fredag 9. september 2011

Å elske ting...

En klatretur med halvferdig skjørt

Den flittige leser av bloggen vet nok alt at jeg er en storelsker av ting. Og med ting mener jeg akkurat nå tilbehør, alt som gjør syhverdagen enda bedre, lettere eller helt enkelt mer spesiell.
Hva hadde Gekko vært uten kantebåndsapparatet til Coverproen? Eller den tilbakefjærende saksen? Eller den selvtredende Babylocken? Strengt tatt hadde nok Gekko vært Gekko likevel, men hverdagen min hadde ikke vært fylt av de samme kickene!

For sånn er det, jeg får en kick av tilbehør og nye saker som gjør livet lettere eller morsommere! Jeg tror nok dere er mange som kjenner dere igjen. For meg er det lettere å være kreativ når alt flyter på og resultatet blir like drømmelikt bra som jeg så for meg når jeg påbegynte et prosjekt.
Og hva skal jeg snakke om i dag da? Jo, jeg har sydd et skjørt til meg selv, et snurrende sigøynerskjørt godt inspirert av to medbloggere. Men skjørtet og inspiratørene skal jeg komme tilbake til i et senere innlegg. Nå skal jeg snakke om ting. 
Jeg viser et bilde av skjørtet på, men i virkeligheten er det ikke helt ferdig. Fotografen gjorde så godt han kunne stakkars, men modellen klarer liksom ikke helt å bli bra på bildet..


:dagens sytips:
Presserføttene til Babylocken min er helt fantastiske! Når jeg kjøpte maskinen fikk jeg med en fin liten eske med ekstra presserføtter. Dumt nok har jeg ikke åpnet den før nå, hvorfor?
Jeg kan si at den esken nok har styrt sømnaden av skjørtet en del. Jeg tror ikke at jeg hadde sydd volangene uten rynkefoten (den viser jeg senere, kanskje med flere bilder?) og hadde jeg ikke hatt blindfaldsfoten hadde jeg nok sydd en rullefald nederst.
Strengt tatt hadde jeg nok ikke sydd dette skjørtet om det ikke var for at jeg innså at jeg var nødt til å prøve tilbehøret!
Nå skal dere høre:

Blindfaldsfot
Av en eller annen grunn har ikke jeg prøvd meg på flatlock før. I dag innså jeg at det er lett og blir pent! Med hjelp av blindfaldsfoten syr man en fald som nesten ikke vises på rettsiden gjennom å sy en 2-tråds flatlocksøm, foten styrer sømmen med en guide slik at man syr jevnt og fint. Og falden på skjørtet ble så fin!
Skal jeg være helt ærlig (og det skal jeg jo), kan falden bli enda finere neste gang, jeg var litt ivrig og var ikke helt nøye nok med nålnedslaget, men det spiller jo ingen større rolle når resultatet uansett ble fint nok og skjørtet så fint!Tilbehør = lykke
Gekko = avhengig av Ting
;-)

6 kommentarer:

Y sa...

yep, vad skulle man vara utan sin rynkfot :D
trevlig helg!!

GOBLIgobli sa...

Och så snygga fotomodellen igen. :-)

Miiaoo sa...

Å måste kolla upp blinfållsfoten(heter den så på svenska tro)? Å en rynkfot står på önskelistan! Syr gärna volanger så jag önskar mig definitivt en sån!
Kjolen är jättefin och du passar väldigt bra som modell!! =o))

InaIda sa...

Snyggt!

Hannelt sa...

Ja, den lille esken med føtter til Baylocken er godsaker! Jeg har ikke prøvd den blindfaldsfoten ennå, men kanskje den er for tur nå? Fint skjørt ble det i alle fall :)
-Hanne

Åsa Tidqvist sa...

åh, jag har ju också en babylock och använde min rynkfot massor i somras, men de andra föttena har jag inte testat, ska kanske göra det! ;) snygg kjol och snygg DU är!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no