fredag 2. januar 2009

Tjamas igen

Kära läsare, bit ihop ty detta blir ett långt inlägg!
Det handlar om en overall som inte blev så bra för sin nya ägare men sen fick ett lyckligt liv med Mille, det handlar även om ersättningsoverallen jag sydde, om mössorna jag fick som tack för ersättningsoverallen och så finns det även en länk till en bild av en av de två första Tjamasarna jag sydde. Känns det rörigt? Valet är ditt, läs eller surfa vidare! ;-)

Efter att ha sytt pyjamasen med tväröppning fick jag en beställning av en medbloggare, otroligt kul! Hon ville ha en velouroverall i brunt i samma stuk som den med knäppning i storlek 86/92. I och med att jag redan sytt Milles pyjamas utan knäppning bak och var så nöjd med den (det är vi fortfarande) föreslog jag att jag skulle sy en utan i stället. Hur den blev kan du se på bilden ovan.


Problemet var bara att jag gjorde överlappningen i öppningen bak för stor, eller så fungerar inte modellen till större barn. I vilket fall var det svårt att få på overallen på sin nya ägare. Vi har ju inte alls haft problem med det på Mille men detta var som sagt till ett större barn och det är lite mer tyg som överlappar i den, att barnet har längre ben underlättar ju inte heller! Jag erbjöd mig givetvis att sy en ny overall fast med knäppning mitt bak. Den syns på bilderna nedan. Ovan finns även en bild av Mille med sin "ärvda" tjamas med tväröppning, han röjer runt i den och den är perfekt som dagoverall!

Fante skickade tillbaka den första overallen och var då så gullig att hon skickade med två helt underbara mössor till mina små troll! En till Mille i stjärnvelour, den andra till Gullklumpen med rödvitrandigt trikåfoder och ett helt underbart trädtyg på utsidan. De finns beskrivna här. (Lägg märke till rubriken, först trodde jag hon menade att jag var den sura bloggaren men så var det ju inte!) Fatta hur glad jag blev för mössorna! De är båda sydda på ett helt annat sätt än jag vanligtvis gör och med ursnygga tyger! En härlig överraskning!

Bilden av stjärnmössan har jag lånat från Fantes blogg. Gullklumpen sitter med sin härliga trädmössa i mormors knä.


Slutligen då: de två första Tjamasarna har ju inte visats på sin ägare tidigare. Numera finns de på bild i den rätt nystartade sybloggen Näbbgädda. Kika in vetja!

14 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Coola "tjamasar" :-) Vilka snygga mössor du fick, trädtyget var ju suuuperfint!!!
Läste det också som om du var den sura bloggaren först.. ha ha ;-)

Mallaching sa...

Jag tycker dom där "tjamasarna" verkar jättesmarta! Har faktiskt snott idéen och testat göra en själv men har inte hunnit testa den på sonen än :) Hoppas att den sitter lika fint som dina gör :) God fortsättning!

fante sa...

Det där var ju inte alls rörigt utan hur solklart som helst :-D

Vad skönt att ni kan använda den första; det känns liiite bättre nu.

Men hur 17 gjorde du för att få in bilden rätt väg?!?

Och så blev jag ju nyfiken på hur du syr mössor? Eller var det modellen du menade?

Den nya med T används ofta här :-D Den är såå fin! Tack igen :-)

Kram.

Lilla K sa...

Jag tyckr att de blev jättecoola! God fortsättning!

Jes sa...

Så fin den blev i brunt med orange mudd!!! Och va bra att det ordna sig med beställningen, mössorna va verkligen fina.

Syster Blå sa...

dessa var ju super fina!
trist att vi inte kunde delta idag... får fira Mille en annan dag. kram

Villblomsten sa...

Godt Nyttår :-)

Heilt spesiell sa...

Utrolig kule dresser!!Brun og oransj er og blir lekkert!

Skapat av mig sa...

Å vilken mysig pyjamas!

plyschmyran sa...

Jag har också härmat dig! Men kom inte på vem som gjort pyjamasen, så jag skrev det inte. Men i morgon då jag får bild på sonen så skriver jag det. Jättebra modell, har också en slingrande son...

Thea sa...

Jag surfade inte vidare utan läste med nöje historeien om dina tjamasar och tittade på fina bilder på dem samt på Gullklumpen och Milles fina mössor.

Jättesnygga är de dina tjamasar! Så bra att Mille kunde ha den. Det är så himla trist när det blir fel med beställningar.

Gekko sa...

Kul att flera inspirerats av min och Näbbgäddas idé! Jag kan ju verkligen inte ta åt mig all äran för den bra idén, hoppas det har framgått att vi bollat om hur snurriga barnproblemet bäst kan lösas!

Fante: jag hade aldrig problem med bilden. Jag sparade den från din blogg till mitt skrivbord, vred rätt den, beskar och ändrade bakgrunden och la in den i min blogg. Fast jag har aldrig haft problemet med felvända bilder, kan det vara någon bugg som finns i vissa templates? Jag är ju ingen datormänniska...
Det var modellen jag menar, jag har sytt mössor med olika kantighet där uppe också men de ser rätt annorlunda ut.

Vad skönt förresten att inte alla surfat vidare när de sett det urlånga inlägget! :-D ;-)

fante sa...

Jag testade få in bilden rätt väg igen men icke. Jag har testat byta template, och en tid hade jag ju den som du har nu. Måste väl mejla och fråga ...

Gekko sa...

Riktigt skumt! Själv har jag ju problem med att inte alla mail om kommentarer kommer fram. Då skickas de ändå till två olika mailadresser... Fast iövrigt gillar jag blogger :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no