torsdag 21. januar 2010

Skönt i kylan!

Ytterligare en beställning från Gekkoparty. En sovpåse fodrad med yllemellanlägg, skönt och varmt för lillen att sova i! Vi hade flera såna sovpåsar till Mille, en hadde ylle i sig.

Önskemålet för denna sovpåsen var att den skulle vara i turkosa moln och ha ylle i sig. Lätt tänkte jag, sen insåg jag att mina turkosa moln var slut, det samma var yllemellanlägget. Att få tag på mer moln gick lätt, yllemellanlägget var en historia i sig. Jag har letat och letat och letat! Och till slut, mest som av en slump, hittade jag en skön tjock yllevadd på Quiltegården i Trondheim. Den kostade skjortan men det blev en påse till slut!

:mönster:
Eget, inspirationen kom från början från ett mönster från Ottobre Design, nr 5/06.

:material:
Turkosa moln från JNYdesign, enfärgad turkos interlock i en lite annan men matchande ton till innertyg. Och som ylleskikt en härlig yllevadd från Quiltegården. Tryckknappar till axelöppningen.

:skönt:
Att jag blev klar med beställningen till slut, och att den känns så skön och härlig! Sen har jag fått höra att beställaren blev nöjd, härligt!

:tråkigt:
Att det skulle dröja så att hitta yllemellanlägget och därmed sy upp den. Någon som vet var man köper olika yllemellanlägg???

22 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Har aldrig hört talas om yllemellanlägg, verkar intressant!/Åsa

OttoPippi sa...

Så krångligt det kan vara bara att få BÖRJA sy!!! :-) Har heller aldrig hört talas om yllemellanlägg men det verkar ju vara bra till just såna här. Fin!

Bravo sa...

Tror ikke det er helt tykkelsen du er ute etter, men på Sykroken var det flere som bestilte ull fra http://www.naturesfabrics.com/
og var fornøyd med kvaliteten og sånt.De bestilte interlock, men de har jo også noen andre ullstoffer der.

Ser også at flere stadig anbefaler Skaar tekstil for ulike ullstoffer..kanskje den ullfleecevarianten de har der kunne vært noe?
http://www.tekstil.no/default.htm

Har imidlertid ikke prøvd noen av disse selv..

Gunnhild sa...

denne var herlig!!

LilleLeo sa...

Den var veldig fin! Jeg fikk lyst på en selv, hehe!

Mimmi sa...

Du är intensiv i ditt skapande - många alster och mycket bloggande. Tack för inspirationen

Härlig sovpåse! Spännande med yllemellanlägg. Det kanske vore något för den planerade vinterkappan jag har i huvudet.

Anonym sa...

Har köpt ett tunnare mellanlägg på Furulunds modetyger (Västerås) som jag lagt mellan ylletyget och fodret i en kappa. Inte så supertjockt men det kanske kan vara något...?


/Maria

Jes sa...

Vad den ser skön ut :) gillar verkligen de turkosa molnen, yllemellan läggär något jag ska försöka få tag på oxå.

Frida sa...

Vilken mysig sovpåse! Du har en award att hämta på min blogg. :-)

od Andulky sa...

Jättefin!

Skapat av mig sa...

Underbar!

KlaramedK sa...

mysig liten sovpåse!
sydde oxå sådan till mina busfrön men kom fram till att man inte bör ha två stretchiga tyg eftersom de i alla, fall sparkade runt så mycket där inne att mellanlägget(hade en med ylle och en med vadd) tillslut lossnade då tygen var sparkvänliga men inte mellanlägget var det! :=O

....kanske var killarna väldigt aktiva...

Räven o Räkan sa...

Hur funkar det med tvätt när man har yllemellanlägg? Jag har inte använt sovpåse till mitt barn, men jag får känslan att den kan råka ut för läckage emellanåt.

Gekko sa...

Takk Bravo, har kikket inn, det var helt nytt for meg!
Tack till dig Maria, har aldrig varit på Furulunds, börjar kanske bli dags då..

Räven och Räkan: man måste förstås tvätta försiktigt med ylletvättmedel och hantera som ylle. Det har aldrig varit något problem för oss. Vi har använt massor av yllepyjamasar och har ju haft en egen sovpåse med yllemellanlägg. Det blir rent! Är man orolig för doft kan man ju bara vädra. Det är en jätteskillnad i användning av ylle mellan Norge och Sverige :-)

Klara: hoppas beställaren inte får det problemet. Det har inte varit något problem för oss med de påsar vi använt själv och då var Mille en sån som inte låg stilla en sekund... Tråkigt att det var ett problem med de du sytt!

KroKKoFin sa...

Gud vilken mysig en. Hur varm blir en sådan tror du? Är det för innebruk? Tänkte mest på att den är ganska "öppen" upptill. Den hade varit helt perfekt till min kommande bebbe att ha på sig när vi är hemma hos mormor och ligger på hennes dragiga golv :-)

24 år och snart pappa sa...

udersökning om barnvagn finns ute på pappabloggen!

Medea sa...

Såna sovpåsar är otroligt vanliga i Frankrike. Men din är mycket finare och yllemellanlägg verkar ju varmt och gosigt om man har det svalt hemma.

Gekko sa...

Krokkofin: vi har haft den till innebruk på natten, låter som ett härligt plagg på dragiga golv!

Medea: jag har faktiskt sytt en (obloggad) sovpåse till italien :-) Hade däremot ingen aning om att de används mycket där i området.

Madelene sa...

Jag har hittat ett ställe...Dock inte yllemellanlägg, men yllefleece...särskilt billigt va det inte heller...men det får du avgöra själv :0D http://www.allstugan.e-butik.se/shop/

[K * Design] sa...

Superfin! Hade tänkt sy en sådan till vår detter i höstas, men det blev aldrig av, lite synd! Superfin verkligen!

Du har fått en Award i min blogg, du har hjälpt mig massor under de åren jag sytt. Kommer framförallt ihåg för 3 år sedan när jag var helt grön och skulle försöka mig på en wrapper, då var du ovärderlig, tack!

LizA sa...

Det yllemellanlägget som du hade till förra sovpåsen finns fortfarande på ohlssons tyger, iaf här. För visst är det den varianten som är stickad och enormt stretchig på ena ledden?

Gekko sa...

Precis LiZa! Då ska jag kolla på Ohlssons igen vid tillfälle! Tack för alla tips!

K*design: tack för awarden!!! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no