där man fått testa och fått lära sig lite tips.
Nu äntligen har jag gjort en tutorial med massor av bilder. Och jag har fått möjligheten att lägga ut den på Symagasinets hemsida! Det känns jättekul! Symagasinet är en digital sömnadstidning under utveckling som satsar på att samla spännande inspiration på ett ställe, och jag är stolt över att få bidra!

Följ linken, överst på sidan är det bilder och längre ner är det text som är kopplade till bilderna. Precis som det brukar vara här i bloggen men med annan layout :-)
Det verkar som att det även går att kommentera på Symagasinets hemsida, testa gärna det.

Samtidigt har Symagasinet och Janome skrivit om mig på sina Facebooksidor *rodnar*. Det är mycket som händer så här en fredag förmiddag!

Edit:
Det finns totalt 13 bilder i bildguiden, det går att bläddra sig genom alla.

13 kommentarer:

Anna Å sa...

Jag köpte mig nya maskiner i helgen som var, Janome båda två. I butiken blev jag tipsad om dig och din sida, och det var med glädje jag kunde säga att den har jag haft koll på LÄNGE :)

Gekko sa...

Oj, vad kul att de tipsade om min sida. Och ännu roligare att du kände till den förstås! :-) Vilka maskiner blev det då? Och så är jag förstås nyfiken på vilken butik som var så schysst att tipsa om lilla mig? :-)

Benglan sa...

Jag undrar hur du får till de där skarpa svängarna på dregglisen på ett snyggt sätt? När jag försöker får jag aldrig till det så att jag blir nöjd. Tacksam för tips!

Gekko sa...

Benglan: har du läst i tutorialen jag länkade till? Jag har försökt beskriva det där med hjälp av bilderna också. :-)

Carro/mysigtdesign sa...

Vad roligt att bli omskriven, men inte konstigt så duktig som du är...

Anna Å sa...

Min gamla vanliga symaskin var på väg att ge upp (annars hade jag nog tvingat den till det) så jag slog till på ett paket med easy jeans och overlocken 644D. Inte hunnit testköra dem så mycket men hittills väldigt nöjd!

Butiken var Sycenter på Hagagatan i Sthlm!

Sanna sa...

Du är våran inspirationskälla på skolan. Varje gång du uppdaterat med något så blir det lite prat kring fikan om vad du gjort. Keep up the good work! :)

Benglan sa...

Oj, jag såg inte att det var fler bilder än de tre första! Sorry!
Trevlig helg!

od Andulky sa...

Grattis!!!

humnum sa...

Vad roligt att det händer så mycket kul! :)

rockefår sa...

Så bra oppskrift - nå må jeg prøve igjen... Har skjelt på meg sjøl og overlocken når jeg aldri fikk til en bra sving og gitt opp - det er så trasig med sånn dårlig systemning....

Helen sa...

En liten undran bara... när du syr dina dregglis/ siklesmekke har du då det tyget som är fram ngt längre? mer åtgång? det ser ut att bubbla sig? eller är både fram å baksidan av tygerna lika långa?

Maja sa...

Bilder tillsammans med text i din tutorial mkt bra...Nu ska jag bara komma fram till bra mått!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no