torsdag 14. februar 2008

Version 2 av brunblommig tunika


När jag sydde den brunblommiga tunikan klippte jag till en extra med det samma jag stod där med saxen. Fast denna gången med bruna ärmar i härlig interlocktrikå från Hilco. För att variera ytterligare tog jag brun halsmudd istället för rött kantband. Ärmslut och nederkant fållades med röd tvillingsöm. Halsmuddens sömsmån stickades ner med brun kedjesöm. Här använde jag Theas tips om att få en tillräckligt stretchig söm för halsöppningen. Jag vet inte riktigt var denna tröja skall. Fast jag har en tanke. Om någon vill köpa den finns dock möjlighet för det!

Syordning:
1. Sydde ihop båda axelsömmarna.
2. Sydde på ärmarna.
3. Sydde ihop halsmudden till en rundel. Sydde på den som vanlig mudd, det vill säga att jag viker den, markerar fyradelar på mudd och öppning och syr ihop räta mot räta.
4. Fållade ärmsluten med smal tvillingsöm.
5. Sydde ena arm- och sidosömmen.
6. Fållade nederkanten.
7. Sydde andra arm- och sidosömmen.
8. Stickade ner sömsmånen till mudden i halsöppningen med brun kedjesöm. Enda skälet att jag gjorde det så sent och inte i samband med att jag sydde på muddrundeln var för att spara trådbyten.
9. Sydde fast Gekkolappen.

Mönster: Eget, med utgångspunkt i tröjmönster från Meedom. Str 86 (ursprungsmönstret är str 80).
Material: Brunblommig tunn trikå från Jofotex. Brun interlocktrikå från Hilco till ärmarna, köpt från Michas Stoffecke i Tyskland, finns i Sverige hos Nea Nobelle. Brun stretchjersey från Stoff och Stil till halsmudden.
Roligt: Allt bara flöt på, bra passform!
Maskinval: Overlock att sy axelsömmar, sy på ärmar, arm- och sidosömmar samt att sy på halsmudden. Coverpro att fålla nederkanten och ärmarna samt att sticka ner halsmuddens sömsmånar.
Inställningar coverpro: Till fållar, smal tvillingsöm: Trådspänning: 4-4-3, differentialmatning: 1.0, steglängd: 3.5. Att sticka ner halsmudden. kedjesöm: Trådspänning: 3-2, differentialmatning: 1.25, steglängd: 3.5.

3 kommentarer:

Thea sa...

Ja, samma sak här - den blev verkligen jättefin! Jag storgillar också tyget (tur jag köpte lite extra!). Snygg med bruna ärmar också.

LinSar sa...

Den här blev ju med så fin.Passade jätte bra med bruna armar.

Jes sa...

även denna är superfin, snyggt med brun ärm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no