tirsdag 19. mars 2013

Draperende

Jeg elsker bøker, det har jeg gjort siden jeg var en skikkelig bokorm som liten. Nå for tiden tør jeg ikke å begynne å lese skjønnelitteratur for da vet jeg at jeg ikke får gjort noe annet før boka er lest ut.
Sybøker derimot kan jeg jo ikke svelge hele fra bind til bind så de tør jeg å fordype meg i :D

Akkurat nå har jeg noen store favoritter:
-"Boken" som den bare kalles i sykretser i Sverige, Jenny Hellström Ruas bok "Sy! Från hood till skjortklänning" 
-"Syboka" av norske Mari Melilot som står bak Melilot & Mange vrange i Oslo. En utrolig herlig bok om mønsterkonstruksjon og endringer som enhver syentusiast burde eie.
-"Drape Drape" - en japansk bok som har kommet ut på engelsk (det finnes tre bøker, Drape Drape, Drape Drape 2 og Drape Drape 3, jeg har den første)
-Og så kommer jo snart "Handmade" ut, der jeg er med som bidragsyter :)


Her har jeg gjort et første forsøk på en herlig kjole fra Drape Drape. Dette er modell 3, Drop-Waist Gathered Drape Dress. 
Det spesielle med kjolen er at den er sydd i et eneste stykke! Det er utrolig morsomt :) Ermene rynkes fram så de ser ut som raglanermer fram mens de går i samme stykke som ryggen bak. Hele kjolen er klippet mot brettekant fram, man klipper inn hakk og rynker på plass for ermer og midje. 

Ifølge de japanske målene skulle jeg ha størrelse L, til og med XL over hoftepartiet, men jeg valgte L til hele kjolen. Den eneste forandringen jeg gjorde var at jeg forlengte selve skjørtedelen.
Nå er jeg 174 cm høy, og dette mønsteret er laget for 158 cm høye japanske damer (om jeg husker helt rett). Det sier seg selv at den lave drop-waisten ikke ble noen lavtsittende midje på meg. 


Til neste gang (det må nok bli en kjole til som sitter enda bedre) skal jeg ta størrelse medium. Jeg vil prøve å forlenge overdelen. I tillegg er jeg ikke helt fornøyd med hvordan kjolen ser ut i nakken.

Ifølge mønsteret skal man bruke glidelås midt bak, men dette hoppet jeg over siden den er sydd i jersey.

:materiale:
Jeg brukte Kabeljersey fra  i k a s y r  (finnes å kjøpe hos meg) i rødt
Materialvalget spiller stor rolle til denne kjolen. Jeg ser for meg at den blir helt annerledes i ulljersey eller viskosejersey som har et annet fall. Neste kjole blir nok i grå kabeljersey :)

Ps, beklager bildekvaliteten! Jeg skal se om jeg kan få hjelp til å få tatt noen bedre bilder. Disse er tatt i speil med dårlig mobilkamera...

2 kommentarer:

Thea sa...

Hej! Vad snygg du är i klänningen!
Syboka är toppen tycker jag också!
Kram!

Syserine sa...

Bokberoende : ) Jeg har jo mengder av strikkebøker også, jeg : ) Har inkjøpt brun ulljersey via Strømming for å sy til meg selv, vi får se.. Klem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no