torsdag 30. oktober 2008

Kollektion pyjamasGullklumpen växer så det knakar och är på väg att växa ur alla sina pyjamaser. Vi köpte hennes första tvådelade pyjamas precis och den har blivit hennes stora favorit. Hon vill gärna gosa med sina köpeelefanter hela dagen! Problemet är ju bara att om hon spiller på överdelen så får hela pyjamasen åka på tvätt. Nu har vi kommit på en lösning på det. Jag syr ett antal olika över- och underdelar som alla kan matchas med varandra. På så sätt sparar vi tvätt och jag får mitt matchningsbehov täckt även nattetid.

Till en början har jag sytt två nästan lika pyjamasbyxor i en härligt mjuk trikå med ruggad avigsida. Den är så mjuk och skön, känns lite som genomtvättad flanell! Byxorna har resår i midjan och naturvit mudd i bensluten.

Först ut av överdelar är en raglantröja med landskapstyget och en lila tröja med vit mudd och röda stickningar.
Landskapströjan är i raglanmodell med en stor halsöppning och en bred mudd i naturvitt. Den är fållad med rött, ärmarna är i naturvit trikå med muddavslutning i samma tyg. Jag var först lite osäker på om jag skulle vara så slösaktig att använda ett så härligt tyg till nattkläder men då påminde Gullklumpens pappa mig om att hon är ju så förtjust i sina elefanter och i tryck på kläderna. Sanningen är att hon hoppade till av förtjusning första gången hon såg landskapstyget och genast hämtade en leksaksbil för att köra runt på tyget!
Den andra överdelen är i lila interlock med naturvit mudd i halslinning och ärmslut. Nederkanten är fållad med röd smal tvillingsöm, halsmudden är stickad ner med samma söm. Det röda bryter rätt skönt mot det lila!

Det jobbiga med att sy två sådana pyjamaströjor är ju att jag själv tycker de är så fina och gärna vill att hon ska ha de även som vardagströjor!

Planen är att utöka pyjamaskollektionen med flera delar. Kanske en elefantröja eller kaninbyxor? Lite ränder är ju inte heller fel!

Mönster:
Byxmönstret är en variation på Meedoms tightsmönster (form 0), storlek 86 som jag gjort om till 92.
Raglanmönstret är min egen variation på Meedoms grundmönster form 1, även denna en storlek 86 som fått bli en 92:a.
Mönstret till den lila tröjan är Ottobre Creative Workshop 301 i storlek 92 med egna variationer.

Material:
Brun trikå med ruggad baksida från gömmorna, naturvit ekologisk interlock och lila interlock från Swelogent, naturvit mudd från Stoff och Stil, landskapsmönstrad interlock från Jofotex.

Mysigt:
Att komma till skott och äntligen sy pyjamaser till stora tjejen!

Praktiskt:
Att pyjamasarna inte har några knappar som Gullklumpen kan knäppa upp gång efter gång när hon egentligen ska sova!

13 kommentarer:

Thea sa...

Guuud vad du är smart! Just det där att byxorna ligger i tvätten medan överdelen ligger ihopkorvad i ett hörn i sovrummet är vardagsmat hemma hos oss. Och du har ju löst problemet! Snygga var de dessutom. Jag önskar bara att jag hade samma ork som du att sy...

Botilda sa...

Smart och snyggt! Jag funderade så sent som idag på hur landskapstyget skulle göra sig mot vitt – nu vet jag att det blir snyggt.

Kånkarong sa...

Pyjamas-sömnad står på programmet även här och just det där att båda delar måste i tvätten om en är smutsig känner jag så väl igen. :) För det måste självklart matcha även på natten! ;P

Cecilia sa...

Ett inlägg helt i min smak :) Med hösten kommer alltid pyjamaspåfyllning här hemma och nu tänkte jag inte köpa några den här gången. Behöver dock lite mer ork för att ta itu med det hela.

Era kläder blev ju såklart supersnygga :)

LinSar sa...

Söta pyjamasar.

Gulligan sa...

Smart!!!

Jes sa...

Supersmart ide Gekko :) Både tröjorna va verkligen fina fast jag gillar ju landskapströjam mest :) Vi har samma problem hemma!!! enadelen är ren medans den andra är smutsig

fellai sa...

Jättefina! Jag bara älskar landskapströjan! Som du själv skriver så är den nästan för fin för pjamas, man vill ha den annars också.... Men ni får ha långa härliga lördag och söndagsmornar där ni går i pjamas länge! :)

Heimlaga sa...

Håller med Fellai, här hos oss är det mer pyjamasar än dagkläder som syns på barnen lediga dagar. Fast M går fortfarande mest runt i bara kortkallingar efter sommaren, han har inte riktigt insett att det faktiskt är kallare även inomhus, så att pyjamasar nog är en fördel..

Heilt spesiell sa...

Så flott det ble med hvitt til landskapstøyet.Ganske så annderledes utrykk-kult!

Anonym sa...

Jag håller med de andra, smart med att matcha hela pyjamaskollektionen. Sydde en pyjamas med uggleapplikation åt sonen, hans första tvådelade, och nu frågar han jämt efter den ifall jag tänker lägga på honom någon annan. Ska fortsätta på djurtemat, nästa blir med ett får på.

muhren sa...

hos mig får pyjamsarna vänta, jag har fullt upp med all lära mig att följa ett mönster, åandra sidan är jag ju helt ny på att sy kläder..men roligt är det!

Mvh Linda

Gekko sa...

Tack! Kan bara säga att pyjamaserna har använts så flitigt och så snart tiden finns så blir det flera, det funkar verkligen med matchningsstrategin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no