tirsdag 8. september 2015

Klar, ferdig - sy!


Jeg digger det butikknavnet! Klar, ferdig - sy! Det er jo liksom bare å kjøre på da! Som en del har forstått er det søskenbarnet mitt som har startet den butikken i Trondheim sentrum. Butikken (som også har nettbutikk) ligger koselig til i nærheten av Byhaven og hun har virkelig gjort en kjempejobb med utvalget av stoffer, stemning i butikken og alle symaskiner (de forhandler Janome og BabyLock). Jeg skal jo ikke lukke øynene for at jeg kan være en liten smule inhabil, men uansett om jeg er det eller ikke så er min opplevelse at det er min favorittstoff- og symaskinsbutikk i hele verden :)

Nå har Ingrid spurt meg om jeg kan tenke meg å være prøvesyer for henne. Det innebærer at jeg får testsy i en del av stoffene, både som kvalitetssikring og for å få sydd i de. En del av plaggene kommer til å henge i butikken for inspirasjon en stund og så kommer det til å bli brukt av meg eller et barn. For meg er jo dette kjempeartig! Jeg syr mye for tiden, og når jeg selv får være med å velge ut stoffene i kombinasjon med at jeg liker omtrent alt hun har kan det jo ikke bli dårlig!

:buksene:
Her har jeg sydd min egen versjon av Crumpled Leggings fra Ottobre 6/2011. I originalmønsteret skal man sy framilonbånd til rynking både i innersømmen og så på andre siden. Siden det ikke er yttersøm skal framilonbåndet syes på på innsiden med et pyntebånd på utsiden. Jeg testet med framilon bare på innsiden og syntes det ble ganske bra. Kjempesøte bukser!
Pingvinstoffet er utrolig mykt og godt!

:siklesmekken:
Denne har jeg sydd av mitt eget mønster. Dette mønsteret selges hos Klar, ferdig - sy! som en del av en stoffpakke.
Her har jeg kombinert pingvinene med rosa jersey Berry på baksiden.
Knappen er jeg ganske sikker på at er kjøpt hos Lykkedragen.
:kjolen:
Kjolen er sydd som en variant av mitt eget grunnmønster, størrelse 62/68. 
Her har den fått et rundet bærestykke i rosa jersey Berry. Under bærestykket har den akkurat passe med rynk som er samlet med framilonbånd før delene er sydd sammen. 
Opplegget er faldet med trippel coversøm. 
Halsringningen og ermene er kantet med rosa ribb Berry
Digger fargematchen med ribb og jersey!
Hehe, kjole, leggings og siklesmekke på samtidig.
Bildet viser kanskje ikke så bra hvordan klærne sitter da...Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no