onsdag 28. desember 2011

Julepysj feat. Peli

Jula i fjor startet jeg og aller kjæreste søster en for oss ny juletradisjon: nye pysjamaser på Lille julaften (for svenske lesere: 23/12). For et år siden hadde ikke Peli begynt å sy enda så jeg sydde en pysj til hennes Oskar og til mine småtroll. Det ble en kjempesuksess og alle tre barna har elsket sine pysjer gjennom hele året.

Nå som Peli har begynt å sy bestemte vi oss for å fortsette med tradisjonen, men at hun skulle sy Oskars pysj selv da såklart, siden hun har gått ivei og blitt en supersyer siden sommeren!
Neste jul får vi kanskje med oss kusine Ping?

Nattkjole til frøkna
I innlegget om fjorårets julepysjer lovte jeg meg selv halvt om halvt at jeg ikke skulle utsette pysjsømmen til siste liten. Tror dere jeg klarte det? 
Niks piks, bare timer før jeg pakket meg selv og barna ut i bilen for juleferie knotet jeg sammen pysjene (i en sint pause mellom forsøk på å få løs en knapp jeg hadde satt feil). De timene burde jeg kanskje brukt på å rydde i rotet vårt og sjekke at alle gaver var med... Men det viktigste får vel være at de ble ferdige! Og enda viktigere, at barna elsker de! Rene og pene fikk de på seg pysj på kvelden Lille julaften. Barna strålte i kapp med juletreet og julefreden senket seg tross alt over oss.

Denne kan nok brukes to juler til, beina ble laaaaange! :-D

Åh, så fornøyd med størrelseslappene!

:mønster:
-Genser: mitt eget grunnmønster, str 104. Ribbekant i halsen og armene, fald med baksiden av CP-tvillingsøm nederst.

-Bukser: Litt flaut, hadde ikke tid til å finne fram rett mønster, så jeg tok mitt mønster til voksebukser str 98/104 og forlenget en del, på måfå. De ble veeeeeldig lange, men da kan han jo ha de lenge også da, han blir jo liksom bare lengre og lengre, men ikke så mye bredere.

-Nattkjolen: Samme her, fant ikke fram mønster. Derimot hadde jeg et bærestykke (ok) til en kjole jeg nettopp har sydd i jersey liggende, og mønster på puffermer. Jeg tok bærestykket og forlengte og dro en A-linje på måfå mens jeg klippet. Armene klippet jeg uten pufftillegg, også dette på måfå.
Hvit ribb i hals og armer og en rullefald i hui og hast nederst.

:heldigvis:
Hadde jeg bra måfåklipping denne gangen, det er jo aldri noen garantier for å ikke tenke feil når det går fort og gale!

Rullefald nederst :-)
:material:
Mitt froskestoff i aqua med grønne frosker. Kjempefint synes jeg og barna er veldig glad i det. Hvit ribb fra Stoff og Stil

:pysj nummer tre: 
Syddes jo av Peli, du kan se den her, hun har livebilde også.

:dagens sytips:
Skal du sy et plagg i en fei er rullefald en enkel utvei!
På min maskin stiller jeg stinglengde, tar bort en nål og vrir på et hjul, og så har jeg rullefalden. Eventuelt får jeg stille diffen også. Her har jeg brukt differensialmating 0.7 og holdt et lite motdrag i stoffet. 

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Så fine de ble! Jeg blir veldig gjerne med neste år:D

Eli sa...

Kjempefine! Og kult at du blir med neste år, Ingrid :-)

Y sa...

fina! och en häörlig tradition. Vet en familj som dräller i pyjamas hela julen sedan decennier. Ger rätt slappar-stämning. God fortsättnin!!

Le Petit sa...

Så fina och mysiga!

knuffel sa...

Herlige :)

Skapat av mig sa...

Så fina!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no