søndag 11. januar 2009

Under tallenNu finns det ju säkerligen hundratals blogginlägg om olika landskapstygsalster så vissa kanske tycker detta är föga upphetsande men det struntar jag i! Jag vet nämligen att denna tröja var en välkommen present under jultallen hos Gullklumpens kusin.

Jag trodde jag hade med mig ett tröjmönster till Norge och skulle sy tröjan hemma hos mamma på kvällen den 23:e (aldrig har jag varit så här sen med julklapparna men december var en bråd månad med många beställningar). Väl där insåg jag att mönstret nog låg kvar i Sverige och mammas Meedombok fanns i fel stad. Min mönsterkonstruktionspärm hade jag inte heller med...

Vad göra? Ringa svägerskan för att låna en favorittröja, mäta och jämföra, chansa på graderingar utifrån graderingar på ärm och ärmkulle i mindre storlekar och till slut få ihop en tröja som satt otroligt bra på! Den är sydd på mammas overlock i landskapstyget, muddar i armslut och halslinning. Det läskigaste med det hela var fållen. Jag hade inte med täcksömsmaskinen, någon måtta får det ju vara! Så fållen fick sys med tvillingnål på mammas gamla maskin som faktiskt är äldre än mig. Premiär för gamla Bettan och tvillingnål och det blev riktigt riktigt snygg! Tur det inte var en halkig viskosjersey, det hade nog inte gått lika bra...

Mönster:
Eget storlek 110.
Material:
Landskapstyg från Jofotex, orange mudd från Stoff och Stil.
Kul:
Att brorssonen verkligen verkade uppskatta tröjan, och sen var den jättesnygg tillsammans med dessa byxor som jag sytt till honom tidigare.

Och nu blev det ju lite konstigt. Jag skulle länka till de ursnygga bruna stretchmanchesterbyxorna jag sydde till S för ett år sedan men verkar ha glömt att blogga om de! Här kommer en bild som tyvärr inte är den bäste men det går att se hans treårsdagsbyxor! Det kanske var bildkvalitén som gjorde att jag inte bloggade om de? Eller så var det kanske att han fyllde år strax efter att Mille föddes...

Byxorna har fickor, besparing och en bred resårkanal överst. De är rätt lösa med mycket vidd i benen, i bensluten är det resår.

16 kommentarer:

Bustråden sa...

Fin, tur att det löste sig!

LumLum sa...

Snyggt blev det. Tur att det finns nödlösningar. :)

Äppel Päppel sa...

Inte illa att fixa det så snyggt trots allt!

Lilla K sa...

Snyggt! Jag blir aldrig trött på att se landskapstyget, det är ju sååå underbart! Och jag blir mer och mer övertygad om att jag MÅSTE ha det! =)

Katharina sa...

Snygg! Det mesta har en tendens att lösa sig på nåt sätt, lustigt nog.

Längtar tills jag får mitt landskapstyg. Men det kommer först samtidigt som flodhästarna...

Är Gullklumpens klänning också egenproducerad? För den var också himla flott. (Och hon är ju hur söt som helst!)

Gekko sa...

Tack! :-)
Gullklumpens klänning är tyvärr köpt. Tyget är sååå härligt och passar så bra i färgerna på tjejen! Katvig för den som vill veta. Tror det är höstens kollektion. Förstår förresten att det känns jobbigt att vänta på landskapet, det är ett härligt tyg att jobba med också!

Syster Blå sa...

vilken fin tröja!! klänningen va väldigt fin den med!

Lottaspace sa...

Den blev ju fin! Tur att du är så duktig och påhittig så att det löste sig!

Jes sa...

Tröjan blev kanonfin, för att inte tala om byxorna :).Vilken tur att allt ordnade sig med mönster och fållning :) Själv får jag inget gjort sitter bara och skriver på avhanslingen.......

fante sa...

Jag brukar försöka leva enligt mottot att allt ordnar sig och om det inte gör det så går det i alla fall :-) Och det verkar ju stämma in även här :-)

Det spelar ingen roll att många redan har bloggat om landskapstyget. Det är ju så fint att titta på :-)

Thea sa...

Vet du, det mönstret ska du hålla hårt i! Jag tycker det ser jättefint ut. Snyggt jobbat!

Sen får jag berömma färgkombon. Snyggt med orange. Och jag måste erkänna att december varit en bråd månad även för mig, så jag har också varit dålig på att titta på alla fina lanskapstygsalster på bloggarna.

Syserine sa...

Så fint med bred mudd nederst på ermene! Du har is i magen til å fikse det meste innen sömproblem, imponert!

Gulligan sa...

Fin tröja! Det tyget tröttnar man inte på! Jag har fortfarande inte sytt nåt i det än men snart:)

Karinko sa...

Jättefint som vanligt! Och kul att vi hann träffs lite innan ni for iväg!

Mimmi sa...

Du har en award att hämta!

Mysebo sa...

Tur att det löste sig med tröjan :-) Vilka fina byxor! Gillade dem skarpt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no