mandag 14. april 2008

Skrock?


Dagens skrockfråga:
Hur är det? Om ni måste använda en sprättkniv under ett projekt (vilket händer mig oftare än vad som är önskvärt), kan ni med att sätta på skyddshylsan och lägga undan sprätten igen?
Eller ger det otur så att man måste sprätta igen direkt? Jag vågar inte testa...

32 kommentarer:

virknålen sa...

Nog sätter jag på hylsan, men jag lägger inte undan den :) har faktiskt bara behövt sprätta en enda söm hittills på min kavaj *peppar, peppar*

Anonym sa...

Haha, jag har tre st sprättare men jag tror inte jag har kvar skyddshylsan till någon! De ligger i en låda i mitt sortimentskåp som står bakom symaskinen. Eller framme. Nån av dem i alla fall :-)

Shamu sa...

Jeg tar aldri på lokket på in sprettekniv.
en ligger ved siden av symaskinen, klar til bruk ;)
Heldigvis må jeg ikke bruke den så veldig ofte.. og det er mulig der årsaken ligger... ;)

OttoPippi sa...

Oj då!!! Visste ju inte om det här med att inte sätta på hylsan och lägga undan!! Så har jag ju gjort hela tiden. Det kanske förklarar ett och annat :-) :-). Skall genast sluta upp med detta! :-)

Mia sa...

Har aldrig tänkt tanken att det skulle påverka.. Aldrig hört talas om detta skrock, alltså.

fante sa...

Har aldrig hört detta skrock. Ibland sätter jag på hylsan, ibland låter jag bli. Sprättar mycket gör jag i vilket fall som heslt ;-)

LinSar sa...

Jag sätter på hylsan.Ibland lägger jag den bara bredvid symaskinen och då får den ligga där ett tag.men lägger jag undan den så måste den snabbt fram igen:)kanske ska sluta lägga undan den:):)

malin sa...

*asg* jag har aldrig hört talas om det förrut! Min sprättare ligger alltid framme, och oftast under tygberg så att jag får lite som tusan varje gång jag ska använda den :)

LumLum sa...

Nog sätter jag på hylsan, oftast. Annars försvinner den bara. Men jag har aldrig sprättaren längre bort än en armslängd, det är ju dumt att behöva sträcka sig mer än nödvändigt. *fniss*

Anki på sytt.blogg.se sa...

Har aldrig hört det förut, men visst inte lägger jag undan sprättaren, den ska letas fram under berg av tyg och annat smått och gott :D

Tre små stjärnor (fd Yrväder/Sockertopp) sa...

Skyddshylsa.....vad är det? ;) Jag måste nog ha köpt mina utan tror jag.......
Faktum är att jag har dålig koll även på sprättarna och använder rätt ofta sax istället...

lilla hjärtat sa...

*Fniss* Min ligger fint i symaskinslådan... med skyddshylsan på toppen så jag vet var jag har den. För när jag ska sprätta så måste det gå undan...annars hamnar alstret i UFO högen ; ) Skrock eller inte, sprätta får jag göra ändå ibland.

Mille sa...

ååååh, jag använder faktisk mest en av mina skalpellerrrrrr......
som ligger i en pappkartong till-sammans med sprättkniv och lite annat smått och gott...som skapar paniiiiik om inte den står MITT på bordet!!! (skriiiiiiiiii)

www.syfroken.se sa...

Jag har aldrig hört detta skrock, men jag har ingen hylsa kvar på mina, men det går bra ändå.

á Yeliqa sa...

Har aldig hört talas om denna skrock. Mina hylsor är borta sedan länge och den ena sprättaren har jag i symaskinslådan medan den andra har jag i magnetkoppen med nålar vilket går snabbt och enkelt att hitta

Bravobravo sa...

Hmm, jeg setter på hylsen og legger den inn i boksen som henger fast på symaskinen.

Er det en svensk greie det med ulykke da eller?

Min svigerinne er svensk, og hun har mye rart for seg, bl.a gikk hun helt i vinkel da jeg la husnøklene hennes på en høy kommode ved utgangsdøren, for det betød visst ulykke. Hun kunne ikke plukke dem opp med hendene, men måtte dra genseren ned over hendene og klemme nøklene fast i genserdekte labber for å ikke påkalle mørkets makter omtrent. *fnise*
Iflg henne må nøkler ligge på et ordentlig bord eller henge, men aldri på en kommode altså.. Er dette også en velkjent greie for svensker generelt?

Karin sa...

Till Bravo-Bravo:
Att inte ha nycklar på bordet är ett utbrett beteende även nuförtiden. Tydligen härstammar det från väldigt länge sen då man visade att man var prostituerad genom att lägga nycklarna på bordet. Föräldrar ville förstås inte att barnen skulle göra detta, men inte heller förklara varför därför sa man att nycklar på bordet innebar olycka. Voila! Tack till Sveriges Radio P1 för all ovärderlig kunskap!

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Hi, hi...vilken tanke. Ska det jävlas så gör det nog det ändå. /Karolina

Gryda sa...

Også jeg har mistet hylsen, men hadde jeg funnet den, så hadde jeg nok satt den på bakenden av spretteren. Det blir en del spretting, noen ganger vil det seg bare ikke! Og det som virker som en regel for meg, er at hvis jeg ikke holder det litt ryddig underveis (kaster løse tråder, stoffbiter og sånn), så skjer det ett eller annet kuk (for å si det på dansk;).

Maria sa...

Jag sätter tillbaks skyddshylsan men det är mest för att jag också är nojig över allt man kan skada sig själv på av misstag. Förvarar den i den lilla lådan som sitter fast på symaskinen så att den alltid ska finnas till hands.

Bravobravo sa...

oi da, da har jeg visst insinuert saker og ting i flere år her hjemme, vi har nøklene i en kurv på kjøkkenbenken og det går som bord sikkert?
Godt det ikke betyr ulykke, da..

Lilla hund sa...

Jag har för bråttom att komma vidare, så jag lägger bara ifrån mig den så fort som möjligt och fortsätter sy.

Min sprätt ligger alltid nära till hands.
:)

Babything sa...

Aldrig hört om detta. Låter som tvångstankar nästan....

Hello sa...

Nåt sånt skrock har jag aldrig hört talas om och jag skulle aldrig i livet lägga ifrån mig sprätten utan lock. Det skulle garanterat bara leda till att den fastnade nånstans i tyget och gjorde ett hål där det varken ska göras hål eller sprättas.

Dessutom har jag en 1½-åring som stjälper till och det känns inte så bra att kombinera med en sprättkniv...

Gekko sa...

Haha, det där med nycklar visste inte jag heller om! Jag lägger de överallt helt urskilningslöst! Kul förklaring på det, tack till P1! (Och Karin)

Alltså, det är möjligt att det bara är mitt eget skrock... Eller tvångstanke, tack för den Babything! ;-)

Kul att höra era rutiner! Det med magnetskålen var ju smart, skall testas! Vissa projekt sprättar jag jämt, andra behöver jag inte ta fram den, för mellan projekten står min fina Prymsprättkniv prydligt i sin kopp tillsammans med saxar, pennor och allt annat som Gullklumpen inte får röra vid!

mari78 sa...

*fniss* det var något nytt för mig. Men jag har sprättaren laddad och klar i symaskinens tillbehörslåda och i stort sett aldrig hylsan på (om inte ungarna är igång o pillar runt ibland mina saker, men det är inte så intressant längre). Sprättar lite lagom ;-)

Anna sa...

Mina sprättar ligger lite varstans trots att de har en fin liten burk att stå i på hyllan ovanför sybordet. Men de har alltid hatten på sig, på bakändan så att den inte ska försvinna. Och för att det är lättare att använda dem med förlängt skaft tycker jag.

Skrocket har jag aldrig hört talas om. Jag sprättar inte särskilt mycket, kanske beror det just på att jag alltid har minst två sprättar liggande på bordet?

Familjen skogstokig sa...

Ha! Lägga undan sprättaren! Du behagar skämta ;-) Så länge ligger den aldrig oanvänd hos mig att det skulle löna sig :-D Fast jag har ett gäng också, för det är alltid någonm som är borttappad.

Snux sa...

Min ligger i den lille skuffen i det lille skapet som kommer med symaskinen. Og der ligger den uten lokk, for lokket står på bakpå.

Dette er vel det man kaller en miks av ja og nei-svar:).

Snux sa...

Hva i all verden er forresten skrock på norsk?? :)

Gekko sa...

Nå er jeg en veldig dårlig oversetter men jeg skulle si overtro. Jeg har jo glemt all norsk jeg:-(

florin sa...

Jag har alltid locket sittande baktill så att den ligger redo att användas...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no