torsdag 10. april 2008

Dockan trivs!Min Gullklump har tur med sin gomo (=mormor), dockan blir välutstyrd i klädväg! Den har redan säng med täcke och kudde och en matchande bebisfilt. Kläderna måste ju också vara hemsydda men det är inte mycket jag har gjort! Det enda jag har sytt själv till den är en tygblöja i naturvit trikå. Resten har min mor knåpat ihop. En skön rosa fleecekappa med småblommigt foder, en mysdress i plysch, ett snyggt kit med matchande kjol, blus och vändbar hatt. Som grädde på moset syddes även en dopklänning till dockan i anledning av Milles dop! Den lektes flitigt med under hela dopsdagen (och efteråt) av Gullklumpen och hennes kusiner. Om någon i släkten skulle gifta sig så är det lätt att göra om klänningen till brudklänning. Det är min smarta mamma det!11 kommentarer:

GOBLIgobli sa...

Wow vilken välsydd kappa!! Men namnlapp och allt! All Cred till gomo! :-)
Kan tänka mig att det är ett himla pill med dockkläder, små svängar och så. (Märks det att jag inte kommit till att sy några än?) ;-)

Jes sa...

avilken väl ekiperad docka, K har ju sin Pippi docka som favorit. Jag funderar på att sy lite kläder till henne. Han har börjat gilla att ta av och på henne kläderna.

Anki på sytt.blogg.se sa...

Lyckliga Gullklump!

gulligan sa...

Åh helt underbara !! Och vilken kappa!

Noa04 sa...

Man får bekräftelse på att kreativitet går i arv. Din mor är jätteduktig!

OttoPippi sa...

Jag förstår att dockan trivs!! Vad fint! Sådan mor - sådan dotter!!!!Är lite nyfiken på hur du gjorde med fästanordningen på blöjan??

Karin R sa...

E kommer att bli grön av av avund! För hennes momma kan "bara sticka och inte sy som G" som E säger! När ska vi ses? Jag har en syrelaterad present till dig!

kilje sa...

Vad härligt med en så kreativ mormor! Har ännu inte vågat mig på dockkläder, det verkar så pilligt. Men kanske om jag får barnbarn att jag blir en mommo som syr kläder till dockan.

Gekko sa...

Kappan är nog min favorit också. Den har liksom alla detaljer. Sen är knapparna påsydda på utsidan medan kappan stängs med dold kardborre för små barnhänder.

Dockbklöjan har kardborre mitt på fram och så finns det kardborreflärpar som sticker ut på bakdelen. Det ser väl egentligen ut precis som på en köpeblöja!

Thea sa...

Oj, det här inlägget har jag missat! Vilka jättefina kläder!! *Suck* Dockan Hanna skulle bli grön av avund om hon visste!

Gekko sa...

Tror knappast det Thea, Hanna verkar ha en gardrob som Ebba von Sydow skulle bli grön av misunnelse på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no