mandag 25. februar 2008

Åkpåse till babyskyddet
Ojojoj, denna var det länge sen jag sydde! Det kändes så bökigt att bylsa på lille Mille overall varenda gång vi skulle ut i bilen. I Sytråden var det några som hade gjort en liknande påse till sitt babyskydd och det var där jag fick idén. Jag minns tyvärr inte vem det var dock, någon som minns?

Min konstruktion är väldigt enkel. Det är som en filt som är sydd ihop till en påse längst ner. På sidorna finns vingar som man kan bädda in babyn i. Som mest har man alltså tre lager fleece över babyn men man kan också välja att ta av lager för lager. Huvuddelen har en kanal med ett fastsytt resårband som bildar en huva. Jag valde att sy i ett lager med fleece, jag funderade på att vändsy med dubbel fleece men vi förstärker heller med en yllefilt om det behövs ytterligare värme. Det finns givetvis hål till selen.

Mönster: Eget, måttanpassad till vårt babyskydd, idén kommer dock från någon annan. Vad pinsamt att jag inte minns vem!
Material: Vit fleece, smalt resårband.
Maskinval: Overlock att sy på påsen nederst, sömmen är synlig på utsidan, jag tyckte det blev snyggast. Vanliga maskinen att sy en kanal till resårbandet.
Roligt: Att den funkar så bra! Perfekt på morgonen när Gullklumpen skall iväg till sina 3 timmar på dagis och Mille fortfarande sover, inget bökande med overallen!

Helt OT: gratulerer med dagen E! Gleder meg til du kommer til helgen! :-D

16 kommentarer:

Hemsytt sa...

oj, vilken smart idé! Det ser ju jätte ombonat och skönt ut för den lille, han ser ut att trivas iaf :-)

Carolina sa...

Ser mysigt ut!
Tack gekko
Nu fick jag äntligen den sista pusselbiten att falla på plats ;) Jag sydde en liknande påse i julas, men har fortfarande inte gjort några hål för remmarna, nu vet jag hur jag ska lösa det!

Hello sa...

Oh, vad den såg mysig och go´ ut! En sån hade jag behövt för 9 år sedan, när jag hade en egen vinterpyttis!

KlaramedK sa...

jättegosig! och smart idé! ...kanske "härmar" till vårt babyskydd...men så är det en maj-bebbe så det kanske räcker med flanell.

förresten Kaja sa att du behövde små strlks etiketter, jag har strlk 50, 68-86 kvar om du är intresserad.

Anki på sytt.blogg.se sa...

Mycket smart, en sådan skulle jag velat haft!
Nu är det inte aktuellt längre....

Gulligan sa...

Vad mysig den ser ut! sydde nåt liknande till min lilla dotter..vi använder den fortfarande..det finns liknande att köpa(dyrt!)..tror det heter lodger Fick min inspiration därifrån..

kokos flanell sa...

så himla smart!

man kan ju alltid lägga en filt över barnet men det löser inte problemet med att det är kallt underifrån. här blir det ju varmt underifrån och filt ovanifrån kan man säga.

Jes sa...

Vilken bra ide´den blev superfin, ser verkligen varm och skön ut, får vi en till knott så snor jag ide´n.

Maria sa...

Vilken bra idé! Enkelt och fint.

Cecilia sa...

Åh vilken raring, så stor han blivit redan :) Smart med påsen, synd att det inte finns något behov här längre :D

Kram!

Gekko sa...

Carolina: bara kul att kunna hjälpa:-D

Klara: jag har mailat dig, såg först nu att du inte har alla storlekarna dock. Får skylla på amningsdimman!

Tack alla ni andra för snälla kommentarer!

Snux sa...

artig konstruksjon! Du, jeg vil gjerne se hvordan den brune dressen med sånn kosestoff inni (den du sydde i høst) ser ut på Mille- kan du vise frem bilde?

Thea sa...

Oj, först nu såg jag inläggen. Vilken supersmart idé! Just att kunna vika undan lager efter lager beroende på temperaturen är ju klockrent!

Florin sa...

Åh, en sån ska jag göra till min vän som väntar smått!!! Tanken fanns när A var liten men då blev det aldrig av... Nu måste jag ta mig i kragen för jag vet att den skulle uppskattas då barnet alltid kommer att bäras i sjal vilket innebär att bebisen inte kommer använda ytterkläder...

Gekko sa...

Snux: absolutt, du skal få se bilde, jeg må bare ta et först. Det får bli når mannen er hjemme. Han drukner i den, det mönsteret er enormt bredt og jeg sydde i 62. Med fasit skulle jeg ha sydd 56 og smalnet av mönsteret betraktelig.

Tack Thea:-)

Florin: vad kul att kunna inspirera dig! Det låter klockrent till ett sjalbarn. Jag trodde ju att Mille skulle bli ett sjalbarn men han är så snäll så han behöver inte bli buren och när jag är på stan behöver jag syskonvagnen för Gullklumpens skull...

Sofia sa...

Vilken smart grej! När vi får hit babyskyddet vi ska låna kanske det där blir aktuellt, såg smidigt, smart och enkelt ut, både att göra och att använda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no