torsdag 5. november 2009

Så mjukt intryck!


Det är härligt hur samma tröjmönster kan få så olika uttryck genom att använda olika tyger! De gula molnen i just denna utställda tröjmodell ger mig en väldigt lugn och skön känsla. Och så fin Gullklumpen är i den sen!
Tröjan är avskalad men speciell för mig. Den har vitt kantband i halslinningen, är utsvängd med fåll nederst och i ärmsluten har jag sytt fast smal resår.

:material:
Gula moln från JNYdesign. Naturvit interlock från gömmorna. Resår till ärmsluten.

:modell:
Eget. Utställda sidor. Utställda ärmar för att få lite pös.

:men actionbild då?
Jag letade just nu efter en bild av Gullklumpen i sin fina tröja. Med tanke på hur mycket hon använt den borde det finnas en bild, men icke. Grejen är att vi inte tagit så mycket bilder den senaste månaden. Energin har gått åt till flytt och mängden tagna bilder verkar ha minskat ordentligt!

:dagens sytips:
För att få pösiga ärmslut får man ställa ut ärmarna lite. Det kan man göra genom att ändra skärningen lika mycket på båda sidor. Det behövs inte mycket!
Jag tar en smal resår som jag syr fast med overlocken längst ut i ärmslutet på avigsidan. Kom ihåg att fälla undan kniven! Om det inte går får man vara noggrann så att man inte råkar skära i resåren.
När jag syr fast resår med overlocken syr jag inte ihop den till en rundel först utan syr lite omlott när jag kommit runt.
Efter att jag sytt fast resåren viker jag upp fålltillägget med resåren i och fållar med coverproen samtidigt som jag töjer lätt i resåren. Det går även bra att använda tvillingnål på vanliga symaskinen eller en elastisk dekorsöm.

20 kommentarer:

SiriR sa...

Skjønner godt hun har brukt den genseren mye, så fin!
Og takk for gode tips:)

LumLum sa...

Jättesnygg! Och tack för tips om hur du syr resår i ärmslutet, har själv funderingar på att sy ngt så.

Heilt spesiell sa...

Flott!!Takk for tips.Jeg bruker å sy fast strikken til en rundel først men nå skal jeg nok teste uten neste gang:)

Doris_Assar sa...

Åh vad fin!
Men nu kom jag på vad jag tänkt fråga dig om länge! När jag syr på resår så (i armslut eller benslut) så töjer sig resåren när jag viker upp och fållar (alltså när jag syr med en söm genom resåren). Jag har ingen CP, men jag har testat nästan alla sömmar på min maskin och resåren töjer sig tyvärr flera cm. Så jag fortsätter att sy resårkanal tills vidare.
Några tips på vad jag gör fel?
:-)

Mockolini sa...

Jätte fin!!

Åsa sa...

jättefin tröja! och bra tips med resåren =)

W collection sa...

kanonfin!å tack för tipset!

kroken sa...

Jätte fin! Älskar tyget och modellen.

Benglan skapar sa...

Fin modell. Och fint tyg förstås :)

MinaMirakel sa...

Ja de gula molnen är verkligen fina!/Åsa

Nilla sa...

Superfin!

od Andulky sa...

Superfin! Har samma problem som Doris och Assar ;-).

Syserine sa...

Jag syr resår med vanlig raksöm etter att ha sytt den fast med overlocken som du gör, jag använder alltid kniven för att skära av sömsmon och det går fint, tycker inte alls mina midjer brukar töja sig, kan det ha något med typen av resår att göra?

Gulligan sa...

så härlig!!

Fia sa...

Upplever samma sak med resåren som några andra sagt: framförallt om man syr "två gånger" i resåren. Numera syr jag fast resåren med resårsömmen på vanliga maskinen och sedan syr jag fållen utan att sy i resåren på t.ex. coverpron, men det fungerar inte alltid och resåren blir alltid lite utsträckt, så ska det bli riktigt bra så syr jag med kanaler...
Har du något tips ang. detta?

Jes sa...

ÅÅÅÅ va fin!!!
Ja det stämmer verkligen att ett och samma mönster kan bli se så olika ut beroende på vilket tyg man använder.

Jenny Mårtensson sa...

Otroligt fin...

Beata sa...

Fin tröja! Snygg modell!

Anonym sa...

Åh, jag önskar att min sy-lust ville rinna till lite för när jag ser dina fina bilder och går in på JNYdesign så finns det ju så himla mycket fint att göra! Men. Det blir nog soffan idag och lite sortering av de kläder som redan finns i huset...

Gekko sa...

Nu har jag äntligen försökt besvara era resårfrågor, i eget inlägg... http://gekko-attsyengecko.blogspot.com/2009/11/dagens-sytips-resar.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no