mandag 9. januar 2012

Endelig årskavalkade

Hvert eneste av mine bloggår har jeg tenkt at jeg skulle gjøre en liten årskavalkade. Kanskje mest for min egen skyld, fordi det er moro å se gjennom året som har gått i bloggen, se på bildene og bli glad. Og hvert eneste år som jeg har begynt har det tatt for mye tid og jeg har ikke kommet i mål. Så nå er jeg stolt over endelig å kunne presentere en egen liten oppsummering av året som har gått!

Det har jammen skjedd mye! Først en liten liste, den er kanskje mest for meg selv.
-137 blogginnlegg
-11 stoffer
-10 stoffer som ikke har sett dagens lys
-Forhandlere litt overalt
-Egen nettbutikk
-Mentor
-Springbrett
-Kolleksjoner
-Kataloger
-Illustrator
-Byttet språk i bloggen
-Kvinnovasjonsgruppe

Jeg har laget en liten månedsvis årskavalkade med bildecollage og noen tanker. Les om du orker, eller se bare på bildene om det kjennes bedre.

Januar
Jeg fortalte om Min store hemmelighet, og viste fram min stolthet skjortebodyen.

Januar 2011
Februar
Mye jobb med prøvekolleksjon.
Nettbutikken ble åpnet mot slutten av måneden, stor artikkel om Gekko i Adressas fredagsbilag Hjem.

Februar 2011
Mars
Mer søm til meg selv, og en veldig populær tutorial om å sy luer.

Mars 2011
April
Sølv i Håndlaga 2011, kategori Beste håndarbeidsblogg.
Tur til Istanbul gjennom Innovasjon Norge.
En altfor sen påske og deilig med vår.

April 2011
Mai
Mai var en herlig måned med 17. mai, besøk fra Brasil og besøk fra Sverige.
Barna fikk en hånddukke fra Brasil og jeg måtte sy en til. Det kom tutorial på pannebånd og tutorial på vippeskjørt. Og endelig kom mønster på vippeskjørt til salgs i Gekkoshop!

Mai 2011
Juni
Juni var en travel måned med reise til Brasil og reise til Sverige. Gullklumpen fylte 5 år og jeg fikk inn meter på meter med herlige egne stoffer.
Jeg sydde en rosa kjole til meg selv som jeg skulle bruke i et bryllup, men som aldri har blitt fotografert ordentlig etter at den ble ferdig og nå vet jeg ikke hvor den er.
Min søster begynte å sy, yippi!

Juni 2011
Juli
I juli tok jeg ferie, fra nettbutikken og også fra søm ganske lenge.
Men lange dager og netter i begynnelsen av juli gikk til mønsterkonstruksjon. Det var lett å stå på altanen og la barna leke i nærheten mens jeg koste meg med kalkulator, skisser og gode blyanter.

Juli 2011
August
Gekko var på Moteuka og fikk redaksjonell plass i Tekstilforum. Jeg blogget om at mønstermagesinet  Ottobre Design brukte av mine stoffer til sy-selvpakker med bleier. Gullklumpen begynte å like blått så godt, og det velger jeg å tro at kan ha en sammenheng med det blå blomsterstoffet.

August 2011
September
Endelig kom jeg meg på sytreff i Sverige igjen! Vi er 11 damer som har møttes til herlige sytreffer siden 2008. To ganger i året har vi møttes til en hel helg med bare søm og skravling. Nå har ikke jeg hatt mulighet til å være med så mye de siste par årene siden Trondheim liksom ikke ligger i Stockholm, men i september fikk jeg det til. Det ble mengder med ren gledessøm!
Barnas barnehage bestilte 48 luer så barna kunne ha egne luer til hver avdeling, det er så morsomt å komme dit og se barna springe rundt med Gekko på hodet!
Min søster og vårt søskenbarn starter sin herlige blogg Ping og Pelis Underverker med stor entusiasme og kreative krumspring. Til stor glede for meg som er så bloggnerdete!

September 2011
Oktober
I oktober var det avstemning om farger på det nye stoffet Edgy Dots. Jeg brukte resultatet som støtte når jeg valgte farger til stoffene.
En lang fotoseanse førte til et stort utvalg herlige bilder av verdens søteste Fredrik med Gekkoklær.

Oktober 2011
November
Det er utrolig hvor glad det går an å bli av stoffer! Når jeg får leveranse med rull etter rull av stoff blir jeg så glad i hele meg! November ga meg mange nye stoffer og masse adrenalin! Bare synd at det skal være så vanskelig å få tid til å sy av de!
Det ble flere tutorials i bloggen, og Gekko hadde stor konkurranse med mange påmeldte!

November 2011
Desember
En utrolig travel måned! I tillegg til alt det vanlige man må gjøre i advent skulle Gekko være med på julemarked, og i gründersammenheng var det ekstremt mye. Spennende og skumle greier dette!
Juleroen senket seg allerede 20. desember da vi dro på juleferie. Det var godt! Jeg tror aldri jeg har hatt en jul med så lite datatid siden jeg begynte å blogge. 
Tid for refleksjon?
Det har skjedd så mye i løpet av 2011, jeg har gått fra å være hobbyblogger som blogger om egne syprosjekt og små og store bestillinger til å være gründer med egne stoffer og kolleksjoner sydd i fabrikk. Bloggen har byttet språk og mitt liv har forandret seg enormt mye.
Jeg har ofte spurt meg selv hvordan det har påvirket leserne og det får jeg sikkert aldri vite, men om du vil skrive noen ord om hvordan det har forandret ditt syn på bloggen så blir jeg glad. :-) Gekko er og blir den samme, det er bare så mye mer også!

Ps
Når jeg gikk gjennom bildene i bloggen fra året som gikk innser jeg hvor mye jeg ikke har blogget om. Jeg har sydd ekstremt mye, smått og stort. Det har bare aldri kommet ut i bloggen. En annen ting jeg ser er hvor mye jeg faktisk har sydd til meg selv! Mye mer enn jeg trodde!
Det var jo en av mine forhåpninger for 2011, at jeg skulle ta meg tid til å sy til voksen.

Det rare er at jeg fremdeles ikke har blogget om favorittskjørtet. Det jeg sydde i 2010 og bruker mer enn noe annet skjørt. Kanskje blir det et blogginnlegg med bilde i 2012?

12 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Tänk vad länge sen det känns som vi gjorde vår första bekantskap med varandra. Har för mig att vi gjorde ett byte av en stickad tunika och en tripptrapp-stolsdyna. Det är så kul att följa ditt arbete och vad mycket du åstadkommit sen den första gången jag tittade in på din blogg för flera år sen.
Grattis och lycka till även fortsättningsvis.

Klockarbarn sa...

Var tvungen att kolla upp när vi gjorde bytet. Gud, det var 2007. Vilken explosion det varit sen dess både vad det gäller utbud av snygga tyger och av alla inspirerande sybloggar som kommit.

Eli sa...

Så fin kavalkade!! Kjempegod idé :) Det har skjedd utrolig mye det siste året, da!

Hanne sa...

Det är fascinerande hur mycket som har hänt med dig. Jag tror det är många som drömmer om att ta språnget men få som får till det. Ibland blir jag lite avundsjuk på att du gjort något större av din hobbyverksamhet. Jag har också avhoppardrömmar men när jag betraktar det realistiskt så tror jag inte att det skulle hålla. Jag är också nyfiken på hur det har påverkat din inställning till det du håller på. Blir det mera av krav och mindre av lust? Eller lever du helt i din kreativitet utan ångest över att den inte ska räcka till. Jag tycker du gör väldigt fina saker!!!

Marit sa...

Så gøy å lese om alt du har fått til! Jeg har fulgt bloggen din lenge og synes det er kjempespennende å lese om gründervirksomhet og dine små og store prosjekter. Så gøy at noen gjør realitet av slike drømmer. Lykke til videre!

TinaF sa...

Fin kavalkade!
Fy fader så mye du har fått til!!
Lykke til videre :)

Shamu sa...

Takk for at du deler og oppsumerer! Kjempekjekt å få del i ditt år og alt det du har fått til! JEg er imponert og en smule stolt av deg!
Jeg liker bloggen din kjempegodt. Du viser at alle kan og jeg blir inspirert til å fortsette!

Stor klem fra meg :-)

Ingrid sa...

Fantastisk, Guro! Du har oppnådd så utrolig mye! :D Kjempefin kavalkade:)

AvMeg sa...

Wow, for et år! Imponerende. Masse gratulerer til deg - du er jo skikkelig flink :-)

Fangoria sa...

Så himla mycket fint du har gjort under året, du fortsätter ständigt att vara en inspirationskälla! =)

LilleLeo sa...

For en fin kavalkade! Mye finere enn min, som kun inneholdt tekst, hehe. Det er jaggu meg litt av et spennende år du har hatt! Jeg håper jeg får det slik innen et par år!

Åsa Tidqvist sa...

Vilket år du haft! Otroligt bra jobbat! Du är en av mina största idoler och jag tänker ofta på bla dig när jag försöker få ihop mitt liv med både "vanligt jobb", min firma med sömnaden, barnen osv. Du inspirerar mig och jag önskar dig all lycka även i år!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no