lørdag 26. april 2008

Prylmani
Habegäret har slagit till igen... Denna gången har jag köpt en fållguide till min coverpro. Det är en apparat som man fäster till täcksömsmaskinen som skall guida tyget när man fållar så att man få en jämn och fin fåll där man träffar precis i råkanten på avigsidan hela vägen, den sluts då snyggt in i tvilling- eller trippelsömmen på baksidan. Precis som på köpeplagg med andra ord!

Ok, jag vet, detta kan man ju faktiskt göra snyggt själv. Och man måste faktiskt pressa fållen även när man använder fållguiden. Men det är snäppet enklare med denna. Och jag var ju så nyfiken!

På den översta bilden har jag pressat in en fåll på en provlapp. Sen lägger man in tyget med rätsidan upp under pressarfoten så att nålen längst mot vänster kommer precis ner i fållens råkant på avigsidan av plagget. I apparaten finns det en nivåskillnad som skall ligga precis i linje med nålen så att man hela tiden kan känna att man matar tyget rätt. Det finns även en plastsak som man lägger in mellan tygets framsida och fålltillägget och en möjäng som slätar till tyget på rätsidan innan det matas in under pressarfoten. Resulatet blir faktiskt en väldigt jämn och fin fåll där råkanten är dold på ett snyggt sätt.

Jag vet dock inte riktigt än om jag tycker att apparaten är värd pengarna . Kantbandspressarfoten underlättar och förenklar ju så vansinnigt mycket men det denna apparat gör kan man ju egentligen göra väldigt snyggt själv! Här finns bra tips på hur man gör med hjälp av ett post-itblock! Det är samma princip men lite osäkrare och mycket billigare! Och kan dessutom användas på en vanlig maskin med tvillingnål skulle jag tro! (Fast det har jag inte testat själv)

Om någon har en liknande möjäng blir jag förresten glad för era synpunkter och tips!
Jag får återkomma med vad jag tycker om apparaten när jag använt den lite mer, än så länge har den använts till Uggleklänningen samt två t-shirts som inte hamnat i bloggen än.

8 kommentarer:

Billaba sa...

Nu har ju jag ingen coverpro, men GUD vilket fiffigt knep med post-it lapparna! Ska jag absolut testa nästa gång jag fållar. Ibland är det simpla knepen de bästa!

Thea sa...

Bra guide! Måste testa min...Jag har bara inte fått A ur än!

Hello sa...

Det där post-it-tricket var ju så löjligt enkelt att det är pinsamt att man inte kommit på det själv! Det måste ju absolut funka till tvillingnål och jag ska utvärdera det omgående :)
Tack för tipset!

Jes sa...

Tack för den lilla lektionen, måste ta och testa min nu.

OttoPippi sa...

Jättebra med dessa tipsinlägg du gör! Tackar! Och visst är det härligt med prylar och ännu fler prylar!!:-)

Gekko sa...

Är man pryloman så är man och detta lär inte bli den sista gadgeten jag testar! ;-)

jnydesign sa...

Vi pryl-sy-pyssel-tokiga borde helt enkelt träffas för att lära oss av varandras erfarenheter. Skulle inte det kunna bli en härlig helg??? Utan en man i sikte som suckar och stönar över ännu mer tyg eller fler symaskiner eller ännu mer klänningar...

Nina sa...

Ja, silket bra tips, har funderat just på hur man skall få det så snyggt, detta MÅSTE jag testa. Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no