søndag 17. januar 2010

Lila elefanter till Stjärnan


Jag fick precis höra att det var så skönt att jag inte kombinerar olika tyger och färger i bål och arm på plaggen. Då drog jag mig såklart till minnes när jag senast gjorde det. Denna fräscha tunika syddes som present till en liten stjärna. Hon fick gå runt i mitt syrum och titta på tygerna. Valet föll på de lila elefanterna.

Nu var det så att önskan om modell till presenten var en praktiskt klänning, tunika, blandning av tröja och klänning. Eller hur vi nu uttryckte det. Den skulle likna den modell som jag ofta använder till Gullklumpen och kunna användas både som klänning nu och som utställd tröja/tunika till byxor framöver. Pösiga ärmar med resår i sluten med andra ord. I love it!

Problemet var bara att tyget inte räckte till. Jag och mamman spånade lite på enfärgade tyger att kombinera med och föll för denna härliga variant. En interlock med lila på gränsen till mjölk med blåbär.

:mönster:
Mitt vanliga. Grunden är ett bra tröjmönster. Sen har jag ställt ut och förlängt både ärmar och båldel. I ärmarna har overlockat fast resår och sen fållat den med coverpro. I nederkanten smal tvillingfåll med coverpro. I halslinningen har jag bandkantat med kantbandsapparat i samma tyg som i ärmarna.

:material:
Mysiga lila kaniner från Jofotex. Interlock från Swelogent tror jag.

:tråkigt:
Att bilden på tunikan inte blev bättre. Har jag tur får jag en livebild.

12 kommentarer:

Helena sa...

Jättefin tröja! Det blev snyggt med det blå till de lila elefanterna. Själv har jag lite svårt att veta vad jag ska matcha för färg till just det tyget, men man får väl våga blanda färger lite mer, något som jag är lite rädd för :)

MinaMirakel sa...

Så kul att få sy när barnet själv får välja, dom brukar bli så förväntansfulla!/Åsa

Katharina sa...

Tjusigt. Och väldigt lustigt det du skriver, för det fick mig att inse att det är ju det enda jag gör - har annat tyg till ärmar jämfört med tyget på bålen... Men det beror nog mest på att jag tycker det är så roligt att kombinera.

Äppel Päppel sa...

Jättefin tunika! Tycker färgkombinationen/blandningen blev alldeles lagom!

Strömming sa...

Härliga färger! Jag är oftast mest förtjust när ärmar och bål har samma tyg, kan annars lätt bli för mycket, med samtidigt är det kul att kombinera tyger. Denna blev söt tycker jag!

Marilouise sa...

Elefanttyget är verkligen underbart! Jag blir så inspirerad av dig! På fredag kommer ett litet inlägg om dina kläder på vår blogg om det är ok?

Vänliga hälsningar
Mia www.babydjungeln.se

KroKKoFin sa...

Åh vad jag önskar att jag hade din energi vad gäller både att sy och blogga. Det är alltid lika kul att gå in här och kolla runt.

Anne Emilie sa...

Du er utrolig flink, jeg blir så imponert og inspirert av deg og alt det flotte du lager!!

Er det lov å spørre hvor du kjøper stoffene du bruker? Jeg synes det er så vanskelig å finne bomullsstoffer som interlock og lignende myke bomullstoffer til barnetøy. Anne Emilie

Moi! sa...

snyggt resultat!

Fellai sa...

På min hemsida finns en award till dig att hämta för din fina och kreativa blogg som ger mig stor inspiration och glädje! Stort Tack!

Gulligan sa...

Mysig!! Gillar kombinationen!!

Gekko sa...

Mia: klart det är ok, jag har precis varit inne och kikat, kul! Tack så mycket! :-)

Anne Emilie: Hvis du bor i Norge så har du jo Stoff og Stil i Norge, Jofotex i Sverige sender til Norge også. Og JNYdesign har fått forhandler i Norge også. Gå inn på hennes side og klikk på det norske flagget. Det er nok mine beste tips!

Tack Fellai!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no