torsdag 23. oktober 2008

Vintersovpåse


Vi har det rätt svalt på sovrummet nattetid och Mille vägrar fortfarande envist att ha täcke på sig. Så när det började bli lite för kyligt för den förra sovpåsen jag sydde till Mille fick jag sy en ny. Denna gången blev det skön brun bomull med vita prickar på utsidan och mjuk röd flanell som foder. Som värmande lager köpte jag mellanlägg i 45% viskos och 55% ull, otroligt varmt, mjukt och lätt! Som dekoration fick jag låna brodermaskin och moln av Jnydesign, så den fick ett rött moln på besparingen fram. Sömmen mellan besparingen och nederdelen stickades fast med en dekorsöm på min vanliga maskin. Axelöppningarna stängs med tryckknappar med vit kappa.

Mönster:
Ottobre Design 5/06.

Material:
Brunt bomullstyg med vita prickar köpt i Norge, ull/viskosmellanlägget från Ohlssons Tyger, röd flanell från Jofotex.

Broderi:
Moln designat av Jnydesign, stygnsatt och broderat på hennes maskin, tack så mycket snälla Jenny! Vill ni se hennes underbara nya kollektion Vågade ränder så har ni möjlighet till det på Underbara Barnmässan i Stockholm.

13 kommentarer:

OttoPippi sa...

Vilken underbart härligt retro sovpåse!! Ser så skön ut! Vilken bra ide med mellanlägget med ull i! Strök du fast det? Resultatet av del hela blev superfint! Nu kommer Mille att sova sött!

Mimmi sa...

En sovpåse vore kanske lösningen hemma också. Än så länge är det pyjamas och sockar på vår lille G som gäller. Tyvärr brukar sockarna åka av precis som täcket.

Härlig påse förresten!

Gekko sa...

Tack! :-) Den funkar så bra, vi är jättenöjda! Mellanlägget är inte påstrykbart, kanske det inte heter mellanlägg då? Jag hjälpstickade fast det på fodrets kantar och sydde sen ett kors över stora delen genom foder och mellanlägg innan jag sydde ihop påsen.

Nakiito sa...

Vilken fin. Ja, man får komma på alla trix för hålla dom varma dom små liven. Min tjej är inte heller särskilt förtjust i täcket men hon har hel pyjamas med fötter.

Heimlaga sa...

Pyjamas med fötter + tunn fleceoverall brukar vi ha när det blir kallt. Blir det inte trassligt med påsen om han snor sig runt flera gånger i sängen?

lilla hjärtat sa...

Jättefin sovpåse, funderar på att sy en till den lille som kommer i Januari.

Cecilia sa...

En jättefin påse, verkligen, kan tänka mig att han sover bra i den :)

Heilt spesiell sa...

Herlig!Skjønne stoffer og søt applikasjon.Vi var avhengig av en sånn pose da Annika var baby..

Ida sa...

Gud va härlig sovpåse... Supersmart ju. Imte alltid lätt när de små vägrar täcke.. =)

GoSi sa...

Jättesnygg sovpåse! Skulle vara skönt att ha en egen sådan att krypa ner i nu när kölden sätter in:)

Gekko sa...

Heimlaga: nej, det brukar funka rätt bra, och då är han ändå av den sorten som sätter sig upp och till och mer reser sig upp i sömnen. Första krypstegen tog han i en sån påse och han hade på sig en sån första gången han reste sig!

Gosi: ja det skulle ju vara nåt! :-D

Stina sa...

Fleece? Är inte det jättevarmt? Tycker alla sovande barn är jättesvettiga när de vaknar. Tror det är mer risk att de blir för varma? Men fin var den!

Thea sa...

Jättefin! Roligt att han gillar att sova i sovpåse. Gissar att du slipper både ett och två extra uppvaknanden per natt med den här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no